Hoe u de internetsnelheid van uw telefoon kunt testen (en wat u kunt doen aan trage resultaten)

0
75
Jason Fitzpatrick/How-To Geek

U kunt de snelheid van uw mobiele dataverbinding testen met gratis apps en webgebaseerde tools. Maar het is belangrijk om best practices voor testen te gebruiken om ervoor te zorgen dat u nauwkeurige resultaten krijgt.

Als je nieuwsgierig bent naar hoe snel je mobiele data-abonnement is en of je in de buurt komt van de “tot X Mbps!” belooft dat uw mobiele provider adverteert, het is vrij eenvoudig om enkele gratis tests uit te voeren met uw telefoon om erachter te komen. Hier leest u hoe, waar u op moet letten en wat u kunt doen aan trage resultaten.

Waarom het mobiele internet van uw telefoon testen Snelheid?

Er zijn genoeg goede redenen om een ​​snelheidstest uit te voeren op uw mobiele apparaat. Het eerste waar de meeste mensen aan denken, en misschien wel de reden waarom u dit artikel hebt gelezen, is simpelweg om te kijken of de snelheden die u krijgt overeenkomen met wat uw mobiele provider adverteert.

Maar er zijn tal van andere redenen om af en toe een snelheidstest uit te voeren op uw mobiele apparaat, onafhankelijk van het controleren of u waar voor uw geld krijgt. U kunt thuis een paar snelheidstests uitvoeren om de locatie van het sterkste celsignaal te vinden. Als u uw telefoon bijvoorbeeld als mobiele hotspot gebruikt, zult u veel gelukkiger zijn als deze zich op een locatie bevindt waar deze consequent 25 Mbps in plaats van 2 Mbps ontvangt.

< p>En als u aan het winkelen bent in een appartement en sterk afhankelijk bent van het data-abonnement van uw telefoon, zou het heel verstandig zijn om een ​​paar snelheidstests uit te voeren rond de locatie van elk appartement waar u naar kijkt om er zeker van te zijn dat uw mobiele provider levert op die locatie een sterk signaal met hoge snelheden. Zo niet, dan kunt u een ander appartement overwegen of van aanbieder wisselen.

Hetzelfde geldt voor het uitvoeren van de tests op elke locatie die u van plan bent om op afstand te werken. Na jarenlang Sprint en vervolgens Ting te hebben gebruikt (een MVNO die vroeger afhankelijk was van het Sprint-netwerk, maar nu Verizon- en T-Mobile-netwerken gebruikt), ben ik uiteindelijk overgestapt op Cricket (een MVNO die AT&T-netwerken gebruikt). Vóór de overstap kreeg ik snelheidstestresultaten op inbelniveau in het gebied waar ik op afstand wilde werken. Na de overstap kon ik een verbinding krijgen die sterk genoeg was om meerdere apparaten te koppelen.

En onafhankelijk van het testen van de algehele snelheid van een verbinding op een bepaalde locatie (of zelfs binnen delen van uw huis), is het handig om andere problemen uit te sluiten. Speelt Instagram op, of is het je mobiele dataverbinding? Is Netflix echt down, of is je verbinding zo slecht dat je gedoemd bent om te bufferen, ongeacht welke videoservice je kiest? Een snelheidstest kan bepalen of het een app is of een algemeen verbindingsprobleem.

Volg deze praktische tips voor het testen van de snelheid van uw telefoon

Net zoals er best practices zijn voor het uitvoeren van een snelheidstest op uw breedbandverbinding thuis, zijn er ook best practices voor het testen van uw mobiele dataverbinding.

Voordat we ingaan op het testen van uw verbinding in de volgende sectie, laten we eerst kijken naar hoe u nauwkeurige en bruikbare tests kunt uitvoeren.

Test niet tijdens het streamen of het gebruik van andere gegevens< /h3>

Wanneer u de breedbandverbinding van uw huis snel test, is het belangrijk om tijdens het uitvoeren van de test alle bandbreedteverslindende activiteiten te stoppen. Het is zelfs nog belangrijker om dit te doen bij het uitvoeren van een test op uw mobiele apparaat, omdat mobiele gegevens meestal een stuk langzamer zijn en de kans groter is dat elke activiteit de resultaten aanzienlijk vertekend.

