Hoe u uw tv aan de gang houdt tijdens een stroomstoring

0
39
Jason Fitzpatrick/How-To Geek

Je kunt een tv tijdens een stroomstoring op verschillende manieren van stroom voorzien. De gemakkelijkste manier zijn batterijoplossingen zoals UPS-eenheden en draagbare energiecentrales.

Mensen hebben verschillende prioriteiten tijdens een stroomstoring. Als het uw prioriteit is om de tv aan te laten zodat u uw favoriete programma kunt binge-watchen, dan zijn wij er om u te helpen. We hebben de cijfers op verschillende oplossingen gekraakt, zodat u kunt zien hoeveel (of weinig) gedoe een stroomuitval Netflix-binge zou zijn.

Inhoudsopgave

De tv-denkoefening en de parameters ervan
4 manieren om uw tv aan te laten staan ​​tijdens een stroomstoring
Uninterruptible Power Supply (UPS)
Draagbaar krachtstation
Auto-accu met omvormer
Stand-alone generatoren en generatoren voor het hele huis

De tv-denkoefening en zijn parameters

Terwijl we schreven over alle apparaten die je kunt aansluiten op een Uninterruptible Power Supply (UPS)-eenheid, waren we nieuwsgierig naar het gebruik van een UPS om tv te kijken tijdens een stroomstoring. En wat dat betreft, alle verschillende manieren waarop we een tv aan kunnen houden als onze enige zorg tijdens de volgende stroomuitval was om de goede vibes op de bank aan de gang te houden.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een dwaze oefening als je er niet zo op gebrand bent je tv te laten gloeien tijdens een stroomstoring, maar het is ook een leuke manier om verschillende methoden te vergelijken om niet alleen je tv, maar ook andere apparaten van stroom te voorzien tijdens een stroomstoring.< /p>

Om onze analyse relatief consistent te houden voor alle apparaten, gaan we uit van twee aannames. Onze eerste veronderstelling is dat uw tv onder belasting ongeveer 50 W aan stroom verbruikt. Onze tweede veronderstelling is dat je minimaal 20 W extra stroom nodig hebt om een ​​soort input te leveren aan de tv zodat je iets kunt kijken.

Deze input kan ervoor zorgen dat je modem en router aan blijven tijdens de storing, zodat je Netflix kunt streamen of om een ​​aangesloten apparaat zoals een Bluray-speler of iets dergelijks van stroom te voorzien. Over het algemeen gaan we ervan uit dat u ongeveer 70 W aan stroom gebruikt.

U kunt altijd het stroomverbruik van uw tv meten of onze tips voor het schatten van het stroomverbruik van uw tv gebruiken om de cijfers voor uw specifieke opstelling aan te passen.< /p>

En natuurlijk kunt u dingen doen om de hoeveelheid stroom die uw tv verbruikt te minimaliseren, wat een geweldige eerste stap is om ervoor te zorgen dat uw tv langer meegaat op back-upstroom.

GERELATEERD: Hoe u uw internetverbinding in stand houdt tijdens black-outs

4 manieren om uw tv aan te laten tijdens een stroomstoring

Grote apparaten, zoals uw koelkast of airconditioners, hebben over het algemeen een hoog stroomverbruik evenals een vraag “surge” bij het opstarten en fietsen van componenten zoals de compressor. TV's zijn veel eenvoudigere apparaten vanuit het oogpunt van stroomverbruik.

Er is een zeer minimale piek wanneer de tv voor het eerst wordt ingeschakeld en vervolgens een relatief stabiel stroomverbruik tijdens het tv-kijken dat op en neer fluctueert, bijna volledig gebaseerd op de helderheid van een bepaalde scène in welk tv-programma of welke film dan ook die u aan het kijken bent.

Vanwege dat lage stroomverbruik en de relatieve stabiliteit zijn er verrassend veel manieren waarop u uw tv en basisaccessoires van stroom kunt voorzien. We hebben onze oplossingen gerangschikt op bruikbaarheid.

