Åkesson om folkutbytet: “Det är ren matematik”

0
73

Publicerad 31 mars 2023 kl 09.44

Inrikes. SD-ledaren Jimmie Åkesson försvarar partikollegan Richard Jomshofs utspel om att svenskarna är på väg att bli en minoritet i sitt eget land.

Dela artikeln

TwittraDela

“Gängkriminaliteten och den organiserade brottsligheten är till stor del ett importerat problem. Svenskarna är på väg att bli en minoritet i sitt eget land. Det pågår en islamisering. Det är inga konspirationsteorier utan fakta.”

Så skrev Richard Jomshof på tisdagen i ett Twitterinlägg som väckt ramaskri bland vänstern, som hävdar att det inte kan pågå något folkutbyte eftersom svenskar inte existerar och alla kan bli svenskar genom att få ett svenskt pass.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson har nu kommenterat Jomshofs inlägg för SVT Nyheter.

– Det är uppenbart att vi har en demografisk förändring i det svenska samhället som har gått väldigt snabbt. För mig är det ren matematik. Sen kan man tycka att det är bra eller dåligt. Vi tycker att det riskerar att få allvarliga konsekvenser för samhället, säger Jimmie Åkesson.

Inlägget diskuterades också i SVT:s debattprogram “Sverige möts”, där Jomshof deltog och vidhöll att gängbrottsligheten till stor del är ett “importerat problem”.

Folkutbytet

  • Jomshof: "Svenskarna på väg bli minoritet i sitt eget land"
  • Invandrare snart i majoritet i både Stockholm och Göteborg
  • Finsk forskare: Då blir svenskarna minoritet i sitt eget land