Google Chrome krijgt een nieuwe look voor 2023

0
65

Het ontwerp van Google Chrome is de afgelopen tien jaar niet veel veranderd, met de laatste belangrijke update in 2018. Google is van plan om de browser later in 2023 een nieuwe verflaag te geven .

De afgelopen maanden heeft Google gewerkt aan “Chrome Refresh 2023,” ook wel “CR23” in sommige fragmenten van Chromium-code. Het is geïnspireerd op de ontwerptaal Material You van het bedrijf, die al in verschillende mate wordt gebruikt op Android en ChromeOS. De details kunnen worden gewijzigd, maar de hoofdwerkbalk heeft grotere knoppen en afgeronde bovenhoeken, en veel van de pop-upvensters en knoppen hebben meer afgeronde hoeken.

Met Material You op Android kun je de hoofdkleuren wijzigen, maar Chrome lijkt momenteel geen opties voor kleuraanpassing te hebben. De tabbalk heeft standaard een lichtblauwe kleur op mijn Mac en in de donkere modus gebruikt deze dezelfde zwarte en grijze kleuren als de huidige donkere modus van Chrome. Een recente commit aan de Chromium-codebase laat zien dat Google doorgaat met experimenteren met achtergrondkleuren, elementhoogten en tekstkleuren, dus het is mogelijk dat er een zekere mate van aanpassing beschikbaar zal zijn in het uiteindelijke ontwerp.

De zoekbalk heeft op dit moment de meest opvallende veranderingen, waarbij het slot, de waarschuwing of het Chrome-pictogram aan de linkerkant nu verschijnt als een ingevulde knop in de zoekbalk. Als u op de knop klikt, wordt nog steeds dezelfde informatie over de huidige pagina weergegeven, zoals de SSL-beveiliging of welke machtigingen zijn ingeschakeld.

De ontwerpvernieuwing is toegankelijk via een reeks experimentele functievlaggen, waaronder #chrome-refresh-2023, #omnibox-cr23-expanded-state-height en #omnibox-cr23 -uitgebreide-staat-vorm. We zullen moeten afwachten hoe het ontwerp zich de komende weken en maanden ontwikkelt — er is momenteel geen openbare datum voor de definitieve uitrol, behalve een vage tijdlijn van ergens in 2023.

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u uw MAC-adres permanent kunt wijzigen op Linux
  • › Google Bard AI krijgt een broodnodige upgrade
  • › Hulu’s tv-app heeft een nieuw ontwerp dat er misschien bekend uitziet
  • › ChatGPT op feiten controleren met Bing AI Chat
  • › Google Fiber bereikt 8 Gbps in zijn nieuwste stad
  • › Waarom u de dialoog op uw tv niet kunt horen (en 7 manieren om dit te verhelpen)