De beste wachtwoordbeheerders van 2023

0
54
Hannah Stryker/How-To Geek

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een wachtwoordbeheerder in 2023
Beste algemene wachtwoordbeheerder: 1Password
Beste gratis wachtwoordbeheerder: Bitwarden
Beste combinatie van wachtwoordbeheerder en VPN: Dashlane
Beste wachtwoordbeheerder voor bedrijven: NordPass
Beste offline wachtwoordbeheerder: KeePassXC
Hoe zit het met LastPass?
Veelgestelde vragen

Update, 23-03-2023: We hebben onze aanbevelingen bekeken en zijn ervan overtuigd dat dit nog steeds de beste wachtwoordmanagers zijn die je kunt kopen.

Waar moet je op letten bij een wachtwoord Bestuurder anno 2023

Een wachtwoordbeheerder lijkt misschien relatief eenvoudig, maar er zijn verschillende functies die een goede van een uitstekende onderscheiden.

Wat u bijvoorbeeld van een wachtwoordbeheerder mag verwachten, is een wachtwoordgenerator waarmee u de lengte en het tekengebruik kunt instellen, de mogelijkheid om formulieren automatisch vast te leggen terwijl u ze invult, platformonafhankelijke en browserondersteuning en de mogelijkheid om uw wachtwoord te organiseren. Idealiter zou u minimaal toegang moeten hebben tot tweefactorauthenticatie en multifactorauthenticatie zoals U2F.

Deze beheerders hebben doorgaans ook een wachtwoordgezondheidsscore of -analyse voor uw wachtwoorden die u vertellen hoe sterk ze zijn. Evenzo zou uw wachtwoordbeheerder u moeten waarschuwen als uw wachtwoorden verschijnen in lekken die zijn geplaatst op sites op het dark web en elders.

GERELATEERDU2F uitgelegd: hoe Google en andere bedrijven een universeel beveiligingstoken maken

Ten slotte wilt u goede prestaties voor automatisch invullen hebben, ook voor aanmeldingen met meerdere pagina's. Het is ook een leuke bonus om een ​​wachtwoordbeheerder te hebben waarmee je andere stukjes automatisch ingevulde informatie kunt toevoegen, zoals creditcardgegevens en paspoortnummers. Alles wat vaak moet worden gebruikt, is moeilijk te onthouden , maar moet ook veilig blijven.

Aanvullende functies hangen grotendeels af van uw gebruiksscenario en wat u uit uw wachtwoordbeheerder wilt halen. Als u wachtwoorden wilt delen met uw gezin, dan is een familie- of een-op-veel-deelfunctie handig. Gezinsabonnementen kunnen u ook helpen kosten te besparen terwijl de informatie van iedereen veilig blijft.

Maar wat de grote doorslaggevende factor is als het gaat om wachtwoordbeheerders, is de interface. We raden u aan ze allemaal goed te bekijken en er een uit te kiezen waarvan u denkt dat die het beste bij u past. Als je je wachtwoordbeheerder niet gebruikt omdat het te moeilijk of onhandig is om te gebruiken, dan doet het zijn werk niet!

Beste algemene wachtwoordbeheerder: 1Password

Justin Duino/How-To Geek

Pro's

 • ✓ Geweldige prestaties op meerdere platforms
 • ✓ Intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface
 • ✓ Meervoudige authenticatie

Nadelen

 • ✗ Geen gratis versie
 • ✗ Mobiele ervaring kan beter

1Password kiest onze keuze voor de beste wachtwoordbeheerder in het algemeen. Door een gratis versie te negeren en alleen een gratis proefperiode van 14 dagen aan te bieden, richt 1Password zich op een sterk betaalde service met een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en extra toeters en bellen voor beveiliging. Het is een samenhangend pakket voor slechts $ 3/maand voor een individu of $ 5/maand voor een gezinsabonnement, dat gedeeld kan worden met maximaal vijf personen.

1Password heeft ook veel functies voor de prijs. Met de reismodus kunt u instellen dat gevoelige gegevens automatisch worden verwijderd wanneer u over de grens reist en met een simpele klik worden hersteld wanneer u ergens veilig bent. Er is ook een interessante functie waarmee u beveiligde informatie kunt verzenden via een tijdelijke weblink, wat erg handig is als u vaak gevoelige gegevens zoals familiewachtwoorden moet uitwisselen.

