Review Fluance Ai81 Tower Speakers: fantastisch, zelfs zonder versterker

0
118

Beoordeling: 9/10 ?

 • 1 – Werkt niet
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
 • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
 • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en waard om te kopen
 • 8 – Fantastisch, bijna best-in-class
 • 9 – Best-in-class
 • 10 – Perfectie op het randje

Prijs: $ 500 Amazon Fluance

Kris Wouk/How-To Geek

Als je denkt aan actieve luidsprekers, denk je waarschijnlijk aan Bluetooth-luidsprekers of luidsprekers in boekenplankstijl. U denkt waarschijnlijk niet aan torenluidsprekers, maar dat is precies wat u vindt in de Fluance Ai81 Elite Powered Floorstanding Tower Speakers, gericht op zowel stereo- als thuisbioscoopsystemen.

Een van de voordelen van grotere luidsprekers is meer ruimte voor extra drivers en componenten, en de Ai81s profiteren hiervan met dubbele woofers, een onderste poort voor krachtigere bassen en tal van aansluitmogelijkheden. De luidsprekers worden aangedreven door een ingebouwde versterker van 150 watt, die een DSP-verbeterde frequentierespons van 30 Hz tot 20 kHz biedt.

Als je kijkt naar de grootte, technologie en functies, zou je verwachten dat de Ai81s een fortuin, maar ze zijn verrassend betaalbaar voor slechts $ 500 voor een paar. Klinken ze net zo goed als ze er op papier uitzien?

Dit is wat we leuk vinden

 • Uitstekende geluidskwaliteit voor de prijs
 • Eenvoudig in te stellen< /li>
 • Geweldig uiterlijk met meerdere afwerkingsopties
 • Solide bouwkwaliteit
 • Volledige afstandsbediening en ingebouwde bediening

En wat we niet doen

 • Voor sommigen misschien te groot
 • Geen Dolby- of DTS-decodering

De deskundige recensenten van How-To Geek gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Ziet er geweldig uit, maar heb je de ruimte ?
Afspelen vanaf vrijwel elk apparaat
Eenvoudig aan de slag
Hands-on bediening en een goede afstandsbediening
Geluidskwaliteit: muziek in je oren
Uitstekende tv- en gameprestaties
Moet je de Fluance Ai81 torenluidsprekers kopen?

Ziet er geweldig uit, maar heb je de ruimte?

Kris Wouk/How-To Geek

 • Afmetingen: 37,8 x 8,50 x 10,24 inch (96 x 21,6 x 26 cm)
 • Gewicht (actieve luidspreker): 30,61 lbs (13,88 kg)
 • Gewicht (passieve luidspreker): 29,02 lbs (13,16 kg) kg)

De Ai81-speakers hebben een opvallend uiterlijk en dat ligt niet alleen aan hun formaat. Het ontwerp van de behuizing is strak en minimalistisch, maar de luidsprekers zijn er ook in een paar afwerkingsvarianten. De recensie-eenheid die ik kreeg was zwart essenhout, maar de Ai81's zijn ook verkrijgbaar in witte walnoot, geluksbamboe en natuurlijke walnootopties.

Welke afwerking je ook kiest, de speakers hebben altijd dezelfde diepzwarte kleur. Voor het black ash-model betekent dit dat ze een stijlvolle, zwart-op-zwart-uitstraling hebben. Bij helderdere afwerkingen daarentegen vallen de zwarte woofers meer op en bieden ze een uniek uiterlijk. Het uiterlijk zal misschien niet iedereen aanspreken, maar ik had geen klachten.

De luidsprekerkasten zijn gemaakt van MDF-composiet maar voelen behoorlijk solide aan. Hoewel het misschien beter leek om voor massief hout te kiezen, zouden de luidsprekers daardoor aanzienlijk zwaarder en waarschijnlijk ook veel duurder worden.

Een aspect van de constructie dat het vermelden waard is: de randen van de behuizingen zijn vrij scherp. Bij het uitpakken van een van de luidsprekers schraapte ik mijn vinger behoorlijk pijnlijk. Dit is gemakkelijk te vermijden en zal geen probleem zijn nadat de luidsprekers zijn opgesteld, maar het is de moeite waard om extra voorzichtig te zijn wanneer u ze uit de doos haalt.

Afspelen vanaf vrijwel elk apparaat

Kris Wouk/How-To Geek

 • Bluetooth-versie: 5.0
 • Fysieke invoer:2x RCA line-in, 1x optische digitale in
 • Subwoofer-uitgang: RCA, automatische crossover op 80Hz

Behalve dat het actieve luidsprekers, een van de meer unieke aspecten van deze luidsprekers is dat ze ook Bluetooth-connectiviteit ondersteunen. Hier krijg je Bluetooth 5.0, en hoewel je geen Bluetooth LE Audio of andere codecs van hogere kwaliteit krijgt, klinkt de draadloze audio uitstekend.

