PS4 DualShock-kontrollern laddas inte? 10 sätt att fixa

0
113

PS4 kan komma på gång om år, men det finns fortfarande över 100 miljoner konsoler över hela världen och många fler PS4 DualShock-kontroller än så!

Om din pålitliga kontrollenhet inte laddar eller håller laddningen lika länge som den brukade, finns det några saker du kan göra åt det här vanliga problemet innan du överväger en komplett ersättning.

Innehållsförteckning

  OIVO PS4 Controller Laddningsdocka

  Normala laddningstider och batteritid

  Innan vi tittar på felsökningsstegen för din DualShock 4-kontroller som inte laddas, är det viktigt att fastställa en baslinje för vad som är normalt.

  DS4 bör laddas från tom till full på cirka två timmar. Batteriet bör hålla fyra till åtta timmar, beroende på spelet och dina kontrollerinställningar. Att dämpa ljusfältet och inaktivera mullret kan förlänga kontrollenhetens batterilivslängd. Om din handkontroll hela tiden har slut på juice på mindre än fyra timmar är detta ett tecken på att något inte står rätt till.

  1. Se till att laddning i viloläge är aktiv

  PlayStation 4 har “viloläge”, vilket försätter konsolen i ett läge med lägre effekt, men lämnar vissa funktioner intakta. Till exempel kommer spel och uppdateringar att fortsätta att ladda ner och installera i det här läget. I viloläge kan du också ladda dina kontroller via PS4:s USB-port. Om din handkontroll inte laddas, kontrollera om funktionen är aktiverad genom att gå till Inställningar > Energisparinställningar > Ställ in funktioner som är tillgängliga i viloläge och välj Mata ström till USB-portar.

  Naturligtvis, när du stänger av din PS4, du bör välja viloläge istället för att stänga av konsolen helt, annars laddar den inte kontrollerna heller.

  2. Uppdatera firmware (du kan inte!)

  En potentiell lösning för problem med en DualShock 4 är att uppdatera dess firmware som du kan med en Xbox Series eller PlayStation 5-kontroller. Men så vitt vi kan säga finns det inget officiellt sätt att göra detta, och det verkar inte som att PS4 någonsin uppdaterar kontroller. Åtminstone inte på ett sätt som är uppenbart för användarna. Naturligtvis bör du se till att din PS4 själv alltid har den senaste systemmjukvaran, men vi kan inte hitta några bevis för att detta skulle påverka kontroller direkt.

  Även om det finns verktyg från tredje part för att uppdatera firmware på PS4-kontroller, används dessa huvudsakligen av moddare och är inte relevanta här.

  3. Kontrollera laddaren och kabeln

  Ett viktigt felsökningssteg är att se till att din kabel och laddare fungerar korrekt. Prova en annan eller prova att ladda något annat med den. Detsamma gäller kabeln. Använd en annan kabel för att se om det gör någon skillnad.

  Ett annat potentiellt problem är att använda en snabbladdningsport. Vissa powerbanks har till exempel vanliga USB- och snabbladdningsportar. Enligt vår erfarenhet laddar DS4 inte alltid från dessa intelligenta snabbladdningsportar, men laddar gärna från en vanlig USB-port.

  4. Använd handkontrollen

  Även om det inte är en lösning på batteriladdningsproblemet kan du använda en lång mikro-USB-kabel för att driva din handkontroll direkt från din PS4. Du kan också använda en powerbank för att driva kontrollen medan du använder den trådlöst.

  Detta är ett stopp tills du kan få ordning på laddningsproblemet, men du kan åtminstone fortsätta spela under tiden!

  5. Kontrollera kontrollenhetens laddningsportkontakt

  Mikro-USB-porten på PS4-kontrollern kommer att slitas ut med tiden när du upprepade gånger sätter i och tar bort laddningskabeln. Detta är en av anledningarna till att PS5-kontrollern har nollfriktionsstift för laddning förutom en USB-C-port.

  Inspektera din PS4-kontroller och se om det finns smuts eller skräp inuti porten. Om du ser smuts där inne kan du lossa det med en burk tryckluft. Se till att du använder burken enligt anvisningarna för att undvika att skapa fukt inuti eller skada USB-porten.

  Sätt i mikro-USB-kabeln i handkontrollen och vicka försiktigt på den för att avgöra om porten är lös och trasig inuti. Om porten har gått sönder på insidan av kontrollenheten kan det vara möjligt att få den reparerad av en professionell om du inte känner dig säker på dina lödningsförmåga.

  Om kontakten glider in och ut ur mikro-USB-portarna för lätt, kan porten ha slitits ut till en punkt där konsekvent kontakt är omöjlig. I det här fallet kan du ha möjlighet att ersätta porten med en ny, men väg upp kostnaden och ansträngningen för att göra detta mot priset för en ny kontroller. Om du är nöjd efter att ha inspekterat kontrollenheten för tecken på skada är det dags att prova något annat.

