De strijd was niet tussen gemeenschappen, nu is het de missie om de normaliteit in Manipur te herstellen: CM Biren Singh

0
25

De eerste minister van Manipur, N Biren Singh, zei zondag dat het recente geweld dat in de staat uitbrak nooit een gevecht tussen gemeenschappen was en dat de missie van de regering nu is om de normaliteit te herstellen.

De eerste minister sprak in Imphal tijdens een evenement dat werd gehouden in verband met Antiterrorismedag 2023. “Verleden is voorbij, nu is het onze missie om de normaliteit te herstellen. Er was geen strijd tussen gemeenschappen en die zou er ook niet moeten zijn… Het is puur met de overheid, wanneer de overheid iets probeert te doen, dan is er altijd verzet of acceptatie over de hele wereld… Mijn oprechte oproep aan de mensen van de staat… het (de vechten) is niet tussen gemeenschappen… Wat de overheid ook kan rechtzetten, we zullen het doen,' zei Singh.

Hij verduidelijkte dat de initiatieven van de staat om bosgrond te redden en de drugsdreiging uit te roeien, tegen geen enkele gemeenschap waren gericht. Singh drong er bij iedereen op aan om andere gemeenschappen niet de schuld te geven. Hij deed een beroep op het publiek om hun grieven met de regering te delen, zodat deze kan worden aangepakt.

De eerste minister zei dat de belangrijkste focus van de staat was om zo snel mogelijk de vrede en normaliteit te herstellen. “Elke gemeenschap die in de staat woont, is als familie en het maakt deel uit van het leven dat familieleden soms ruzie met elkaar maken”, zei hij.

Hij betreurde de recente migratie van mensen naar verschillende plaatsen buiten de staat uit angst voor geweld en benadrukte de noodzaak om die mensen terug te brengen naar Manipur en ze op veilige plaatsen te laten blijven. De BJP-leider zei zelfs dat de staat de ticketprijs zou dragen om zulke mensen terug te halen en verzekerde hen van een veilige verblijfplaats.

Lees ook

Bende breekt in in 2 huizen in Sepahijala-district, plundert Rs 10.000 en gol…

Heritage KJP Meisjesschool in de as gelegd, boarders veilig< figure class="non_premium_icon">

'Meer dan 4.700 schoolkinderen ontheemd door gemeenschappelijk geweld', zegt Manipur…

< /figuur>Geweld in Manipur: internetverbod met nog eens 5 dagen verlengd; Assam Rifles kaak…

Hij deed verder een beroep op het publiek om geen bijeenkomsten of protesten te organiseren of spandoeken en spandoeken op te hangen die de gevoelens van andere gemeenschappen kunnen kwetsen. Hij drong er bij het publiek op aan vertrouwen te hebben in de regering en liet weten dat er was gekeken naar essentiële items die nodig zijn voor opvangkampen, terwijl een team van ministers en MLA's verschillende opvangkampen bezocht. Er worden boeken uitgedeeld aan studenten die in opvangkampen verblijven en zwangere vrouwen worden overgebracht naar veiliger oorden, voegde hij eraan toe.