Toen we 1Password beoordeelden, we vonden de mogelijkheid om wachtwoorden en accounts te organiseren een groot pluspunt:

Dit is misschien wel de grootste kracht van 1Password, de mogelijkheid om al uw accounts te organiseren en te archiveren. Aangezien ik bijvoorbeeld veel veel software beoordeel, komen er accounts uit mijn oren; Bij sommige providers heb ik zelfs meerdere accounts. Met 1Password kan ik ze allemaal taggen als relevant voor mijn bedrijf of een andere entiteit en al het andere als persoonlijk, entertainment of wat dan ook laten. Het is een goed systeem.

Afgezien van deze beveiligingsfuncties, is het andere grote verkoopargument de gebruikersinterface en applicatie, die qua ontwerp veel meer ontwikkeld aanvoelt dan Bitwarden. 1Password zal waarschijnlijk gemakkelijker zijn voor degenen die nieuw zijn bij wachtwoordmanagers of voor degenen die niet veel technische kennis hebben maar toch een goede beveiliging willen.

Hoe dan ook, de platformonafhankelijke functionaliteit van 1Password is er een van. van de beste in de branche, en we merken graag op dat 1Password ook biometrische logins ondersteunt, waar ze ook beschikbaar zijn. Er is ook een ruime keuze aan alternatieve authenticatiemethoden als u biometrische gegevens liever wilt vermijden, zoals op sleutels gebaseerde meervoudige authenticatie.

Het enige echte nadeel van 1Password is dat je maar 1 GB versleutelde opslag krijgt, wat een afknapper is gezien het feit dat Bitwarden een derde van de prijs kost en dezelfde opslagruimte biedt. Desalniettemin is het geen dealbreaker, vooral omdat de meeste use-cases niet zoveel opslagruimte in beslag nemen.

Beste algemene wachtwoordbeheerder

1Password

☆☆☆☆☆Koppelingspictogram Lees How-To Geek's volledige recensie

1Password is de beste wachtwoordbeheerder in de branche. Het zit boordevol functies, biedt uitstekende beveiliging en verbindt alles met een mooie gebruiksvriendelijke interface en strakke, moderne apps.

1Password

Beste gratis wachtwoordbeheerder: Bitwarden

Bitwarden

Pro's

 • ✓ Beste gratis optie
 • ✓ Open source
 • ✓ Goedkope abonnementskosten
 • ✓ Zeer veilig

Nadelen

 • ✗ Eenvoudige en minimalistische gebruikersinterface
 • ✗ Slechts 1 GB versleutelde opslag voor premium gebruikers

Het meest interessante aan Bitwarden is dat het niet alleen de beste gratis wachtwoordbeheerder is, maar ook een van de weinige open-source wachtwoordbeheerders. Dat betekent dat als u technisch onderlegd bent, u de serverbestanden kunt downloaden en zelf kunt hosten zonder abonnementskosten te betalen.

Als u dat allemaal niet wilt doorlopen, kunt u nog steeds gebruik Bitwarden gratis. Het gratis abonnement is een beetje barebones in vergelijking met andere opties, met alleen tweefactorauthenticatie via e-mail en app. Maar als u geen functies zoals versleutelde bestandsopslag nodig heeft, dan is Bitwarden een goede wachtwoordbeheerder voor u.

Bovendien zijn de gebruikersinterface en ervaring gestroomlijnd en minimalistisch. Het vastleggen van wachtwoorden en gebruikersnamen is eenvoudig bij gebruik van een browser, net als het invullen van formulieren. Helaas wordt de ervaring niet zo goed overgedragen op mobiele apparaten, maar dit is geen probleem als u niet van plan bent Bitwarden op uw smartphone of tablet te gebruiken.

Als u zich zorgen maakt over de beveiliging met Bitwarden, hoeft u zich geen zorgen te maken. Het bedrijf ondergaat niet alleen regelmatig audits, maar dankzij de open-sourcecode kan iedereen naar binnen gaan en controleren op kwetsbaarheden in de code, zoals we vermelden in onze Bitwarden-recensie:

Dit is de belangrijkste reden waarom mensen open -bronsoftware: met mensen van overal die samenwerken, kun je veel krachtigere programma's maken dan met slechts één team. Met duizenden ogen op de manier waarop het werkt, kunnen we ervan uitgaan dat Bitwarden altijd up-to-date en veilig in gebruik is.

