Tesla herinnert zich zijn nieuwe semi-zorgen over parkeerrem

0
64
Tesla

Het is weer een dag en weer een terugroepactie van Tesla, alleen deze keer voor Tesla's gloednieuwe elektrische semi-vrachtwagen. De NHTSA heeft zijn eerste Tesla Semi-terugroepactie uitgebracht vanwege veiligheidsproblemen met betrekking tot de parkeerrem die zou kunnen leiden tot een verrijdbare auto.

De indrukwekkende nieuwe Tesla Semi begon een paar maanden geleden met verzending naar enthousiaste klanten, maar nu lijkt het erop dat ten minste 35 eenheden worden teruggeroepen vanwege een defecte remklep. Op een machine die zo groot en zwaar is als een Semi, is dat een groot probleem.

Volgens de NHTSA, “kan de elektronische parkeerremklepmodule (PVM) niet in de parkeerstand wanneer de parkeerrem is geactiveerd.” Wanneer de klep defect raakt, kan de elektronische parkeerremmodule niet worden ingeschakeld, waardoor een voertuig wegrolt wanneer het uit de parkeerstand wordt gehaald.

GERELATEERDWaarom Tesla-voertuigen altijd worden teruggeroepen

En hoewel we niet weten hoeveel Tesla Semi-vrachtwagens er zijn afgeleverd, zoals de 100 bestelde door Pepsi Co vermeldt de terugroepactie slechts 35 voertuigen. De PVM-leverancier begon de situatie in februari te onderzoeken en waarschuwde Tesla, en na een onderzoek startte de autofabrikant een vrijwillige terugroepactie.

Zoals gebruikelijk bij vroege terugroepacties zoals deze, is Tesla niet op de hoogte van ongevallen of incidenten met betrekking tot naar de situatie. Het bedrijf zal in mei beginnen met het waarschuwen van klanten, waarbij eigenaren met een getroffen Semi worden verplicht deze naar een Tesla-servicestation te brengen voor een gratis vervanging van de parkeerklepmodule.

Aangezien de Semi nog gloednieuw is en de terugroepactie afkomstig is van een enkele leverancier van één onderdeel, dit zou geen al te grote tegenslag moeten zijn voor het bedrijf. We houden u op de hoogte zodra we meer te weten komen.

via Electrek