PS4 DualShock-controller laadt niet op? 10 manieren om op te lossen

0
108

De PS4 mag dan over jaren beginnen, er zijn nog steeds meer dan 100 miljoen consoles wereldwijd en nog veel meer PS4 DualShock-controllers dan dat!

Als je vertrouwde controller niet meer oplaadt of zijn lading vasthoudt zolang hij dat deed, zijn er een paar dingen die je aan dit veelvoorkomende probleem kunt doen voordat je een volledige vervanging overweegt.

Inhoudsopgave

  OIVO PS4-controller oplaaddock

  Normale oplaadtijden en batterijduur

  Voordat we kijken naar de stappen voor probleemoplossing voor het niet opladen van uw DualShock 4-controller, is het belangrijk om een basislijn voor wat normaal is.

  De DS4 zou in ongeveer twee uur van leeg naar vol moeten opladen. De batterij gaat vier tot acht uur mee, afhankelijk van de game en de instellingen van je controller. Het dimmen van de lichtbalk en het uitschakelen van de rumble kan de levensduur van de batterij van de controller verlengen. Als je controller in minder dan vier uur constant leeg raakt, is dit een teken dat er iets niet klopt.

  1. Zorg ervoor dat opladen in rustmodus actief is

  De PlayStation 4 heeft een “rust”-modus, die de console in een energiezuinigere stand zet, maar sommige functies intact laat. In deze modus worden bijvoorbeeld games en updates verder gedownload en geïnstalleerd. In de rustmodus kun je je controllers ook opladen via de USB-poort van de PS4. Als je controller niet oplaadt, controleer dan of de functie is geactiveerd door naar Instellingen > Energiebesparingsinstellingen > Stel de functies in die beschikbaar zijn in de rustmodus en selecteer Voeding leveren aan USB-poorten.

  Als je je PS4 uitschakelt, moet je natuurlijk de rustmodus kiezen in plaats van de console volledig uit te schakelen, anders worden de controllers ook niet opgeladen.

  2. Firmware bijwerken (kan niet!)

  Een mogelijke oplossing voor problemen met een DualShock 4 is om de firmware bij te werken zoals je kunt met een Xbox Series- of PlayStation 5-controller. Voor zover we weten, is er echter geen officiële manier om dit te doen, en het lijkt er niet op dat de PS4 ooit controllers bijwerkt. Tenminste niet op een manier die voor gebruikers duidelijk is. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je PS4 zelf altijd de nieuwste systeemsoftware heeft, maar we kunnen geen enkel bewijs vinden dat dit rechtstreeks van invloed zou zijn op controllers.

  Hoewel er tools van derden zijn om de firmware op PS4-controllers opnieuw te flashen, worden deze voornamelijk gebruikt door modders en zijn hier niet relevant.

  3. Controleer de oplader en kabel

  Een essentiële stap bij het oplossen van problemen is ervoor te zorgen dat uw kabel en oplader goed werken. Probeer een andere of probeer er iets anders mee op te laden. Hetzelfde geldt voor de kabel. Gebruik een andere kabel om te zien of dat verschil maakt.

  Een ander potentieel probleem is het gebruik van een snellaadpoort. Sommige powerbanks bieden bijvoorbeeld standaard USB- en snellaadpoorten. Onze ervaring is dat de DS4 niet altijd oplaadt via deze intelligente snellaadpoorten, maar graag oplaadt via een standaard USB-poort.

  4. Gebruik de controller bekabeld

  Hoewel het geen oplossing is voor het probleem met het opladen van de batterij, kun je een lange micro-USB-kabel gebruiken om je controller rechtstreeks vanaf je PS4 van stroom te voorzien. Je kunt ook een powerbank gebruiken om de controller van stroom te voorzien terwijl je hem draadloos gebruikt.

  Dit is een noodoplossing totdat je het oplaadprobleem hebt opgelost, maar in de tussentijd kun je tenminste blijven spelen!

  5. Controleer de oplaadpoortconnector van de controller

  De micro-USB-poort op de PS4-controller zal na verloop van tijd verslijten als je herhaaldelijk de oplaadkabel plaatst en verwijdert. Dit is een van de redenen waarom de PS5-controller naast een USB-C-poort ook wrijvingsloze pinnen heeft om op te laden.

  Inspecteer je PS4-controller en kijk of er vuil of vuil in de poort zit. Als je daar vuil ziet, kun je het losmaken met een blikje perslucht. Zorg ervoor dat u de bus gebruikt zoals aangegeven om te voorkomen dat er vocht binnenin ontstaat of dat de USB-poort beschadigd raakt.

  Steek de micro-USB-kabel in de controller en beweeg deze voorzichtig om te bepalen of de poort los zit en van binnen kapot is. Als de poort aan de binnenkant van de controller is losgebroken, is het misschien mogelijk om deze door een professional te laten repareren als je geen vertrouwen hebt in je soldeervaardigheden.

  Als de stekker te gemakkelijk in en uit de micro-USB-poorten glijdt, is de poort mogelijk zo versleten dat consistent contact onmogelijk is. In dit geval heb je misschien de mogelijkheid om de poort te vervangen door een nieuwe, maar weeg de kosten en moeite af tegen de prijs van een nieuwe controller. Als je tevreden bent nadat je de controller hebt geïnspecteerd op tekenen van schade, is het tijd om iets anders te proberen.