Als je de gratis laag van Bitwarden uitprobeert en de snit van zijn gib leuk vindt, wil je de $ 10/jaar uitgeven om de premiumfuncties van de manager te krijgen. Dit niveau omvat noodtoegang, uitgebreide tweefactorauthenticatie en prioriteitsondersteuning. U krijgt ook 1 GB gecodeerde opslag, perfect voor het opslaan van belangrijke bestanden.

Beste gratis wachtwoordbeheerder

Bitwarden

☆☆☆☆☆ Linkpictogram Lees How-To Geek's volledige review

De beste gratis wachtwoordbeheerder is ook een van de beste wachtwoordbeheerders die er zijn met zijn minimalistische en duidelijke interface. Het is ook open-source, en zelfs de premium-versie is een koopje voor slechts $10 per jaar.

Bitwarden

Beste wachtwoordbeheerder en VPN-combinatie: Dashlane

Dashlane

Pro's

 • ✓ VPN inbegrepen bij abonnement
 • ✓ Bulk wachtwoordbeheer
 • ✓ Geweldige interface

Nadelen

 • ✗ De meegeleverde VPN is niet handig als je al een dienst hebt
 • ✗ Probleem met inloggen op meerdere pagina's

Het eerste dat opvalt in de lijst met voor- en nadelen hierboven, is dat we de VPN hebben opgenomen als zowel een voor- als een nadeel voor Dashlane. We stellen ons voor dat de meeste mensen die geïnteresseerd zijn in VPN's al een VPN-service hebben en niet per se op zoek zijn naar een nieuwe. Dat gezegd hebbende, als je geen VPN hebt en er een wilt, dan is Dashlane een geweldige deal voor $ 5/maand.

Net als zijn concurrenten heeft Dashlane een wachtwoordgezondheidsanalyse, die niet vertelt u alleen hoe sterk uw wachtwoorden zijn, maar of ze ook worden hergebruikt. Net als 1Password belooft Dashlane ook dat het uw wachtwoorden automatisch kan bijwerken, maar de functie is wisselvallig.

Net als 1Password is de interface van Dashlane vrij intuïtief en voor de meeste mensen gemakkelijk te gebruiken. Het gebruiksgemak betekent echter niet dat u geavanceerde functies verliest, zoals op sleutels gebaseerde multi-factor authenticatie of veilig niet delen. Helaas heeft het slechts 1 GB versleutelde opslag, wat een beetje jammer is voor een duurder product dan Bitwarden.

Net als andere wachtwoordbeheerders heeft Dashlane ook een capabele ingebouwde tool voor het invullen van formulieren. Toen we Dashlane testten, ontdekten we dat de tool ongelooflijk goed werkte:

Het grenst aan belachelijk hoe goed Dashlane hierin is. Ik heb het een paar dagen gebruikt en ik hoefde nooit de browserextensie te openen tijdens het browsen. Dashlane deed al het werk voor mij; kopiëren en plakken was niet nodig. Het was geweldig.

U zult ook blij zijn te weten dat de versies van de mobiele app op iPhone en Android hetzelfde werken als de desktopversie met vergelijkbare functies. Niet alle wachtwoordmanagers vertalen zich goed naar mobiele apparaten, maar het is goed om te zien dat dit niet het geval is met Dashlane.

Beste combinatie van wachtwoordbeheerder en VPN

Dashlane

☆☆☆☆☆ Koppelingspictogram Lees How-To Geek's volledige recensie

Dashlane is een solide wachtwoordbeheerder en het is ook de enige optie hier die een VPN-service bevat. Als u uw digitale beveiliging in één keer wilt upgraden, is dit de manager die u moet kopen.