Stop met het streamen van Spotify of andere audio zoals podcasts of YouTube Music. Stop alle videostreams waar je op de achtergrond naar luistert. Als u bezig bent met het downloaden van updates of het uploaden van back-upbestanden, wacht dan tot het proces is voltooid.

Voer meerdere metingen uit

Thuisbreedbandsnelheidstests zijn meestal redelijk consistent. Als u uw verbinding snel test met 300 Mbps down en 40 Mbps up, kunt u die tests keer op keer uitvoeren zonder al te veel variatie.

Mobiele data zijn veel lastiger vanwege de aard van het mobiele netwerk en de hardware van uw telefoon. In tegenstelling tot uw internetverbinding thuis die (voor de meeste mensen) via een draad of glasvezel naar een vaste locatie in huis komt en niet bijzonder kwetsbaar is voor externe variabelen, is uw telefoonverbinding dat zeker wel.

De manier waarop u uw telefoon vasthoudt, de locatie van de telefoon in uw huis, de belasting van de dichtstbijzijnde zendmast waarmee deze is verbonden en meer kunnen allemaal van invloed zijn op de resultaten. Door meerdere tests uit te voeren, kunt u de “hobbels” die variabelen introduceren om een ​​duidelijker beeld te krijgen.

Test op verschillende tijdstippen van de dag

De dichtheid van gebruikers per zendmastlocatie heeft grote invloed op de prestaties van iedereen die op die zendmast is aangesloten. U kunt aanzienlijke variaties ontdekken tussen tests die 's morgens,' s middags en 's avonds worden uitgevoerd (evenals of de test op een doordeweekse dag of in het weekend wordt uitgevoerd).

In het ideale geval krijgt u hoe dan ook consistente resultaten van het tijdstip van de dag, maar het is de moeite waard om meerdere keren te testen om een ​​beter idee te krijgen van uw verbindingssnelheid. Deze informatie is ook handig als je overweegt om van provider te veranderen. Een mobiele provider die altijd lagere snelheden heeft op het moment dat u het netwerk wilt gebruiken, is niet ideaal.

Meerdere snelheidstestsites gebruiken

Voor het grootste deel bieden snelheidstestsites zeer vergelijkbare resultaten wanneer ze worden uitgevoerd op breedbandverbindingen thuis. Maar hetzelfde kan niet gezegd worden van snelheidstests voor mobiele data (zelfs als ze dezelfde snelheidstestservices gebruiken).

Mobiele dataproviders doen veel meer aan traffic shaping en throttling dan thuisbreedbandproviders. Het kan bijvoorbeeld zijn dat eventuele snelheidstests die worden uitgevoerd met de Fast.com-snelheidstest altijd aan de lage kant zijn.

Dat lijkt misschien een vreemde anomalie totdat je bedenkt dat de Fast.com-service wordt beheerd door Netflix met behulp van de Netflix-infrastructuur, en dat veel mobiele providers de Netflix-snelheden beperken (vooral bij budgetplannen).

Meet binnen en buiten uw Home

U wilt natuurlijk de beste ervaring waar u uw telefoon gebruikt. En als dat languit op de bank naar video's kijkt na het werk, dan heb je daar idealiter een goed signaal.

Maar het is de moeite waard om door uw huis te bewegen wanneer u meerdere snelheidstestmetingen uitvoert. U zult waarschijnlijk merken dat de testresultaten aanzienlijk variëren. Bij mij thuis test mijn telefoon bijvoorbeeld op een trieste 1,5-2 Mbps als ik in mijn kantoor aan de noordkant van het huis zit. Maar als ik dezelfde test doe met dezelfde tools in de op het zuiden gerichte achterfoyer van het huis, kom ik constant rond de 30-35 Mbps uit, omdat de dichtstbijzijnde toren met het sterkste signaal zich aan die kant van het huis bevindt. het huis.

Onthoud dat dezelfde basisprincipes van radio-interferentie die van toepassing zijn op Wi-Fi-signalen en een betere verbinding krijgen, ook van toepassing zijn op mobiele dataverbindingen. Snelheidstests bij een raam aan de kant van uw huis die zich het dichtst bij de zendmast bevindt, geven betere resultaten dan de test in de bijkeuken in de kelder.

Hoe Test de internetsnelheid van uw telefoon

Het uitvoeren van een snelheidstest op uw telefoon is vrij eenvoudig. Voordat we echter ingaan, is er één belangrijk ding dat het vermelden waard is.