Als het gaat om bedrade ingangen, krijg je zowel analoge als digitale connectiviteit. Op het achterpaneel vindt u twee RCA-lijningangen. Helaas is geen van beide een phono-aansluiting, dus als u van plan bent een draaitafel aan te sluiten, heeft u een stand-alone voorversterker of een draaitafel met een ingebouwde voorversterker nodig.

GERELATEERDActieve versus passieve sprekers: wat is het verschil?

Net links van de twee RCA-aansluitingen krijg je ook een optische digitale audio-ingang. Het is de moeite waard erop te wijzen dat dit alleen standaard PCM-audio ondersteunt, aangezien de luidsprekers geen Dolby- of DTS-decoders hebben. Ik leg later in de review uit wanneer en hoe dat voor u van belang kan zijn.

Tot slot krijgt u een luidsprekeraansluiting die van de actieve luidspreker naar de passieve luidspreker loopt. Daarnaast is er een subwoofer-uitgang als je extra bas nodig hebt. Deze uitgang maakt automatisch een ingebouwde crossover mogelijk, waarbij elk signaal van 80 Hz en lager naar de subwoofer wordt gestuurd.

Gemakkelijk aan de slag

Kris Wouk/How-To Geek

Als je naar de achterkant van deze luidsprekers kijkt, met elk een luidsprekeraansluiting, zou je kunnen denken dat het een set passieve luidsprekers is. Terwijl de linkerluidspreker passief is, is de rechterluidspreker actief, en er is geen manier om het paar als passieve luidsprekers met een andere versterker te gebruiken.

Hierdoor zijn ze nog eenvoudiger in te stellen dan uw typische luidsprekers. Steek de rechterspeaker in een stopcontact, leid vervolgens de kabel van de rechterspeaker naar de linkerspeaker en ze zijn klaar voor gebruik. Het enige dat u hoeft te doen, is uw afspeelapparaten aansluiten.

Een ding dat het vermelden waard is voordat u deze opzet, is dat u, om ze op hun best te horen, op een redelijke afstand van hen moet zitten. Ik vond dat ze het beste klonken vanaf tweeënhalve meter afstand, maar je wilt minstens twee meter tussen jezelf en de luidsprekers plaatsen. Dichterbij krijg je geen goed stereobeeld.

The Best Bookshelf Speakers of 2023 Best Bookshelf Speakers Overall KEF LS50 Meta Amazon

$ 1599,99
 

Beste Budget Boekenplank Luidsprekers ELAC Debuut 2.0 B6.2 Amazon

$279.98
$ 399,98 Bespaar 30%

Beste Bluetooth-boekenplankluidsprekers Fluance Ai61 Amazon

$ 299,99
 

Best aangedreven boekenplankluidsprekers Edifier S1000MKII Amazon

$ 399,99
 

Beste kleine boekenplankluidsprekers Audioengine A2+ Amazon

$ 269,00
 

Beste boekenplankluidsprekers voor draaitafels Klipsch R-51PM Amazon

$ 299,99
$599.00 Bespaar 50%

Handen- over bedieningselementen en een goede afstandsbediening

Kris Wouk/How-To Geek

 • Geïntegreerde bediening: Aan/uit-schakelaar, bedieningsknop
 • Afstandsbediening inbegrepen?: Ja
 • < /ul>

  Als je naar de achterkant van de rechterluidspreker kijkt, die alle ingangen en bedieningselementen bevat, denk je misschien dat je niet veel kunt doen zonder de afstandsbediening. Het enige dat u krijgt is een aan/uit-schakelaar aan de onderkant van de luidspreker en een enkele draaiknop aan de bovenkant van de luidspreker.

  Dit wiel regelt niet het volume, zoals je zou verwachten, maar stelt je in staat om tussen ingangen te schakelen door erop te drukken. Je kunt nogal wat aspecten van de luidspreker bedienen met alleen dit wiel, maar het is veel gemakkelijker om de afstandsbediening te gebruiken.

  Je krijgt de basisfuncties: volumeregeling, afspeelregeling voor aangesloten Bluetooth-apparaten en de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende ingangen. Om te weten op welke ingang u bent aangesloten, moet u nog steeds de handleiding raadplegen en weten wat verschillende kleuren op de LED op het voorpaneel betekenen.

  GERELATEERDWat is een equalizer en hoe werkt het?

  Je krijgt ook bas- en treble-regelaars om de EQ aan te passen. Het is in het begin moeilijk om een ​​idee te hebben van wat u bestuurt, totdat u zich realiseert dat de LED knippert bij elke aanpassing en rood knippert als u de maximale of minimale waarden voor elk van de aanpassingen hebt bereikt .

  In tegenstelling tot veel actieve luidsprekers, is er geen app om te downloaden. Alle bedieningselementen zijn beschikbaar via de afstandsbediening of op de luidspreker zelf.