  6. De controller resetten

  Je kunt je PS4-controller resetten met een speciale hardwareknop, waarmee vaak ogenschijnlijk willekeurige problemen worden opgelost die met het apparaat kunnen optreden. Je hebt alleen een plastic of houten tandenstoker nodig of een ander voorwerp dat het plastic niet beschadigt.

  Klap je controller ondersteboven en zoek deze verzonken resetknop in de buurt van de L2-trigger aan de achterkant van je controller.

  Bron afbeelding: Sony

  Gebruik uw gereedschap om de knop in het kleine gaatje gedurende 5 seconden ingedrukt te houden.

  Nu is de controller gereset. Om hem te koppelen met je PS4, sluit je hem aan op de console met een USB-kabel en druk je op de PS-knop. Om het met een ander apparaat te gebruiken, zoals een pc of iPad, moet je het opnieuw koppelen als een nieuw Bluetooth-apparaat. Als je niet zeker weet hoe je dat moet doen, bekijk dan Hoe je een PS4-controller aansluit op een iPhone, iPad of Android-apparaat.

  7. Doe een garantieretour (indien van toepassing)

  Als je PS4-controller nog steeds onder de garantie valt, moet je er niet mee rotzooien. Neem in plaats daarvan contact op met de winkel waar je hem hebt gekocht of met de klantenservice van Sony en laat de controller repareren of vervangen onder de garantie. Je zult een paar dagen zonder je controller zitten, maar je weet tenminste dat je een werkende eenheid terugkrijgt.

  8. Vervang de batterij van de controller

  Alle lithiumbatterijen verslijten na verloop van tijd. Als je PS4-controller een paar jaar oud is, heeft hij niet meer de volledige batterijcapaciteit. Als de batterij voldoende verslijt, kan deze uiteindelijk niet meer worden opgeladen. Als de rest van je controller echter nog steeds goed werkt, kun je de PS4-controller vrij eenvoudig vervangen. De batterij is niet vastgelijmd of gesoldeerd aan de binnenkant van de controller.

  Een voorbeeld van een batterij van derden

  We raden u ten zeerste aan een YouTube-video over het vervangen van de batterij te bekijken voordat u dit probeert. U kunt vervangende batterijen van derden vinden op sites zoals Amazon, maar let op de beoordelingen en zorg ervoor dat de nieuwe batterij een goede reputatie heeft. Helaas zijn originele Sony-batterijen lastig te vinden, dus een optie van een derde partij is mogelijk uw enige keuze. Je kunt dit echter als een kans aangrijpen om een ​​batterij met een grotere capaciteit in je controller te plaatsen!

  9. Voeg een extern batterijpakket toe

  Als je je niet op je gemak voelt bij het openen van je PS4-controller, is een opklikbare externe batterij een andere oplossing voor een versleten batterij. De KMD-batterij past bijvoorbeeld gewoon in uw controller en voegt 1000 mAh aan stroom toe. Dat is net zoveel als de PS4-controller die werd geleverd, dus je krijgt in ieder geval de oorspronkelijke capaciteit terug, plus wat de originele batterij nog heeft.

  10. Koop een nieuwe draadloze controller

  Als je PS4-controller over het algemeen in slechte staat verkeert, niet oplaadt of aangaat, wat je ook doet, of gewoon geen geschikte oplossing voor het vervangen van de batterij kunt vinden, is het tijd om te accepteren dat je een nieuwe controller moet kopen.

  Dit betekent echter niet dat u bij een origineel van Sony moet blijven. De PS4 bestaat al geruime tijd en veel uitstekende alternatieven van derden lossen veel van de kleine klachten op die mensen hebben over de verder uitstekende controller van Sony.

  De PDP Victrix Pro BFG-controller biedt bijvoorbeeld een offset-lay-out zoals Xbox, werkt met PS4 en PS5 en kan werken als pc-controller. Hoewel het geen gerommel of haptiek heeft, is de batterijduur van deze controller geschat op maximaal 20 uur, en het heeft enorm veel extra's zoals terug-knoppen en meerdere aangepaste profielen.

  Als de vraagprijs van de BFG een beetje duur voor je is, dan doet de TERIOS-controller bewonderenswaardig werk door de DualShock 4 te klonen voor een schokkend lage prijs. Het is comfortabel, heeft programmeerbare terugknoppen en heeft een betere batterijduur dan de originele Sony-controller, maar de kwaliteit van het gerommel is niet zo goed. Als je niet van gerommel houdt en een paar dollar wilt besparen, is dit een geweldige optie.

  Als, aan de andere kant, je voelt je een beetje overspoeld met contant geld, je zou kunnen gaan voor zoiets als de NACON Revolution Unlimited Pro V3. Het heeft een batterijduur van zeven uur, aanpasbare sticks en indien nodig een kabel van 3 meter lang. Bij deze controller draait het meer om prestaties dan om comfort, maar het is een goed begin als je competitief gamen serieuzer wilt nemen.