Home Dutch BJP-leider stelt huwelijk van dochter met moslimman uit na protesten, zegt: 'Mijn verantwoordelijkheid ligt ook bij mijn volk'

BJP-leider stelt huwelijk van dochter met moslimman uit na protesten, zegt: 'Mijn verantwoordelijkheid ligt ook bij mijn volk'

0

Een BJP-leider in Uttarakhand heeft het huwelijk van zijn dochter met een moslimman uitgesteld na protesten van rechtse groeperingen en reacties online nadat de uitnodiging viraal ging op sociale media.

“Ik heb het huwelijk van mijn dochter geregeld met een moslimjongen en informeerde iedereen. Ze stemden allemaal in met het huwelijk, aangezien dit de 21e eeuw is en onze kinderen vrij zijn om te trouwen met wie ze willen”, vertelde Yashpal Benam, voorzitter van de Pauri Municipal Corporation en een voormalige MLA, zaterdag aan de media. Zijn dochter zou op 28 mei trouwen.

“Langzaam ontstond er zo’n omgeving dat de situatie nu niet gunstig is voor de bruiloft. De geplande evenementen voor 26-28 mei worden uitgesteld om dat in gedachten te houden', zei hij.

'Als vader accepteerde ik de liefde van mijn dochter. We zaten bij de familie van de bruidegom en besloten om ze te laten trouwen. Maar onder de huidige omstandigheden, omdat ik ook volksvertegenwoordiger en nagar palika (gemeenteraads)voorzitter ben, ligt mijn verantwoordelijkheid ook tegenover mijn mensen. Deze beslissing is genomen om een ​​gelukkige en harmonieuze omgeving te creëren”, zei hij tegen verslaggevers.

Nadat de uitnodigingskaart voor de bruiloft viraal ging, voerden verschillende mannen onder de vlag van de Vishwa Hindu Parishad en de Bajrang Dal (Kotdwar) vrijdag een protest uit in Pauri Garhwal, waarbij ze slogans en brandende beeltenissen riepen. Benam zei dat hij ook persoonlijke berichten tegen de bruiloft had ontvangen.

Hij zei dat de bruiloft ongeveer twee tot drie maanden geleden was vastgelegd en dat mensen de beslissing aanvankelijk verwelkomden. “Mensen zeiden dat ik geen kaart mocht publiceren, maar ik verborg voor niemand iets. De kaart ging echter viraal en verschillende organisaties stuurden me berichten en de kwestie werd op sociale media geplaatst”, aldus Benam.

Lees ook | Vijfde Column: Hindutva en moslims

Hij zei dat hij niet wilde dat de bruiloft onder politiebescherming zou plaatsvinden. Hij bedankte de familie van de bruidegom “omdat ze ons op dit moment volledig steunden”. Ook bedankte hij de politie en het districtsbestuur “voor het in de gaten houden van de zaak”.

Advertentie

Benam zei dat verschillende hoge ambtsdragers van de Sangh hem hadden gebeld. “Er zijn allerlei soorten mensen op deze wereld. Sommigen spraken me beleefd aan en anderen waren hard in hun opmerkingen. Maar hun boosheid is volgens hen gerechtvaardigd, net zoals mijn liefde voor mijn dochter volgens mij gerechtvaardigd is… (De familie van de bruidegom) zijn goede mensen, en het is niet goed om ze te verwaarlozen alleen omdat ze moslim zijn. Verschillende mensen waarschuwden me voor dit huwelijk en zeiden dat dit mijn politieke carrière in gevaar zou brengen. Maar ik zei dat het geluk van mijn dochter voor mij belangrijk is en dat mijn politieke carrière gescheiden is”, zei hij.

Benam was eerder lid van het congres, maar verliet de partij meer dan tien jaar geleden. Hij was ook een onafhankelijke MLA van het kiesdistrict Pauri Assembly in 2007 en versloeg Tirath Singh Rawat van de BJP.

Hij reageerde niet op oproepen en berichten waarin om commentaar werd gevraagd.

Advertentie Lees ook | BJP blijft maar praten over 'hindoe-moslim' om haat te verspreiden: Akhilesh Yadav

Benams dochter studeerde aan Lucknow University, waar ze de bruidegom ontmoette.

Uttarakhand BJP-medialeider Manveer Chauhan zei toen er contact werd opgenomen: “Dit is hun persoonlijke zaak en we zullen ons er niet mee bemoeien. De ideologie van de BJP is echter dat als iemand betrokken is bij gedwongen bekering of onze dochters lokt om ze te bekeren om ze terroristen te maken, wij daar tegen zijn.”

Lees ook

Maffiageweld geen oplossing, zegt CM, aangezien Manipur een nieuw incident van brandstichting ziet

Delhi naar Amritsar in vier uur over de weg terwijl nieuwe projecten Punjab verkleinen

PM Modi Live-updates: Narendra Modi bereikt Australië in laatste etappe van 3-na…

< /figuur>Met als doel de AFSPA tegen eind 2023 in te trekken, zegt Assam CM Himanta Sarma

De president van het Congres, Karan Mahara, zei dat het de verantwoordelijkheid van de BJP was om kennis te nemen van de zaak en op te treden tegen degenen die Benam bedreigen. “Hoewel senior leiders van de BJP zeggen dat dit iemands persoonlijke zaak is… (ze) zouden moeten zeggen welke actie ze hebben ondernomen tegen degenen die Benam bedreigden… Ze proberen het tegendeel aan te tonen, maar de waarheid is dat de BJP zelf de bedreigingen uit met behulp van organisaties die hen ondersteunen”, zegt Mahara.