In dit specifieke streven is praktisch iets dat u goedkoop kunt doen zonder persoonlijk risico of waarvoor u een professional (of een zeer hoog niveau van doe-het-zelfvaardigheden) nodig hebt, en onpraktisch is iets duurs dat waarschijnlijk niet zal worden ondernomen, tenzij u zich in de markt voor stroomoplossingen die verder gaan dan alleen uw tv aan laten staan.

Uninterruptible Power Supply (UPS)

De meeste mensen associëren UPS-eenheden met computers en zorgen voor gegevensintegriteit als de stroom uitvalt. Maar echt, een UPS is gewoon een heel mooie stekkerdoos die de stroom soepel en stabiel houdt als de lichten uitgaan. Die soepele overgang is een van de grootste verkoopargumenten van UPS. U zult geen goedkopere manier vinden om naadloos over te schakelen van netstroom naar back-upstroom om ervoor te zorgen dat uw tv-programma blijft spelen, ook al flikkeren de lichten.

In onze hypothetische situatie waarin u wilt Als u uw tv aan laat staan ​​(en ook uw wifi), kan een UPS-eenheid uw tv tussen 30 minuten en 2 uur aan de gang houden, afhankelijk van de grootte van de UPS. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw UPS op maat te maken voor uw behoeften.

Als je ergens woont met frequente stroomonderbrekingen en stroomuitval, en je merkt dat je vaak binnensmonds vloekt omdat de stroom net lang genoeg uitvalt om de tv uit te schakelen en je internetverbinding te verknoeien, dan is een UPS-eenheid een goede oplossing. Bij stroomuitval langer dan ongeveer een uur is hij niet voldoende.

Draagbare krachtcentrale

Vooruitgang in batterijtechnologie heeft geleid tot een nieuwe productcategorie die simpelweg niet voldeed ;t bestond in de afgelopen decennia: de draagbare energiecentrale.

Voor een paar honderd dollar kun je nu een apparaat krijgen ter grootte van een doos kopieerpapier met een flinke lithium-ionbatterij. Afhankelijk van het aantal watturen (Wh) van uw specifieke model, kunt u uw tv-installatie ongeveer 5 tot 10 uur gebruiken, hoewel u, zodra u het bereik van meer dan 10 uur bereikt, meer. Modellen in het bereik van 200-300 Wh kosten een paar honderd dollar. Maar als je in het 1000+ Wh-bereik komt, zoals de Bluetti-krachtcentrale die we hebben besproken, geef je gemakkelijk net zoveel uit als aan een kleine traditionele generator.

Jackery Portable Power Station Explorer 300

Kleine energiecentrales zijn perfect om dingen als tv's en laptops van stroom te voorzien, of om je telefoon op te laden tijdens een stroomstoring.

Amazon

$ 299,99
$ 349,99 Bespaar 14%

Een ding dat draagbare krachtcentrales voor hen hebben, afgezien van het elementaire back-upaspect van de batterij dat UPS-eenheden niet hebben, is dat ze doordachter zijn ontworpen voor stroomuitval en een breder nut hebben dan alleen het aanhouden van een tv of computer. En hoewel u waarschijnlijk geen desktop-UPS meeneemt naar het veld om te gaan kamperen of hobbyapparatuur van stroom te voorzien, is een draagbare krachtcentrale best handig voor dergelijke taken.

U kunt zelfs redelijk geprijsde draagbare zonnepanelen kopen voor uw draagbare energiecentrale. Gewapend met een van deze kunt u overdag uw energiecentrale opladen om uw nachtelijke Hulu-ritueel gaande te houden.

Autobatterij met omvormer

De eenvoudige autobatterij heeft een verrassende hoeveelheid energieopslagcapaciteit. Hoewel het aantal ampère-uren (Ah) energie in een accu varieert van accu tot accu (en de grootte van het voertuig waarvoor deze is gemaakt), ligt het gemiddelde rond de 75 Ah.

