Waymo sloten Chrysler-hybrides voor volledig elektrische robotaxis

0
52
Justin Duino/Review Geek

Hoewel Waymo, het bedrijf voor zelfrijdende auto's van Google, uiteindelijk zijn autonome robotaxi-vloot zal uitrusten met de ZEEKR EV dankzij zijn samenwerking met het Chinese merk Geely, is het voorlopig #8217;s overstap naar de volledig elektrische Jaguar I-Pace EV.

In een blogpost vandaag bevestigde Waymo dat zijn oudere zelfrijdende taxi van de 4e generatie die hybride voertuigen van Chrysler gebruikt, verder gefaseerd zal worden uit voor volledig elektrische modellen.

GERELATEERDWaymo Zelfrijdende taxi's Dumpen de “veiligheidsbestuurder” in San Francisco

Voor wat het waard is, Waymo gebruikt al elektrische voertuigen in verschillende regio's. We hebben volledig autonome, volledig elektrische Waymo-auto's gezien in San Francisco en elders. Eind april zal het bedrijf zijn 5e generatie driversysteem en de Jaguar I-Pace EV op meer locaties inzetten, waaronder de Phoenix East Valley in Arizona.

Met deze wijziging wordt de gehele Waymo One-vloot volledig elektrisch en de Pacifica-hybride van Chrysler wordt buiten gebruik gesteld. Dit helpt de technische en operationele ondersteuning te stroomlijnen. Het doel is uiteindelijk om Waymo's zelfrijdende robotaxis 24/7 te laten draaien, dus het hebben van een emissievrij elektrisch voertuig is logischer.

Tot slot bevestigde Waymo dat het zich heeft aangesloten bij het Witte Huis 8217;s EV Acceleration Challenge en vermeldde kort dat het nog steeds hard werkt om toekomstige voertuigen zoals het ZEEKR-mobiliteitsplatform te leveren.

via Electrek