  6. Återställ handkontrollen

  Du kan återställa din PS4-kontroller med en dedikerad hårdvaruknapp, som ofta löser några till synes slumpmässiga problem som kan dyka upp med enheten. Du behöver bara en tandpetare av plast eller trä eller något annat föremål som inte skadar plasten.

  Vänd din handkontroll upp och ned och leta reda på den försänkta återställningsknappen nära L2-utlösaren på baksidan av din handkontroll.

  Bildkälla: Sony

  Använd ditt verktyg för att trycka in knappen inuti det lilla hålet i 5 sekunder.

  Nu har styrenheten återställts. För att para ihop den med din PS4, anslut den till konsolen med en USB-kabel och tryck på PS-knappen. För att använda den med en annan enhet, som en PC eller iPad, måste du para ihop den igen som en ny Bluetooth-enhet. Om du är osäker på hur du gör det, kolla in Hur man ansluter en PS4-kontroll till en iPhone, iPad eller Android-enhet.

  7. Gör en garantiretur (om tillämpligt)

  Om din PS4-kontroller fortfarande är under garanti bör du inte bråka med den. Ta istället kontakt med butiken du köpte den från eller med Sonys kundtjänst och få kontrollern reparerad eller byt ut under dess garanti. Du kommer att vara utan din kontroller i några dagar, men du vet åtminstone att du kommer att få tillbaka en fungerande enhet.

  8. Byt ut kontrollenhetens batteri

  Alla litiumbatterier slits ut med tiden. Om din PS4-kontroller är några år gammal har den inte längre full batterikapacitet. Om batteriet slits tillräckligt, kommer det till slut inte att hålla en laddning. Men om resten av din kontroller fortfarande fungerar bra kan du byta ut PS4-kontrollern ganska enkelt. Batteriet är inte limmat i eller lödat till kontrollernas inre delar.

  Ett exempel på ett batteri från tredje part

  Vi rekommenderar starkt att du tittar på en YouTube-video om hur du byter batteri innan du försöker. Du kan hitta ersättningsbatterier från tredje part på webbplatser som Amazon, men var uppmärksam på recensionerna och se till att det nya batteriet är ansedda. Tyvärr är det svårt att hitta originalbatterier från Sony, så ett alternativ från tredje part kan vara ditt enda val. Du kan dock ta detta som en möjlighet att sätta ett batteri med större kapacitet i din kontroller!

  9. Lägg till ett externt batteri

  Om du inte känner dig bekväm med att öppna din PS4-kontroller, en clip-on externt batteripaket är en annan lösning för ett utslitet batteri. Till exempel, KMD-batteriet dyker bara in i din kontroller och lägger till 1000mAh ström. Det är lika mycket som PS4-kontrollern som levererades med, så du får åtminstone tillbaka den ursprungliga kapaciteten, plus vad originalbatteriet fortfarande har.

  10. Köp en ny trådlös handkontroll

  Om din PS4-kontroller är i grov form överlag, inte laddas eller slås på oavsett vad du gör, eller helt enkelt inte kan hitta en lämplig batteribyteslösning, är det dags att acceptera att du måste köpa en ny kontroller.

  Detta betyder dock inte att du måste hålla dig till ett Sony-original. PS4 har funnits ganska länge, och många utmärkta tredjepartsalternativ löser många av de små klagomål folk har på Sonys annars utmärkta kontroller.

  Till exempel erbjuder PDP Victrix Pro BFG-kontrollern en offset-layout som Xbox, fungerar med PS4 och PS5 och kan fungera som en PC-kontroller . Även om den inte har något mullrande eller haptik, är batteritiden på den här handkontrollen klassad till upp till 20 timmar, och den har massor av extrafunktioner som bakåtknappar och flera anpassade profiler.

  Om det begärda priset på BFG är lite dyrt för dig, så gör TERIOS-styrenheten ett beundransvärt jobb med att klona DualShock 4 till ett chockerande lågt pris. Den är bekväm, har programmerbara bakåtknappar och har bättre batteritid än den ursprungliga Sony-kontrollern, men kvaliteten på mullret är inte riktigt lika bra. Om du inte bryr dig om rumble och vill spara några dollar är det ett bra alternativ.

  Om du å andra sidan känner dig lite övergiven av pengar kan du välja något som NACON Revolution Unlimited Pro V3. Den har sju timmars batteritid, anpassningsbara stickor och en 10 fot lång kabel om det behövs. Den här handkontrollen handlar mer om prestanda än komfort, men det är en bra början om du vill ta ditt konkurrenskraftiga spel mer seriöst.