Hoe de donkere modus in het echte leven in te schakelen

0
67
Joe Fedewa/How-To Geek

De donkere modus is een functie op vrijwel elk apparaat en elke app die je maar kunt bedenken. Android, iPhone, Windows, macOS, Chromebooks, noem maar op. Maar in de echte wereld zit je de helft van de tijd vast in de lichte modus. Laten we dat oplossen.

Donkere modus voor je ogen

Je ogen kunnen zich niet aanpassen aan de lichtomstandigheden, maar er is een handig accessoire genaamd “zonnebrillen” die het werk voor u kan doen. Ze hebben getinte lenzen ingebed in een frame dat op je neus zit, waardoor alles wat je erdoorheen kijkt donkerder wordt. Ondanks de naam kunnen ze worden gebruikt om meer dan alleen zonlicht te blokkeren.

SOJOS Aviator Polarized Zonnebril

Een klassieke zonnebril voor elk gezicht. Duurzame metalen monturen en gepolariseerde lenzen helpen de wereld om je heen te dimmen.

Amazon

$ 14,99
$ 19,99 Bespaar 25%

Donkere modus voor uw kamer

Vrijwel elk gebouw waarin u zich bevindt, inclusief uw eigen huis, heeft rechthoekige dozen verspreid over de muren. Je bent waarschijnlijk nieuwsgierig geweest naar het doel van deze mysterieuze dozen, vooral die met schakelaars. U kunt deze schakelaars daadwerkelijk gebruiken om de lichten in een kamer uit te schakelen, waardoor de donkere modus effectief wordt ingeschakeld.

Maar hoe zit het met die grote uitsparingen in de muren die licht van de zon naar binnen laten? Het is niet zo eenvoudig als het omdraaien van een schakelaar. Gelukkig is er een slimme oplossing genaamd “gordijnen” of “rolgordijnen.” Gordijnen zijn meestal lange stukken stof die op een rail boven de muuropening kunnen worden geschoven. Jaloezieën werken meestal verticaal om de opening te blokkeren.

NICETOWN thermische verduisteringsgordijnen

Lange stukken stof die over een raam kunnen worden geïnstalleerd om de zon te blokkeren.

Amazon

$ 13,13
$22,07 Bespaar 41%

CHICOLOGY Mini-jaloezieën

1-inch lamellen van kunststof die open of dicht kunnen om de zon van buitenaf door te laten het raam.

Amazon

$14,99
 

Donkere modus om te slapen

Meestal gebruiken mensen 's nachts de donkere modus op hun apparaten, wanneer fel licht niet welkom is. Functies zoals “Night Shift” en “Nachtlampje” zijn ook handig voor het slapen gaan. Deze functies richten zich echter niet op licht van andere bronnen terwijl u slaapt.

Gordijnen zijn handig om licht tegen te houden, maar ze zijn niet altijd 100% effectief. Een meer directe aanpak is zoiets als een “slaapmasker.” Nee, we hebben het niet over Halloween-maskers! Een slaapmasker is een stuk gewatteerd materiaal dat is gevormd om over uw ogen te passen en wordt vastgemaakt met een riem om uw hoofd. Terwijl sommige donkere modi de omgeving simpelweg dimmen, zorgt een slaapmasker voor een pure zwarte donkere modus.

Mavogel katoenen slaapoogmasker

Draag dit gewatteerde materiaal over je ogen om je slaapkamer 's nachts in een puur zwarte donkere modus te brengen.

Amazon

$ 9,98
$19,99 Bespaar 50%

Automatische donkere modus

De hierboven geschetste methoden in de donkere modus zijn op hun eigen unieke manier effectief, maar ze hebben één ding gemeen: ze moeten handmatig worden ingeschakeld. Er zijn een paar methoden die u kunt gebruiken om de donkere modus in het echte leven automatisch in te schakelen.

Het op- en afzetten van een zonnebril gedurende de dag is lastig. Het goede nieuws is dat je een zonnebril kunt krijgen die automatisch donker wordt als ze fel licht detecteren. Houd ze gewoon de hele dag aan en de donkere modus wordt automatisch ingeschakeld wanneer dat nodig is!

TJUTR Meekleurend Zonnebril

Zonnebril met lenzen van polycarbonaat die automatisch licht detecteren en verduisteren wanneer dat nodig is.

Amazon

$ 33,99
 

Die schakelaars op je muren hoeven ook niet handmatig omgedraaid te worden. Slimme schakelaars kunnen worden gebruikt om schema's in te stellen of zonsopgang en zonsondergang te volgen voor het in- en uitschakelen van de verlichting. Een huis vol slimme schakelaars kan snel in de donkere modus gaan.

The Best Smart Light Switches of 2023 Best Smart Light Switch Overall Lutron Caseta Smart Start Kit Amazon

$99.95
 

Beste budget slimme lichtschakelaar Kasa slimme lichtschakelaar HS200 Amazon

$ 12,99
$19.99 Bespaar 35%

Beste slimme lichtschakelaar voor Alexa Amazon Basics Single Pole Smart Switch, Amazon

$ 17,99
 

Beste slimme lichtschakelaar voor Google Assistant Lutron Caseta Smart Start Kit Amazon

$ 99,95 < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />
 

Beste slimme lichtschakelaar voor HomeKit Eve Light Switch Amazon

$ 49,95
 

U hoeft ook gordijnen of jaloezieën niet handmatig te openen en te sluiten om het licht te blokkeren. Slimme jaloezieën kunnen worden geprogrammeerd om te sluiten wanneer de zon het felst is, zodat je nooit met de lichtmodus in huis hoeft te leven.

The Best Smart Blinds of 2023 Beste slimme blinde overall IKEA FYRTUR-winkel Beste Budget Slimme Blinde SwitchBot Gordijnroede 2 Amazon

$79.20
$ 99,00 Bespaar 20%

Beste spraakgestuurde slimme jaloezie Serena door Lutron Shop Beste op zonne-energie werkende slimme jaloezieën MySmartBlinds Shop Beste Smart Blind Kit MySmartBlinds Automation Kit Shop

De donkere modus op de vele apparaten in ons leven met displays is slechts een stukje van de puzzel. Om echt in de donkere modus te leven, moet je verder denken dan gloeiende schermen. Gelukkig is het met technologie als zonnebrillen, lichtschakelaars, gordijnen en slaapmaskers nu gemakkelijker dan ooit. Happy April Fools’ Dag!

LEES VOLGENDE

  • › GPT 3.5 versus GPT 4: wat is het verschil?
  • › Haal uren terug van uw werkdag met de spraakherkenningstools van Nuance
  • › Dit horloge op zonne-energie heeft een oneindige batterijduur & Zal u niet lastigvallen met waarschuwingen
  • › Audible gooit advertenties in uw audioboeken
  • › Bing Chat AI heeft nu betere zoekmogelijkheden en hogere limieten
  • › Google Chrome krijgt een nieuwe look voor 2023