Wanneer u de mobiele gegevensverbinding van uw telefoon snel test, gebruikt u mobiele gegevens. Historisch gezien stelden sommige mobiele providers snelheidstestgegevens vrij van hun datalimiet, maar dit was in het verleden ongebruikelijk en wordt tegenwoordig zelden gedaan.

Tenzij uw mobiele provider u uitdrukkelijk heeft verteld dat snelheidstestgegevens van een specifieke snelheidstestsite is vrijgesteld van uw datalimiet, moet u ervan uitgaan dat de snelheidstestgegevens meetellen voor uw maandelijkse datatoewijzing. Afhankelijk van de snelheidstestsite kan het bandbreedteverbruik per test zo laag zijn als 10-20 MB of zelfs honderden MB aan data.

Verbreek de verbinding met alle Wi-Fi-netwerken

Het spreekt voor zich, maar het is gemakkelijk over het hoofd te zien: zorg ervoor dat u de verbinding verbreekt met alle Wi-Fi-netwerken in de buurt. Als je dat niet doet, test je je breedband thuis (of de breedbandverbinding in de coffeeshop) in plaats van je mobiele dataverbinding.

En terwijl we het hebben over snelheidstests, wifi en smartphones, is hier een extra tip. De volgende keer dat u een snelheidstest uitvoert op uw breedbandverbinding thuis, slaat u het gebruik van uw telefoon over om de snelheidstest uit te voeren. Het gebruik van een Wi-Fi-apparaat om uw breedbandverbinding te testen, doet net zoveel om het apparaat te testen als om de verbinding te testen, en de resultaten zullen onnauwkeurig zijn.

Voer een app-gebaseerde snelheidstest uit

U kunt meerdere Android- en iPhone-smartphone-apps gebruiken voor snelheidstests. Hier zijn enkele van de meer populaire en handige opties met links naar de apps in de respectieve app-winkels:

Snelheidstest door Ookla (Android/iPhone) — Speedtest is een klassieke snelheidstestoptie, en als je de app niet op je telefoon hebt, is er geen tijd zoals het heden. De app weerspiegelt het ontwerp van de webgebaseerde desktoptest en bevat testlogboeken.

Het bevat ook extra handige functies, zoals een videotest en een statuslogboek voor populaire internetdiensten en -bestemmingen. De videotest stelt uw mobiele verbinding op de proef en stelt de optimale resolutie voor voor een vloeiende videoweergave. En het statuslogboek gebruikt DownDetector om problemen met populaire services weer te geven – erg handig om te controleren of het probleem uw verbinding is of de service die u probeert te gebruiken.

Fast.com (Android/iPhone) — Als je van de superlichte look en feel van de Fast.com-snelheidstest houdt, kun je deze in app-vorm op je apparaat krijgen. Onthoud dat de Fast.com-test het meest geschikt is voor het testen van de Netflix-prestaties op uw mobiele netwerk en moet worden gebruikt als een begeleidende (en niet primaire) snelheidstest.

Opensignal (Android/iPhone) — Opensignal is een onafhankelijke netwerktestorganisatie die de resultaten van snelheidstests catalogiseert voor ISP's en mobiele providers over de hele wereld. De mobiele app is gepolijst, bevat testregistratie en bevat een test voor het afspelen van video's. De video-afspeeltest laadt een 720p-video, controleert deze op laadtijd en buffering en geeft een beoordeling van de afspeelkwaliteit.

FCC Speed ​​Test-app(Android/iPhone) — De FCC-snelheidstest-app werkt op dezelfde manier als de rest van de snelheidstest-apps hier, met twee opmerkelijke en interessante uitzonderingen. U kunt optioneel uw naam en e-mailadres invullen om deel te nemen aan “Challenge Speed ​​Tests” waar u uw speedtest-gegevens indient bij de FCC om bij te dragen aan het National Broadband Map-project (dat voorkomt in onze gids voor het vinden van de snelste ISP in uw regio).

Trage tests worden ter beoordeling naar de verantwoordelijke mobiele provider gestuurd. En de FCC-app heeft een instellingsoptie waarmee u kunt beperken hoeveel gegevens de app in een bepaalde maand zal gebruiken om ervoor te zorgen dat u niet te veel gegevens verbrandt met tests.