Dashlane

Beste wachtwoordbeheerder voor bedrijven: NordPass

NordPass

Pro's

 • ✓ Deel inloggegevens veilig met uw team
 • ✓ Redelijk geprijsd
 • ✓ Onbeperkte opslag van wachtwoorden, creditcards en notities

Nadelen

 • ✗ Minder functies dan concurrenten

Als het gaat om zakelijke omgevingen, is het delen van informatie en samenwerking essentieel. Andere wachtwoordbeheerders zijn geweldig om de informatie van een individu veilig te houden, maar ze werken mogelijk niet goed als u de toegang tussen teams moet delen. Dat is waar NordPass om de hoek komt kijken.

Specifiek ontworpen met het oog op samenwerking, richten de Business- en Enterprise-plannen van NordPass zich op teams die de tijd van dag tot dag willen verkorten en moeite met het maken en onthouden van wachtwoorden.

Met behulp van de Encrypter Vault kunt u de aanmeldingen van uw hele team op één plek opslaan en indien nodig nieuwe wachtwoorden maken met de wachtwoordgenerator. Dit is een geweldige manier om het maken van nieuwe gebruikersaccounts te vereenvoudigen en te stroomlijnen. En wanneer het tijd is om een ​​teamlid te offboarden, is het verwijderen van hun inloggegevens een paar klikken verwijderd.

NordPass zorgt ervoor dat uw team op dezelfde pagina zit. Met het beheerdersdashboard kunt u inloggegevens delen met gekozen groepen of individuen, en het activiteitenlogboek houdt bij wie toegang heeft tot gevoelige informatie (en wanneer).

En natuurlijk houdt niemand ervan om verschillende formulieren in te vullen en in te loggen op verschillende accounts met dezelfde informatie die ze de afgelopen week honderd keer hebben getypt. De door AI aangestuurde Autofill-functie verhelpt deze problemen door bekende velden te herkennen en in te vullen, waardoor u toegang krijgt tot een efficiëntere werkomgeving en veel minder aanmeldingshoofdpijn veroorzaakt.

Beveiligingsfuncties zijn ook belangrijk. U moet snel op de hoogte worden gesteld als uw opgeslagen inloggegevens zijn gelekt, en dat is precies wat NordPass gaat doen met Breach Monitoring. Op dezelfde manier kunt u het delen van informatie van buitenaf en de openbare toegang tot elk stukje informatie dat u opslaat, beperken. Als u nog een beveiligingslaag wilt, staat multi-factor authenticatie voor u klaar.

NordPass is beschikbaar voor bedrijven met maximaal 250 gebruikers in een jaarabonnement voor $ 3,99/maand. Als uw team groter is, biedt het Enterprise-abonnement ondersteuning voor een onbeperkt aantal mensen en wordt de prijs per geval bepaald.

Beste wachtwoordbeheerder voor bedrijven

NordPass

NordPass verbetert de workflow van uw team met het delen van referenties, het automatisch invullen van formulieren en het volgen van activiteiten tegen een redelijke prijs.

NordPass

Beste offline wachtwoordbeheerder: KeePassXC

Justin Duino/How-To Geek

Pro's

 • ✓ Volledig open-source
 • ✓ Beheer uw eigen wachtwoorddatabase

Nadelen

 • ✗ Geen synchronisatie tussen verschillende apparaten
 • ✗ Gedateerde interface-esthetiek

KeePassXC is een interessante wachtwoordbeheerder omdat het door de gemeenschap wordt aangestuurd en volledig open-source is. Dat betekent dat het niet alleen volledig gratis is, maar dat het ook van u afhankelijk is om het aan de gang te krijgen, aangezien er geen cloud- of platformonafhankelijke synchronisatie is.

Al uw wachtwoorden zijn gecodeerd en lokaal opgeslagen, dus als u ze op een nieuw apparaat wilt openen, moet u het wachtwoordbestand opslaan, uploaden naar een cloudopslagdienst zoals Google Drive of Dropbox, en vervolgens downloaden en importeren op het nieuwe apparaat.

p>

Hoewel dat misschien veel werk lijkt, is de waarheid dat dit veiliger is dan opslag en synchronisatie in de cloud en dat de beveiliging van uw wachtwoorden in feite rechtstreeks in uw handen ligt.

Het betekent ook dat u geen zaken krijgt als 1 GB versleutelde bestandsopslag, één-op-veel delen of een van de functies die u zou verwachten van andere wachtwoordbeheerders op de lijst, en dat is 8217;s by design.

