Waarom hebben ahornsiroopflessen kleine handvatten?

0
71
showcake/Shutterstock.com

Als je regelmatig naar pure ahornsiroop in het schap van de supermarkt grijpt, is het je waarschijnlijk opgevallen dat de meeste flessen handgrepen hebben die zo klein zijn dat ze bijna komisch zijn. Heb je ooit je vingers erin laten steken terwijl je je pannenkoeken probeerde te doven? Hebben ze echt een doel?

Het zal je misschien verbazen te horen dat er veel geschiedenis en een beetje marketing achter de handvatten op ahornsiroopflessen zit.

< p>Ahornsiroop werd pas in de 19e eeuw op grote schaal geproduceerd, toen het gewoonlijk in blikken werd bewaard. Kannen van met zout geglazuurd steengoed werden meestal niet gebruikt om ahornsiroop te bevatten, maar ze bevatten toen bijna al het andere, inclusief melasse en sterke drank. Die kannen hebben typisch handvatten van standaardformaat waar mensen zich aan kunnen vasthouden om te schenken.

Het is duidelijk dat het moeilijk is om ingrediënten voor recepten te schenken en te gebruiken wanneer ze in zware kannen worden bewaard, wat daarom nam uiteindelijk een goedkoper en toegankelijker alternatief het over: glas.

Escuminac Canadian Maple Syrup

Deze hebben misschien geen handvatten, maar probeer dit trio van siropen.

Amazon

$ 59,99
 

Macy's

$ 58,99
 

De handvatten op de glazen siroopflessen die je tegenwoordig ziet, zijn niets meer dan een beetje nostalgie. Hank Green, maker van YouTube's populaire SciShow, legt in deze video uit hoe dat werkt en hoe het onze manier van denken beïnvloedt.

Dus, heeft het kleine siroophandje een echt doel? Nee. Maar doet het je denken aan iets ouderwets, geruststellends en vertrouwds? Absoluut. Dat is het punt.

Als het gaat om effectieve verpakking en marketing gecombineerd, begrijpen de ahornsiroopbedrijven hun doelgroep, en daarom is het zo leuk om een ​​gestage stroom van siroop uit die ouderwets uitziende flessen.

De volgende keer dat je naar een fles siroop in de winkel grijpt, overweeg dan de oorsprong ervan en bedenk welke andere dingen je elke dag zou kunnen gebruiken die hetzelfde gevoel geven van nostalgie.