Waarom u de dialoog op uw tv niet kunt horen (en 7 manieren om dit te verhelpen)

0
65
Justin Duino/How-To Geek

Praktijken voor het mixen en masteren van audio zijn veranderd, samen met casten en regisseren, wat leidt tot problemen met de helderheid van dialogen. Het gebruik van ondertitels, speciale audio-instellingen of betere audioapparatuur kan de zaken verbeteren.

Je wilt gewoon gaan zitten en genieten van de nieuwste trending prestige-show of film met een groot budget, maar je kunt niet verstaan ​​wat iemand zegt. Voordat u een afspraak boekt met een audioloog, probeert u eerst enkele van deze tips.

Waarom dialoog tegenwoordig zo moeilijk te horen is

< p>Het is niet alleen dat u ouder wordt en dat uw gehoor niet meer is wat het was; er is echt een verschil in hoe dialoog wordt opgenomen en gemixt in modernere shows. In het verleden werd ADR (Automated Dialogue Replacement) intensief gebruikt om dialogen opnieuw op te nemen voor hoorbaarheid. Deze methode doet echter afbreuk aan de onderdompeling, dus veel moderne filmmakers geven prioriteit aan muziek en geluidseffecten in de mix voor sfeer en onderdompeling. Christopher Nolan is misschien wel de meest beruchte om dit te doen in films als Tenet, maar het is een wijdverspreide moderne trend.

GERELATEERD: 10 redenen waarom dvd-films stil blijven staan Het verzamelen waard

Verbeteringen in de geluidsopname- en reproductietechnologie hebben ook het dynamische bereik van soundtracks uitgebreid. Dus als je volume zo is ingesteld dat explosies en geweerschoten aanvaardbaar zijn, is het dialoogvolume mogelijk te laag om te horen.

De daadwerkelijke uitvoeringen lijken ook te veranderen. Met betere microfoons hoeven acteurs hun stem niet langer te projecteren zoals in het verleden, dus meer natuurlijke spraak wordt de norm. Een neveneffect hiervan is dat sommige acteurs sommige woorden mompelen of anderszins dempen die, zoals hierboven vermeld, later niet de ADR-behandeling krijgen.

Afgezien van uitvoeringen zijn films en televisie nu veel diverser en internationaler, dus je kunt ook accenten en dialecten horen die je nog niet gewend bent en dus niet helemaal kunt begrijpen. We zullen kijken naar mogelijke oplossingen voor al deze problemen.

Ondertiteling inschakelen

Dit is misschien niet de oplossing die je wilt horen, maar als je geen enkel woord van de dialoog wilt missen, is de snelste oplossing om de ondertitels aan te zetten. Schijf en streaming media hebben nu allemaal ondertitels, wat vooral handig kan zijn voor naturalistische dialogen of dialogen met accenten en onbekende dialecten.

Zet het Center Speaker Channel harder

Als u een meerkanaals audio-opstelling gebruikt, kunt u de dialoog een boost geven door het middelste kanaal hoger te zetten in de algehele balans. Meestal worden dialogen op het scherm voornamelijk afgespeeld via het middenkanaal, dus dit kan helpen om het dat duwtje in de rug te geven dat het nodig heeft om luid en duidelijk te zijn zonder het volume van alle luidsprekers in uw surround sound-opstelling te verhogen.

Overschakelen naar de stereomix

Als je een stereoluidsprekeropstelling gebruikt, maar je luistert naar een multi- kanaal surround-soundtrack, probeer in plaats daarvan over te schakelen naar de stereo-soundtrack. Die track is professioneel gemixt voor stereoluidsprekeropstellingen, terwijl je tv of settopbox zijn best doet om de surroundtrack ter plekke te downmixen naar stereo en dat misschien niet goed doet.

Gebruik de dialoog- of nachtmodus van uw tv

Tv-fabrikanten zijn zich terdege bewust van onze dialoogproblemen en velen hebben speciale geluidsmodi in de televisies opgenomen en soms soundbars die kunnen helpen.

De modus kan expliciet zoiets als “dialoog” modus en zal proberen de dialoog in de algehele mix een boost te geven. Dan zijn er “nacht” of soms “genormaliseerd” modi, die het dynamische bereik van de audio verkleinen, zodat de zachtste en luidste geluiden veel dichter bij elkaar liggen.

