GM stopt met CarPlay en Android Auto in EV's

0
79
Justin Duino/Review Geek

Weet je nog hoe vreselijk voertuiginfotainmentsystemen waren vóór Apple's CarPlay en Android Auto? We horen dat General Motors plannen heeft om beide systemen op zijn aanstaande elektrische voertuigen te schrappen, te beginnen met de Chevy Blazer EV.

Volgens Reuters zullen de voertuigen van GM niet langer smartphoneprojectie bieden, zo kunnen eigenaren het ingebouwde infotainmentsysteem omzeilen en de apps en ervaringen van CarPlay of Android Auto uitvoeren.

In plaats van je telefoon of zijn apps naar het infotainmentsysteem van het voertuig te kunnen spiegelen, moet je alles gebruiken wat ingebouwd is. Hoewel deze zet gek klinkt, is het niet zo erg als je denkt. Dat komt omdat GM het nieuwere 'Android Automotive OS' van Google zal gebruiken. speciaal ontwikkeld voor elektrische voertuigen. Hoewel de naam verwarrend is, is Android Automotive anders dan Android Auto.

Hannah Stryker/Review Geek

Vergelijkbaar met hoe Samsung, OnePlus, LG en anderen allemaal hun eigen telefoons met Android verkopen, zullen aankomende elektrische voertuigen hun eigen software-ervaring hebben met Android Automotive. Autofabrikanten kunnen de interface en ervaring nog steeds aanpassen, tunen en veranderen, en dat zien we al.

Volvo, Polestar, GM, Honda en anderen hebben allemaal auto's met Android Automotive. Het levert veel van dezelfde ervaring als CarPlay of Andriod Auto. Het is ook geschikt voor voertuigspecifieke zaken, zoals het vinden van een EV-laadstation in de buurt op kaarten, het integreren van zelfrijdende technologieën en meer. Elke autofabrikant heeft een iets andere interface, zoals uitgelegd door Forbes.

We weten echter niet zeker hoe dit de miljoenen iPhone-gebruikers zal beïnvloeden. Natuurlijk kunnen ze nog steeds muziek streamen en bellen, maar het zal de ervaring enorm verminderen.

GERELATEERDJe kunt Apple CarPlay nu op elke Tesla hacken

Voor wat het waard is, dit is een vergelijkbare stap als wat we 8217;re zien van Tesla en Rivian. Die voertuigen staan ​​geen CarPlay of Android Auto toe en gebruiken in plaats daarvan een aangepaste software-ervaring die is ontworpen voor elektrische auto's.

Tot slot suggereren rapporten dat degenen die een nieuwe GM EV kopen, Google Maps, Google Assistant krijgen , spraakassistentopdrachten en meer, acht jaar gratis. Toen zei het bedrijf dat Spotify en andere populaire apps die mensen in voertuigen gebruiken ook beschikbaar zouden zijn.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dat klinkt alsof we ons allemaal moeten voorbereiden om uiteindelijk voor apps te betalen en maandelijkse abonnementsservices in onze auto's.

via Reuters