6 beste muziek-apps voor Chromebook

0
97

U kunt muziekbestanden afspelen met de standaard bestandsbeheerder en galerij-apps van uw Chromebook. Deze ingebouwde apps missen echter geavanceerde functies die u in muziektoepassingen van derden aantreft.

Dit artikel behandelt enkele van de beste muziek-apps voor Chromebooks: een mix van online streaming-apps en mediaspelers voor het afspelen van lokale mediabestanden.

Inhoudsopgave

  1. YouTube Music

  Op veel nieuwe generatie Chromebooks is YouTube Music vooraf geïnstalleerd. Installeer YouTube Music vanuit de app store als de app niet vooraf is geïnstalleerd op je apparaat. Je hoeft niet in te loggen of een account aan te maken nadat je YouTube Music hebt geïnstalleerd. De app maakt automatisch verbinding met het Google-account dat aan uw Chromebook is gekoppeld.

  Met YouTube Music kun je audiobestanden (MP3, AAC, PCM, WAV en FLAC) afspelen in de lokale opslag van je Chromebook. Maar eerst moet u de app configureren om audiobestanden op uw apparaat weer te geven.

  Selecteer je profielfoto in de rechterbovenhoek, ga naar Instellingen > Downloaden & opslag en schakel Toon apparaatbestanden in.

  Dubbelklik of dubbeltik daarna op het tabblad Bibliotheek en selecteer Apparaatbestanden om toegang te krijgen tot uw lokale audiobestanden.

  Trouwens, je hebt een abonnement nodig om YouTube Music te streamen zonder reclameonderbrekingen tijdens het afspelen. Je kunt ook geen nummers downloaden om offline te luisteren of nummers op de achtergrond afspelen zonder abonnement.

  YouTube Music Premium is een goede investering als je niet geabonneerd bent op een muziekstreamingplatform. Het abonnement strekt zich uit tot YouTube, het platform voor videostreaming, zodat u video's zonder advertenties kunt streamen. Lees onze YouTube Premium-recensie voor meer informatie over het abonnement en de voordelen ervan.

  2. VLC Media Player

  VLC Media Player is een muziekspeler, videospeler en streaming mediaserver. Wat betreft ondersteuning voor audio- (en video-) bestandsindelingen, is VLC Media Player een stuk beter dan andere mediaspelers.

  Het ondersteunt de volgende digitale audioformaten: MP3, WMA 3, DTS, DV Audio, MIDI, ALAC, APE, Real Audio, True Audio, LPCM, Speex, DV Audio, ADPCM, QCELP, MPC, en veel meer.

  VLC ondersteunt ook vele videoformaten—MWV, XviD, MP4, Real Video, MJPEG, Cinepak, enz.

  Het is de beste mediaspeler om te installeren als je vaak mediabestanden in verschillende formaten afspeelt. De interface van de app is gemakkelijk te navigeren: knoppen zijn zichtbaar gelabeld en mediacategorieën staan ​​op het onderste tabblad.

  Het tabblad 'Bladeren' is een ingebouwde bestandsbeheerder waarmee u toegang krijgt tot mediabestanden in de opslag van uw Chromebook.

  VLC Media Player is gratis, open-source en beschikbaar in de Google Play Store. U hoeft geen abonnement te betalen of te maken te krijgen met advertentie-onderbrekingen.

  3. Enjoy Music Player

  Met Enjoy Music Player kun je online en lokale muziek streamen op je Chromebook. De Chrome-extensie is lichtgewicht (minder dan 1 MB) en geoptimaliseerd voor low-end Chromebooks of Chromebooks met weinig opslagruimte.

  Je hebt toegang tot Enjoy Music Player in het opstartprogramma van je Chromebook nadat je de extensie hebt geïnstalleerd vanuit de Chrome Web Store. De eenvoudige interface is een ding dat we leuk vonden, plus de Google Drive-integratie en muziekequalizer. De extensie is ook gratis te gebruiken zonder in-app-advertentie of onderbreking.

  Een grote tekortkoming is echter dat Enjoy Music Player niet automatisch lokale mediabestanden synchroniseert of detecteert. U moet de app wijzen op de map met het audiobestand dat u wilt afspelen.

  4. MX-speler

  MX Player is een muziekspeler, videospeler, WhatsApp Status-downloader en bestandsdownloader gebundeld in één app. Installeer MX Player vanuit de Play Store, geef toegang tot de opslag van uw Chromebook en dat is alles!

  Net als VLC ondersteunt MX Player verschillende audio- en videobestandsindelingen. Met de Network Stream-tool kun je online video's streamen of downloaden naar je Chromebook. Er is ook een equalizer om de audio-uitvoer aan te passen aan uw voorkeur.

  Hoewel MX Player gratis is, worden er af en toe advertenties weergegeven voordat uw audio- of videobestanden worden afgespeeld. Installeer de betaalde versie – MX Player Pro ($ 5,99) – voor ononderbroken mediaplay en online streaming.

  5. Spotify

  Als je een Spotify-account hebt, kun je je favoriete nummers, podcast of afspeellijst streamen op je Chromebook. Je kunt ook nummers downloaden om offline te luisteren en lokale audiobestanden afspelen. U kunt echter niet tegelijkertijd muziek afspelen op uw Chromebook en andere apparaten, tenzij u een Spotify Premium Family- of Spotify Duo-abonnement hebt.

  Installeer de Android-versie van Spotify vanuit de Play Store en log in op uw Spotify-account. Maak in plaats daarvan een nieuw account aan als het de eerste keer is dat je Spotify gebruikt. Je Spotify-afspeellijsten, podcastshows, albums en gedownloade nummers staan ​​op het tabblad Bibliotheek.

  Op hetzelfde tabblad vindt u alle audioapparaten in de opslag van uw Chromebook in de map Lokale bestanden.

  Als Spotify geen lokale audiobestanden weergeeft, open dan de app-instellingen en schakel Toon audiobestanden van dit apparaat in.

  < /figuur>

  Om een ​​audiobestand op uw lokale opslag af te spelen met Spotify, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand, selecteert u Openen met en kiest u Spotify.

  Net als YouTube Music ondersteunt de Spotify Android-app de audiobestandsindelingen MP3, AAC, PCM, WAV en FLAC.

  6. Apple Muziek

  Als je een Apple Music-abonnement hebt, heb je toegang tot je afspeellijst en muziekbibliotheek op je Chromebook. De Android-versie van de Apple Music-app is compatibel met het Chrome-besturingssysteem.

  Installeer Apple Music vanuit de Play Store, log in op uw Apple ID-account en wacht tot de app uw muziekbibliotheek synchroniseert.

  De interface, functies en functionaliteit van de app zijn vergelijkbaar met de versie van de Apple Music iOS-app. Je kunt nummers afspelen, albums aan je afspeellijst toevoegen en zelfs je Apple Music-profiel aanmaken of beheren in de app.

  De beste Chromebook-muziekapps

  Andere opmerkelijke muziek-apps zijn SoundCloud, AIMP, Deezer en Amazon Music. Elke Android-app voor het streamen van muziek of mediaspeler zou moeten werken op uw Chromebook. Als je favoriete muziek-app niet beschikbaar is in de Play Store, download en installeer dan het APK-bestand.