Voer een web- Gebaseerde snelheidstest

Als u niet wilt om een ​​app te installeren of, vanwege beperkingen op het werk of op school, niets op uw apparaat kunt installeren, heeft u geen pech.

In het verleden zou het uitvoeren van een snelheidstest in een mobiele browser op uw smartphone een zeer saaie ervaring zijn geweest. Maar tegenwoordig kunt u een snelle en lichtgewicht op HTML5 gebaseerde snelheidstest rechtstreeks in uw mobiele browser uitvoeren die resultaten oplevert die vergelijkbaar zijn met een speciale app.

Hier zijn enkele webgebaseerde tests die goed werken in mobiele browsers. U kunt op de naam van een van de onderstaande items klikken om de snelheidstest in uw mobiele browser te laden.

MeasurementLab.net— Als u zoekt op “snelheidstest” in Google zie je bovenaan het scherm een ​​ingebouwde snelheidstest die je direct vanuit je browser kunt uitvoeren. Onder de motorkap wordt die snelheidstest gehost en uitgevoerd door MeasurementLab.net, een open-source wereldwijd internetmonitoringconsortium. U kunt het via Google laden of rechtstreeks naar de MeasurementLab.net-test gaan.

OpenSpeedTest— Een andere zeer lichtgewicht maar robuuste op HTML5 gebaseerde snelheidstest is OpenSpeedTest. Laad het in elke moderne mobiele webbrowser en download

Fast.com — De Fast.com-interface is zo eenvoudig dat u weinig verschil merkt tussen het gebruik op uw desktopcomputer, met de mobiele app of in een mobiele browser. Net als bij de app is er geen logboekregistratie en kunt u deze het beste gebruiken als secundaire test wanneer u vooral geïnteresseerd bent in de prestaties van Netflix.

Speedtest.net — Je hebt toegang tot een uitgeklede versie van de populaire Ookla Speedtest.net-test op hun site (hoewel de app een veel betere ervaring biedt). Vreemd genoeg meet de mobiele HTML5-versie van de snelheidstest alleen de downloadsnelheid en niet de upload, maar de resultaten van de downloadtest in de browser komen overeen met de resultaten in de app, dus het is in ieder geval consistent.

< h2 role="heading" aria-level="2">Wat kunt u doen aan trage mobiele snelheidstestresultaten?

Je hebt een test of twee uitgevoerd en de resultaten zijn matig. Wat nu? Helaas is het oplossen van problemen met de mobiele datasnelheid niet zo eenvoudig als het oplossen van algemene wifi-problemen. Er zijn echter nog een paar dingen die het onderzoeken waard zijn.

Focus op ervaring, niet op resultaten

Als u voor een specifiek premiumniveau betaalt om premiumsnelheden te krijgen, door iedereen betekent dat je van streek zou moeten zijn als je die snelheden niet haalt.

Maar over het algemeen is het het beste om niet te veel te focussen op de resultaten van de snelheidstest. Concentreer u in plaats daarvan op uw daadwerkelijke ervaring met het gebruik van de telefoon. Als je naar de resultaten van de snelheidstest kijkt en denkt “Nou, dat lijkt erg traag en slecht,” maar je sociale media-apps werken prima, YouTube-video's of Instagram-haspels haperen niet of vertragen, en als je de mobiele data daadwerkelijk gebruikt, heb je echt niet veel te klagen, dan is de snelheidstestresultaten zijn grotendeels irrelevant.

De meeste mensen overschatten hoeveel downloadbandbreedte ze nodig hebben voor gewone activiteiten, maar zelfs een stabiele en duurzame verbinding van 5 Mbps kan bijna alles aan. Daarom moedigen we mensen aan om er goed over na te denken voordat ze upgraden naar een duurder breedbandpakket. Als de trage resultaten uw ervaring met uw telefoon echter beïnvloeden, lees dan verder.

Denk na over de leeftijd van uw telefoon

Als lokale mobiele dekking voor iedereen slecht is, zal upgraden naar de nieuwste vlaggenschiptelefoon niet veel helpen. Maar als je hebt gemerkt dat vrienden en familie die dezelfde mobiele provider gebruiken een betere ervaring hebben op nieuwere telefoons, dan is het tijd om een ​​upgrade te overwegen.