Als je een auto-accu koppelt aan een kleine DC-naar-AC-omvormer, kun je je tv-installatie ongeveer 10 uur van stroom voorzien. Maar omdat auto-accu's niet zijn ontworpen voor 'deep cycling' (volledige ontlading van de accu), zou het slim zijn om de tv-setup slechts een paar uur te laten draaien en vervolgens de auto te laten draaien om de accu op te laden.

Je auto laten rijden om je tv van stroom te voorzien, en mogelijk wat slijtage aan je dure auto-accu veroorzaken als je hem diep ontlaadt, is echter niet echt een optimale oplossing. Het is echter de moeite waard om de auto-als-generator-truc voor een regenachtige dag op te bergen voor die keren dat je echt noodstroom nodig hebt. In combinatie met een geschikte omvormer kan uw auto op een dag voorkomen dat een vriezer vol voedsel bederft.

Stand-alone generatoren en generatoren voor het hele huis

Accu-oplossingen zijn geweldig als u genoeg stroom om een ​​stroomstoring te doorstaan. En het gebruik van uw auto als een geïmproviseerde noodgenerator kunt u het beste bewaren voor echte noodgevallen waarbij de slijtage van uw auto het waard is.

Als je echt je tv (evenals je lampen, koelkast en andere dingen) voor een langere tijd aan wilt laten staan, moet je overwegen om een ​​generator aan te schaffen.

Op de goedkopere kant van de dingen, je kunt een bescheiden draagbare generator voor je huis krijgen voor ongeveer $ 1000. Je start het op, sluit de dingen aan die je wilt blijven gebruiken en gaat. Hoewel we aanbevelen, leest u eerst deze handleiding voor het aansluiten van gevoelige elektronica op generatoren. Je krijgt net zoveel looptijd als je brandstof hebt, en met een kruik benzine van vijf gallon kun je dagenlang rijden. tv-kijktijd waard.

Dingen worden duurder naarmate u de generator voor uw hele huis groter maakt, een goede omschakelaar installeert of zelfs een generator voor het hele huis overweegt. Die uitgave van $ 1000 voor een kleine draagbare generator kan snel oplopen tot $ 10.000 of meer wanneer u het generatorgebied van het hele huis betreedt. Maar op dat moment is het alsof je een UPS hebt voor je hele huis.

Je houdt niet alleen de tv aan tijdens de stroomstoring, je houdt ook alles aan. Dus als je zoektocht naar ononderbroken tv-uitbarstingen eindigt met een thuisupgrade die ervoor zorgt dat je oven in het holst van de winter blijft draaien, zodat je kunt Netflixen zonder het koud te krijgen, dan beschouwen we dat als een overwinning.

In de tussentijd is het echter waarschijnlijk voordeliger om in plaats daarvan een goede UPS of een draagbare energiecentrale te kopen.

The Best Uninterruptible Power Supplies (UPS) of 2023 Best UPS Overall APC BR1500G Backup Battery Amazon

$236.40
$316.24 Save 25%

Beste budget UPS APC UPS BE425M Batterijback-up Amazon

$ 54,62
$ 75,89 Bespaar 28%

Beste UPS voor netwerken CyberPower CP800AVR UPS-systeem Amazon

$117,95
$ 124,95 Bespaar 6%

Beste compacte UPS Amazon Basics Standby-UPS Amazon

$ 62,93
$85,12 Bespaar 26%

Beste UPS voor gaming CyberPower PR1500LCD UPS-systeemCyberPower PR1500LCD UPS-systeem Amazon

$545.95 < img src="https://www.howtogeek.com/wp-content/themes/htg-responsive/img/amazon-prime.png" />
 

LEES VOLGENDE

  • › Je kunt je moederbord in de vaatwasser wassen (maar dat zou je waarschijnlijk niet moeten doen)
  • › Hoe de donkere modus in het echte leven in te schakelen
  • › Hoe te weten of iemand je heeft beperkt op Instagram
  • › ChatGPT-netwerkfout: 7 oplossingen om te proberen
  • › Oplossing: “Bericht is niet gedownload van de server” op iPhone
  • › Bing Chat AI heeft nu betere zoekmogelijkheden en hogere limieten