Dit betekent dat u het volume hoger kunt zetten om dialogen duidelijk te horen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat een explosie of een ander hard geluidseffect uw trommelvliezen uitblaast.

Gebruik Koptelefoon

Als je alleen tv kijkt, waarom gebruik je dan geen koptelefoon? Er zijn veel verschillende koptelefoonopties, maar het is de moeite waard erop te wijzen dat als je AirPods gebruikt met recente modellen Apple TV's, je ruimtelijke audio kunt krijgen en de transparantiemodus kunt gebruiken. Het klinkt dus nog steeds alsof het geluid uit je tv komt, je kunt nog steeds horen wat er om je heen gebeurt en je kunt profiteren van een hoger volume en een helderder geluid.

The Best Headphones of 2023 Beste hoofdtelefoon in het algemeen Sony WH-1000XM5 Amazon

$398,00
 

Beste budgetkoptelefoon Philips SHP9600 Amazon

$ 69,99
 

Beste hoofdtelefoon met ruisonderdrukking Sony WH-1000XM4 Amazon

$ 348,00
 

Beste draadloze hoofdtelefoon Sennheiser Momentum 4 Amazon

$265.00 < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />
$349,95 Bespaar 24%

Beste bedrade hoofdtelefoon Sennheiser HD 650 Amazon

$ 341,71
$ 499,95 Bespaar 32 %

Beste workout-koptelefoon Adidas RPT-01 Amazon

$154,63 < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />
 

Beste studiokoptelefoon Beyerdynamic DT 770 PRO-koptelefoon Amazon

$139.00
&nbsp ;

Upgrade uw tv-luidsprekers

Als u een dunne, moderne tv heeft, is de kans groot dat de kleine luidsprekers erin totaal ontoereikend zijn en kan niet het dynamische bereik en de helderheid reproduceren die nodig zijn om het mixen en masteren van audio in uw film tot zijn recht te laten komen.

Het antwoord is dus om je tv-luidsprekers te upgraden met een soundbar of een surround-soundsysteem dat de klus kan klaren. Geef niet te snel de schuld aan de mix als je onkruidige tweeters hebt die hun best doen maar te kort schieten.

Bekijk oudere films en shows

Als je gewoon niet kunt voelen met moderne benaderingen van het mixen en masteren van dialogen, is er nooit een beter moment geweest om je te verdiepen in de achterstand van film en tv. Dankzij streaming en goedkope dvd's en Blu-rays kun je teruggaan en alle geweldige inhoud bekijken die je misschien hebt gemist of nog eens wilt zien.

Hoewel de ADR in veel van deze oudere inhoud, hoef je tenminste nooit steeds opnieuw op die terugspoelknop te drukken terwijl je tegen iedereen zegt dat ze moeten zwijgen.

The Best Home Theater Systems of 2023 Beste algehele thuisbioscoopsysteem VIZIO Elevate Soundbar voor tv Amazon

$ 699,00
$1099.99 Bespaar 36%

Beste budgetthuisbioscoopsysteem Logitech Z906 5.1 Surround Sound-luidsprekersysteem Amazon

$ 388,99
 

Beste draadloze thuisbioscoopsysteem VIZIO M-Series 5.1 Premium Sound Bar Amazon

$299.99
$329.99 Bespaar 9%

Beste Dolby Atmos Home Theatre-systeem Nakamichi Shockwafe Elite 7.2.4 Amazon

$ 1099,99
 

Beste 7.1 Home Theatre-systeem Klipsch Referentie R-26FA Amazon

$1199.00
 

Beste 5.1 Home Theatre-systeem Polk Audio 5.1-kanaals Home Theatre-systeem met actieve subwoofer Amazon

$ 854,99
$1075.00 Bespaar 20%

LEES VOLGENDE

  • › Foto's overzetten van Android naar iPhone
  • › Google Fiber bereikt 8 Gbps in zijn nieuwste stad
  • › Windows 11 test updates voor de Microsoft Store
  • › Midjourney sluit gratis toegang voor onbepaalde tijd af
  • › OverDrive, de eBook-app van de bibliotheek, wordt afgesloten
  • › Ondersteuning voor Ubuntu 18.04 loopt ten einde, maar niet voor iedereen