Wanneer moet u een nieuwe router kopen?

0
46
Hannah Stryker/Review Geek

In de meeste gevallen moet je je wifi-router om de paar jaar vervangen. Alles ouder dan vijf jaar brengt beveiligingsrisico's en snelheidsproblemen met zich mee.

Ze zijn misschien niet opwindend, maar ze zijn een van de meest essentiële stukjes technologie. Ja, we hebben het over wifi-routers. Omdat we alles doen, van werken en studeren tot socializen en gamen via internet, is het belangrijk om een ​​goede router te hebben om je netwerkverkeer af te handelen. Dit leidt ons tot de vraag: “Hoe weet u wanneer het tijd is om uw router te vervangen?

Om deze belangrijke vraag te beantwoorden, leggen we alles uit wat u nodig heeft om denk na over het upgraden van uw router. We geven ook enkele overwegingen waarmee u rekening moet houden wanneer u een nieuwe voor uw huis koopt.

Inhoudsopgave

Wat zijn routers en hoe verschillen ze van modems?
Hoe lang gaan routers mee?
Zijn er tekenen dat het tijd is om uw router te upgraden?
Wat als uw ISP uw router heeft geleverd?
Wat moet u doen? Overweeg wanneer u een router koopt?

Wat zijn routers en hoe verschillen ze van modems?

NETGEAR

Je bent niet de enige als je niet helemaal zeker weet wat een router is. Over het algemeen is een router een apparaat waarmee bedrade en/of draadloze apparaten kunnen communiceren en uw internetverbinding kunnen gebruiken. We zouden meer in detail kunnen treden, maar deze beschrijving is voldoende voor dit artikel.

Hoe zit het met een modem? Veel mensen weten niet zeker wat dit apparaat doet en waarin het verschilt van een router. Dit kleine kastje verbindt je huis met je internetprovider (ISP). Kortom, de modem brengt internet in huis, terwijl je met een router draadloos verbinding kunt maken en meerdere apparaten kunt verbinden. In de digitale en steeds draadlozere wereld van vandaag heb je beide apparaten nodig om online te gaan. Af en toe kan uw ISP een apparaat leveren dat zowel als Wi-Fi-router als modem dient. We raden af ​​om ze te gebruiken voor Wi-Fi, en we zullen zo meteen zien waarom.

Hoe lang doen routers Laatste?

U moet minimaal om de vijf jaar een nieuwe router kopen. Wij zeggen echter “ten minste” voor een reden. Als je veel smart home-gadgets gebruikt of graag de nieuwste wifi-apparaten gebruikt, wil je je router waarschijnlijk vaker upgraden. Concreet wilt u om de twee tot drie jaar een nieuwer model aanschaffen.

Zoals u weet, verandert technologie snel, wat betekent dat u een router nodig heeft die bij kan blijven. Een verouderde router geeft je geen toegang tot alle functies en hogere internetsnelheden waar je van kunt genieten met een van de huidige modellen. U kunt ook uw digitale veiligheid in gevaar brengen.

Als kanttekening over beveiliging: u wilt er zeker van zijn dat u de nieuwste Wi-Fi-codering gebruikt om veilig online te blijven. WPA3-Personal is het beste voor individuen en de meeste wifi-gebruikers thuis, omdat eerdere versleutelingsmethoden gemakkelijker te doorbreken zijn en niet zo veilig. Er zijn echter enkele compatibiliteitsproblemen met oudere apparaten, dus veel moderne routers staan ​​een hybride WPA3- en WPA2-wachtwoordinstelling toe.

Zijn er tekenen dat het tijd is om uw router te upgraden?

D-Link

Naast de bovenstaande richtlijnen zijn er nog andere manieren om te bepalen of u uw router moet vervangen. De eerste manier is controleren of uw router nog steeds kritieke firmware-updates ontvangt. Naast nieuwe functies bevatten de updates ook beveiligingspatches. U kunt deze updates beschouwen als digitale bewakers die u en uw gegevens beschermen.

Er zijn twee manieren om te bepalen of uw router nog steeds firmware-updates ontvangt.

  1. Als je een router van bepaalde merken hebt, kun je de end-of-life-lijsten van je merk routers bekijken. Asus, D-Link, NETGEAR, Synology en TP-Link hebben allemaal deze lijsten.
  2. Gebruik de mobiele app van uw router om handmatig te controleren op updates. Als uw router al maanden geen updates heeft ontvangen, is de kans groot dat uw apparaat niet langer wordt ondersteund.