Een nieuwe iPhone of Android-telefoon won&#8217 Je kunt geen bandbreedte creëren die er niet is, net zomin als het kopen van een premium router een oude DSL-verbinding in een glasvezellijn verandert. Maar een combinatie van verbeterde mobiele hardware en over het algemeen snellere hardware kan het gebruik van de telefoon een stuk aangenamer maken.

Neem contact op met uw mobiele provider

Als de snelheden die u krijgt aanzienlijk buiten de verwachte snelheden voor uw locatie lijken te liggen, neemt u contact op met uw mobiele provider en vraagt ​​u hulp.

U kunt uw provider bellen (of het nu voor uw mobiele telefoon of internet is) lijkt een nutteloze oefening, maar soms merk je misschien dat ze iets aan hun kant moeten updaten of instructies voor je hebben om een ​​update van jouw kant af te dwingen om je verbindingssnelheid te verbeteren. Het zal je misschien aangenaam verrassen dat het updaten van de carrier-instellingen voor je mobiele verbinding je problemen oplost.

Overweeg een Signaalversterker

Als u buitenshuis een fatsoenlijk signaal krijgt met behoorlijke snelheden, maar binnen uw huis lage snelheden en vaak afgebroken oproepen, kunt u overwegen een signaalversterker te installeren om het mobiele signaal in uw huis te verbeteren. uw huis.

In tegenstelling tot het dwaze signaal “boosting” stickers of plakantennes die mensen op hun auto plakken, verbetert een goede signaalversterker eigenlijk de dekking in uw huis door het signaal van buiten het huis op te nemen en het (zoals een Wi-Fi-repeater) in huis te herhalen. Een signaalversterker levert $ 200-600 op, zoals deze SureCall-versterker. Voordat u koopt, belt u uw mobiele provider. Sommige providers bieden flinke kortingen op boosters, en sommige lenen u een booster die u kunt retourneren als/wanneer u uw service opzegt, dus het is de moeite waard om te bellen.

Het is geen oplossing die we voor iedereen zouden aanbevelen, maar als u op een locatie woont waar het signaal van de zendmast sterk genoeg is om u buiten uw huis in uw tuin een solide verbinding te geven, maar niet in uw huis, het is de moeite van het onderzoeken waard.

Wissel van mobiele provider

Als je een nieuwe telefoon hebt met up-to-date hardware, ben je de lage snelheden, en je hebt de mogelijkheid om van provider te veranderen en een nieuw gsm-abonnement te nemen, dat is misschien wel de enige keuze die je hebt om uit de trage rijstrook voor mobiele data te komen.

Bedenk dat je misschien niet hoeft over te stappen naar een geheel nieuw netwerk, maar gewoon naar een andere provider die gebruik maakt van hetzelfde netwerk. Als u bijvoorbeeld een MVNO gebruikt die mobiele AT&T-netwerkruimte doorverkoopt, kan het zijn dat u een goede signaalsterkte heeft op uw locatie, maar uw budgetplan via de MVNO beperkt uw snelheid. Upgraden naar een nieuw abonnement met die MVNO of overstappen naar het hostbedrijf (AT&T) zorgt ervoor dat je die goede signaalsterkte behoudt, maar betere downloadsnelheden krijgt.

The Best Cell Phone Plans of 2023 Best Cell Phone Plan Overall Verizon 5G Get More Shop Best Budget Cell Phone Plan Mint Mobile 12-Month Unlimited Shop Beste prepaid gsm-abonnement T-Mobile Connect Shop Beste gsm-abonnement voor twee Li… Verizon 5G Start Shop < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" /> Beste mobiele telefoon-gezinsplan Zichtbare feestwinkel Beste abonnement voor onbeperkte mobiele telefoons AT&T Unlimited Elite Shop LEES VOLGENDE

  • › Zijn 4K-monitoren de moeite waard voor algemeen computergebruik?
  • › Downloadproblemen? 9 manieren om problemen op te lossen en op te lossen
  • › Waarom meten we snelheid in bits, maar ruimte in bytes?
  • › Hoe je PlayStation 4-games naar je pc of Mac kunt streamen met Remote Play
  • › Wat is C-Band 5G en waarom is het zo veel beter?
  • › Hoe u uw eigen thuis-VPN-server instelt
  • › De beste opdrachtregelhulpmiddelen die u op uw Mac kunt krijgen met Homebrew
  • › Google Fiber bereikt 8 Gbps in zijn nieuwste stad