Je kunt je moederbord in een vaatwasser wassen (maar dat zou je waarschijnlijk niet moeten doen)

0
39
Jason Fitzpatrick/How-To Geek

Met de juiste instellingen en voorzorgsmaatregelen kun je inderdaad een moederbord in de vaatwasser wassen zonder het te beschadigen. Alleen professionele overklokkers hebben echter een echte reden om het te doen.

Tot nu toe heb je er misschien nooit aan gedacht om je moederbord in de vaatwasser te stoppen, maar er zijn mensen die het vaak doen: en het werkt! Tenzij u echter precies weet wat u doet en de risico's accepteert, is het een slecht idee.

Waarschuwing:Voordat je de rest van dit artikel leest, raden we je ten zeerste aan om je moederbord niet in de vaatwasser te doen. Laat het over aan de professionals!

Waarom zou iemand dit doen?

Voordat we het serieus kunnen hebben over het plaatsen van pc-componenten in een groot nat huishoudelijk apparaat, moeten we vaststellen dat dit geen theoretisch idee is. Extreme overklokkers bedekken hun moederborden met vaseline (bijvoorbeeld vaseline) als een manier om (enigszins ironisch) te voorkomen dat condensatie het bord kortsluit, terwijl ze extreme koeling gebruiken tijdens benchmarkruns.

Die smurrie van het bord krijgen is een enorme pijn, en dus gebruiken bekende namen in de overklokwereld zoals der8auer een vaatwasser om het gemakkelijk te maken. Dit zijn niet alleen mensen die te lui zijn om af te stoffen!

GERELATEERD: Waarom u uw RAM zou moeten overklokken (het is gemakkelijk!)< /p>

Waarom vernietigt dit een moederbord niet?

Water en elektronica lijken onder geen enkele omstandigheid met elkaar te vermengen, maar meestal is het probleem niet zozeer dat elektronica nat wordt, maar dat elektriciteit terechtkomt waar het niet hoort en gevoelige componenten vernietigt.

Ervan uitgaande dat het apparaat is uitgeschakeld en het water volledig droogt, zou het in theorie prima moeten werken als je eindelijk de elektronen laat stromen. Dit komt echter met een grote lijst met kanttekeningen. Hoewel het water bijvoorbeeld weg is, kan het corrosieve of geleidende materialen achterlaten die nog steeds metalen kunnen vernietigen of kortsluiting kunnen veroorzaken. Een deel van de schade is misschien niet meteen zichtbaar, maar het is niet alleen nattigheid waar het hier om gaat.

Dat gezegd hebbende, je zou een werkende computer kunnen laten draaien in een bad van gedestilleerd water (kort) of in een vat minerale olie (vrijwel voor onbepaalde tijd), en er zouden geen problemen zijn omdat die stoffen elektriciteit niet goed genoeg geleiden om kortsluiting mogelijk te maken,

< p>De mensen die dit hebben gedaan, gebruiken de vaatwasser niet alleen normaal. Ze gebruiken lage of geen warmte-instellingen, verminderen de kracht van de waterstralen, gebruiken helemaal geen afwasmiddel, spoelen eerst de vaatwasser, enzovoort. Vermoedelijk heeft elk vaatwassermodel andere voorzorgsmaatregelen nodig en overklokkers zijn vaak voorzichtig met hun geheimen, anders zal de concurrentie hen voor zijn!

De risico's zijn te serieus< /h2>

Als je je moederbord echter in een wasmachine stopt, zal het zeker kapot gaan. Jason Fitzpatrick

De mensen die de vaatwassermethode gebruiken, zijn zich er terdege van bewust dat het werkende moederbord dat ze in de vaatwasser stoppen er heel goed kapot uit kan komen. Dit is logisch in de wereld van extreem overklokken, aangezien de moederborden sowieso als wegwerpartikelen worden beschouwd. Ze kunnen op elk moment en om welke reden dan ook breken.

Dus nogmaals, tenzij het je gewoon niet uitmaakt of je moederbord kapot is, moet je niet proberen het op deze manier schoon te maken. Zelfs als u alle adviezen opvolgt van mensen die het doen, is er een grote kans dat hitte, residu, waternevelkracht of een simpele menselijke fout uw dure computercomponenten tot afval kunnen maken.

Er zijn veiligere en betere manieren om uw smerige pc schoon te maken

Als mensen die computers en gadgets veel meer gebruiken dan de gemiddelde persoon, hebben we te maken met technologie die echt vies wordt. Dit betekent ook dat we enorm veel ervaring hebben met het schoonmaken van die smurrie:

 • Een tv of monitor veilig schoonmaken
 • Gunstige VR-headsets ontsmetten
 • Hoe op de juiste manier een toetsenbord schoonmaken
 • Uw desktop-pc echt schoonmaken
 • Al het stof uit uw laptop halen
 • Uw toetsenbord schoonmaken in een vaatwasser

Hé, wacht even. Nog een handleiding voor het schoonmaken van de vaatwasser? Nou, het blijkt dat toetsenborden eigenlijk een goede kandidaat zijn voor het reinigen van de vaatwasser, als je onze gids letterlijk volgt! Voor al het andere kunt u zich het beste houden aan goedgekeurde computerreinigingsapparatuur.

Falcon Dust, Off Compressed Gas Disposable Duster

Hij zit vol met lucht, en als je geen overklokker bent, is dat alles wat je nodig hebt voor een goede moederbordreiniging.

Amazon

$7,39
$7,97 Bespaar 7%

LEES VOLGENDE

 • › Haal uren terug van uw werkdag met de spraakherkenningstools van Nuance
 • › Dit horloge op zonne-energie heeft een oneindige batterijduur & Zal u niet lastigvallen met waarschuwingen
 • › Audible gooit advertenties in uw audioboeken
 • › GPT 3.5 versus GPT 4: wat is het verschil?
 • › Bing Chat AI heeft nu betere zoekmogelijkheden en hogere limieten
 • › Hoe de donkere modus in het echte leven in te schakelen