Afgezien van het feit dat uw router nog steeds updates ontvangt, is het andersom om te bepalen of u uw router moet vervangen, moet u rekening houden met de prestaties ervan. Zelfs als uw router nog regelmatig updates ontvangt, kunt u prestatieproblemen opmerken.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat het een eeuwigheid duurt voordat grote downloads zijn voltooid of dat u Netflix niet kunt kijken terwijl iemand in uw huis aan het gamen is. Je merkt misschien ook dat je wifi onbetrouwbaar is of zelfs niet bestaat in bepaalde delen van je huis.

Er zijn een paar stappen die je kunt nemen om erachter te komen of je prestatieproblemen hebt vanwege je router. U kunt een snelheidstest uitvoeren met behulp van een tool zoals SpeedTest.Net. Hoewel het niet perfect is, kan het je een goed idee geven van de snelheid die je krijgt.

U wilt ook aandacht besteden aan uw modem. U moet ervoor zorgen dat het de internetsnelheid ondersteunt waarvoor u betaalt en compatibel is met uw ISP. De meeste ISP's bieden online lijsten met compatibele modems.

Als je eenmaal je snelheden en modem hebt gecontroleerd, kan het zijn dat je nog steeds problemen ondervindt. In dit geval moet u contact opnemen met uw ISP. De informatie die u van hen krijgt, kan u helpen bepalen of er een probleem is aan hun kant of dat uw router het gewoon niet bij kan houden. Als het uw router is, wilt u een nieuwe kopen.

Wat als uw ISP uw router heeft geleverd?

In sommige gevallen heeft uw ISP uw router geleverd. Als dit voor u het geval is, wat doet u dan als uw router moet worden vervangen?

Over het algemeen raden we aan om een ​​Wi-Fi-router van uw ISP te vervangen door uw eigen router. Als u dit doet, krijgt u de nieuwste beveiliging en de hoogste snelheden. Bovendien kan het u op de lange termijn geld besparen, omdat ISP's doorgaans een doorlopende vergoeding in rekening brengen voor het gebruik van hun router. Met al deze overwegingen is het vervangen van een router van uw ISP door een router die u koopt gewoon logisch.

Waar moet u op letten bij het kopen van een router?

Als u zich realiseert dat uw router zijn beste tijd heeft gehad, voelt u zich misschien een beetje overweldigd door de gedachte om een ​​nieuwe te kopen. U hoeft echter geen expert te zijn om een ​​router te kiezen die u helpt veilig te blijven en te genieten van geweldige internetsnelheden. Slechts een klein beetje informatie kan u helpen een goede keuze te maken.

  • Zoek naar Wi-Fi 6-routers, want dit is de nieuwste standaard voor draadloos internet.
  • Overweeg een mesh-netwerk om de beste dekking voor uw huis te krijgen.
  • Kijk naar merken zoals NETGEAR , TP-Link, Linksys en Asus voor geweldige prestaties.
  • Denk na over overwegingen zoals gamen, veel content streamen of een groot gezin hebben en kies een router die geschikt is voor de taak.

We hebben een lijst samengesteld met onze favoriete routers. Je vindt er alles, van een budgetvriendelijk model tot opties die kunnen voldoen aan de behoeften van zelfs de meest enthousiaste gamers en contentstreamers. Bekijk onze keuzes om uw volgende router te vinden:

The 7 Best Wi-Fi 6 Routers Beste algehele NETGEAR Nighthawk 6Stream AX5400 Koop bij Amazon Beste budget TP-Link Archer AX50 Koop bij Amazon Beste Premium NETGEAR Orbi Whole Home Tri-Band Mesh Wi-Fi 6-systeem Koop bij Amazon Meer betaalbare tri-band mesh TP-Link Deco X68 Koop bij Amazon Beste Budget Mesh-systeem Linksys (WHW0303) Velop Mesh Router Koop bij Amazon Beste voor grote gezinnen Netgear Nighthawk AX12 Koop bij Amazon Beste voor gaming Asus ROG Rapture GT-AX11000 Kopen bij Amazon

Wanneer u met deze informatie rekening houdt voordat u een nieuwe router, kunt u erop vertrouwen dat uw volgende apparaat jarenlang geweldige prestaties zal leveren.