Door een kale wachtwoordbeheerder te maken, kan KeePassXC gratis en veiliger blijven, vooral omdat het project zich geen zorgen hoeft te maken over datalekken of een bedrijf dat de dienstverlening.

Wat platformondersteuning betreft, biedt KeePassXC alleen software voor Mac, Linux en Windows. Op uw telefoon kunt u een app van derden gebruiken die compatibel is met KeePassXC. Er zijn ook KeePassXC-browserextensies voor automatisch aanvullen. Gelukkig is er een functie voor automatisch aanvullen die werkt door het gebruik van een sneltoets voor automatisch aanvullen, zodat u zich niet constant zorgen hoeft te maken over dingen kopiëren en plakken.

Dus moet je KeePassXC kopen? Het is een interessante wachtwoordbeheerder, en hoewel u gemak opgeeft, zijn er enkele voordelen in de vorm dat u niet afhankelijk bent van anderen voor uw wachtwoordbeheer. Als dat je aanspreekt, dan is het zeker het proberen waard. Het is tenslotte helemaal gratis!

Beste offline wachtwoordbeheerder

KeePassXC

KeePassXC biedt geen cloudgebaseerde synchronisatie, maar dat is het punt. Het is het perfecte product als u de baas wilt zijn over uw eigen beveiliging.

KeePassXC

Hoe zit het met LastPass?

Hoewel we LastPass in het verleden meerdere keren hebben aanbevolen, voelen we ons er niet langer prettig bij. In augustus 2022 kreeg de wachtwoordbeheerder te maken met een beveiligingslek. LastPass verzekerde aanvankelijk iedereen dat er geen gevoelige informatie in het geding was.

In december 2022 maakte LastPass echter de volledige omvang van de inbreuk op de beveiliging bekend. De gecompromitteerde informatie omvatte “bedrijfsnamen, namen van eindgebruikers, factuuradressen, e-mailadressen, telefoonnummers en de IP-adressen van waaruit klanten toegang hadden tot de LastPass-service.

Een “back-up” van de wachtwoordkluizen van de service werd ook ingenomen. Deze kluizen zijn versleuteld – hoewel websiteadressen die in de kluis zijn opgeslagen niet versleuteld zijn – maar dit is natuurlijk ongelooflijk slecht. Een zwak wachtwoord kan bruut worden afgedwongen, waardoor de aanvaller toegang krijgt tot alles in de kluis. Een phishing-aanval die het oude LastPass-hoofdwachtwoord herstelt, zou de aanvaller in staat stellen om ook de kluis te ontgrendelen.

Terwijl LastPass zegt dat mensen veilig zijn omdat de kluisgegevens zijn gecodeerd (afgezien van de adressen van de websites binnen de kluis), is dit nog steeds een ongelooflijk ernstige inbreuk. We raden een service aan met een betere staat van dienst op het gebied van beveiliging.

Meer informatie over het beveiligingslek van LastPass vindt u in ons rapport.

Veelgestelde vragen

The Best VPN Services of 2023 Best Overall VPN ExpressVPN ExpressVPN Best Budget VPN Private Internet Access Shop Beste VPN voor Windows NordVPN Shop Beste gratis VPN Windscribe Windscribe Beste VPN voor iPhone Proton VPN Shop Beste VPN voor Android Hide.me Winkel Beste VPN voor streaming ExpressVPN ExpressVPN Beste VPN voor gaming TorGuard TorGuard Beste VPN voor torrenting IVPN IVPN Beste VPN voor China VyprVPN VyprVPN < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" /> Beste VPN voor privacy Mullvad VPN Mullvad VOLGENDE LEZEN

 • › Hoe u uw Facebook-wachtwoord kunt wijzigen
 • › 15 handige iPhone-functies die u waarschijnlijk niet gebruikt
 • › Hoe u uw Steam-wachtwoord kunt resetten of wijzigen
 • › Bitwarden versus KeePass: wat is de beste open-source wachtwoordbeheerder?
 • › Hier is waarom het zelf hosten van een server de moeite waard is
 • › Samsung Pass is niet meer beperkt tot Galaxy-telefoons
 • › Hoe u uw Gmail-wachtwoord op een iPhone kunt wijzigen
 • › ChatGPT op feiten controleren met Bing AI Chat