Een notitieblok synchroniseren in OneNote voor Windows

0
87

Altijd online? U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw belangrijke notities in OneNote kwijtraakt, maar alleen als OneNote correct synchroniseert.

Synchroniseren betekent dat uw wijzigingen online worden opgeslagen en worden bijgewerkt op al uw OneNote-compatibele apparaten. Zo heb je altijd en overal de laatste versie van je notities. Je hebt toegang tot je notities vanaf elk apparaat waarop de OneNote-app is geïnstalleerd (of vanuit je webbrowser).

Inhoudsopgave

  Om een ​​notitieblok in OneNote voor Windows te synchroniseren, kunt u kiezen tussen handmatige en automatische synchronisatie. Met handmatige synchronisatie kunt u bepalen wanneer en hoe vaak u uw notitieblokken synchroniseert. Dankzij automatische synchronisatie kan OneNote uw notitieblokken op de achtergrond synchroniseren wanneer u wijzigingen aanbrengt of ze sluit.

  Een OneNote-notebook handmatig synchroniseren

  Uw OneNote-notebooks zouden automatisch moeten synchroniseren met de servers van Microsoft. Als u er echter zeker van wilt zijn dat de nieuwste notities die u hebt gemaakt toegankelijk zijn voor al uw apparaten, kunt u uw notitieboeken op elk gewenst moment handmatig synchroniseren.

  Volg deze stappen om OneNote handmatig te synchroniseren.

  1. Open eerst OneNote op uw Windows-pc en open een notitieblok.
  2. Druk op de vervolgkeuzepijl Notebooks naast uw huidige notebook in de linkerbovenhoek.
  3. Klik in de lijst met notitieblokken met de rechtermuisknop op de naam van het notitieboek dat u handmatig wilt synchroniseren.
  4. Selecteer Dit notitieblok synchroniseren om het handmatig te synchroniseren.

  Herhaal deze stappen voor elk van uw notebooks. Zolang u een actieve internetverbinding heeft, worden uw notebook (of notebooks) handmatig gesynchroniseerd.

  Een OneNote-notebook automatisch synchroniseren

  OneNote is standaard een cloudgebaseerde service, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het synchroniseren van uw notities. Als dit echter niet het geval is, of als u de functie eerder hebt uitgeschakeld, moet u de mogelijkheid van OneNote om automatisch te synchroniseren herstellen.

  Met automatische synchronisatie kan OneNote uw notitieblokken op de achtergrond synchroniseren wanneer u wijzigingen aanbrengt of wanneer u ze sluit. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over handmatig synchroniseren.

  Volg deze stappen om automatische OneNote-synchronisatie in te schakelen.

  1. Open OneNote op uw Windows-pc.
  2. Druk op Bestand > Opties.
  1. Schakel op het tabblad Synchroniseren in het venster OneNote-opties het selectievakje in naast Notitieblokken automatisch synchroniseren om ervoor te zorgen dat automatische synchronisatie is ingeschakeld.
  < /figuur>

  1. In het Opslaan & Schakel op het tabblad Back-up het selectievakje in naast Maak automatisch een back-up van mijn notebook met het volgende tijdsinterval en kies vervolgens een tijdsinterval in het vervolgkeuzemenu tussen één minuut en zes weken.

  1. Druk op OK om uw keuze op te slaan.

  Als deze instellingen actief zijn, zouden uw OneNote-notitieblokken automatisch moeten beginnen met synchroniseren. Dit gaat door wanneer u een wijziging aanbrengt.

  De synchronisatiestatus van uw notebook controleren in Microsoft OneNote

  Als u problemen ondervindt bij het synchroniseren van uw notebooks en u zeker weet dat het geen probleem is met uw internetverbinding, wilt u misschien de oorzaak controleren. U kunt dit doen door de synchronisatiestatus voor uw OneNote-notitieblokken te controleren.

  1. Om dit te doen, opent u OneNote op uw pc en drukt u op Bestand > Synchronisatiestatus bekijken.
  1. Zoek in het venster Shared Notebook Synchronization naar notebooks met een waarschuwingspictogram boven het notebookpictogram. Deze duiden op een probleem met die notebook of een bepaald gedeelte ervan.

  1. Om het probleem handmatig op te lossen, drukt u op de knop Nu synchroniseren naast het notitieblok met de synchronisatieproblemen.
  2. U kunt ook op de knop Alles synchroniseren drukken om ze allemaal te synchroniseren.

  1. Druk op Sluiten als u klaar bent.

  Als uw OneNote-notitieblokken niet synchroniseren, moet u de oorzaak hierna oplossen. Vergeet niet om uw verbindingsstatus nogmaals te controleren en ervoor te zorgen dat Windows Firewall OneNote niet blokkeert voordat u doorgaat.

  Uw notities beheren in Microsoft OneNote

  Uw notitieblokken synchroniseren in OneNote is een geweldige manier om uw notities up-to-date en toegankelijk te houden, ongeacht het apparaat dat u gebruikt.

  OneNote-synchronisatie is een van de meest elementaire functies die worden aangeboden, maar er zijn enkele andere, interessantere OneNote-functies die u kunt proberen. Als u bijvoorbeeld uw OneNote-ervaring een boost wilt geven, kunt u een notitiebloksjabloon gebruiken om snel aan de slag te gaan.