  Geluidskwaliteit: muziek in je oren

  Kris Wouk/How-To Geek

  < /p>

  • Stuurprogramma's: Dubbele 6,5-inch geweven glasvezelcomposietwoofers, 1-inch zijden dome-tweeters
  • Ingebouwde versterker:Klasse D 150 watt continu gemiddeld uitgangsvermogen (2x 75 watt RMS)
  • THD (Total Harmonic Distortion): <0,1%
  • Frequentiebereik : DSP-verbeterd, 30 Hz tot 20 kHz

  Het Fluance Ai81s-pakket bestaat uit dubbele glasvezelcomposiet 6,5-inch woofers en een enkele 1-inch soft dome-tweeter in elk spreker. Een interne klasse D-versterker van 150 watt levert 75 watt vermogen aan elke luidspreker. Een naar beneden gerichte baspoort onder elke luidspreker verbetert de basweergave.

  In de doos vind je een briefje van Fluance waarin wordt aanbevolen om de luidsprekers 10 uur lang in te laten lopen voor de beste geluidskwaliteit. Ik heb de speakers zeker 10 uur gegeven voordat ik kritisch luisterde, maar tijdens het afspelen van muziek merkte ik dat de hoge frequenties al na een paar uur iets zachter klonken. Voordien neigden ze naar de knapperige kant, dus het was een welkome aanpassing.

  “Journeyman” van Jethro Tull is een dicht klinkend nummer met veel passages. De Ai81's nemen wat een krap klinkende mix op andere luidsprekers kan zijn en presenteren het grotendeels als zijn samenstellende delen: gitaar aan de ene kant, snaredrum direct in het midden, het snaargedeelte aan de andere kant. Er is nog steeds veel samenhang, maar het nummer klinkt duidelijker gedefinieerd door deze luidsprekers.

  Vervolgens wendde ik me tot Power Trip’s “Nightmare Logic” om te zien hoe de speakers omgingen met zwaardere muziek. Dit is altijd een indrukwekkend klinkend album, maar de nadruk op productietechnieken uit de jaren 80 houdt het permanent begraven in reverb. De Ai81's hebben nog steeds de reverb, maar de instrumenten hebben meer gewicht. Als de breakdown midden in het nummer toeslaat, klinkt het enorm.

  Nadat ik had gehoord hoe de Ai81s dichte mixen deconstrueerden, besloot ik een transparanter klinkende mix te proberen met Crosby, Stills & Nash's 'Suite: Judy Blue Eyes.' Er was hier niets extra's te onthullen, aangezien dit een relatief schaars nummer is dat altijd een zuiver klinkende mix heeft gehad. Dat gezegd hebbende, het nummer klonk zo goed als ik het ooit heb gehoord. De akoestische gitaren klonken alsof ze in dezelfde kamer stonden.

  Ik heb in mijn tijd een behoorlijk aantal luidsprekers en koptelefoons getest. Af en toe kom ik een product tegen dat zo leuk is om naar te luisteren dat ik niet kan stoppen met luisteren, zelfs als ik alle tests heb gedaan die ik moest doen. De Fluance Ai81's zijn zonder twijfel dat soort luidsprekers.

  Uitstekende tv- en gamingprestaties

  Kris Wouk/How-To Geek

  Muziek is één ding, maar je gebruikt speakers waarschijnlijk voor meer dan alleen muziek. De Fluance Ai81s doen lovenswaardig werk met de meeste thuisbioscooptaken, net als met muziek. Het ontbreken van Dolby- of DTS-audio is slechts een kleine belemmering voor de luidsprekers als je belangrijkste home theatre-luidsprekers, omdat dit je audioweergave-opties beperkt.

  Dat gezegd hebbende, zolang je maar genoegen neemt met stereogeluid en PCM-audio, laat de Ai81s uw tv-programma's, films en games geweldig klinken. Dezelfde helderheid die dichte muzikale mixen opent, zorgt ook voor gemakkelijk te begrijpen dialogen. Verwacht niet dat ze surround sound bieden, want er zijn geen aansluitingen voor satellietluidsprekers.

  De Ai81-luidsprekers gebruiken digitale signaalverwerking (DSP) om de frequentierespons uit te breiden tot 30 Hz tot 20 kHz, bijna het gehele gemiddelde bereik van het menselijk gehoor. Dit betekent dat de luidsprekers in staat zijn om ronkende motoren, explosies in videogames en meer uit te pompen.

  Hoewel de Ai81s alle bassen bieden die de meeste mensen nodig hebben voor muziek, zijn thuisbioscoopgebruik en gaming waar je 8217;Ik wil het liefst een subwoofer toevoegen. Je hebt er geen nodig, maar als je op zoek bent naar een meer meeslepende ervaring, zul je de mogelijkheid om een ​​subwoofer toe te voegen waarderen.

  Moet u de Fluance Ai81 torenluidsprekers kopen?

  Als u op zoek bent naar het geluid van grotere luidsprekers met de eenvoud van een moderne boekenplankluidspreker, dan zijn de Fluance Ai81 Elite Powered vloerstaande torenluidsprekers een perfecte optie . Ze klinken indrukwekkend, zien er geweldig uit en bieden voldoende aansluitmogelijkheden om even goed te werken met zowel stereo- als thuisbioscoopsystemen.

  Er zijn twee problemen die ervoor kunnen zorgen dat de Ai81s niet de beste optie voor u is. De eerste is de grootte, aangezien niet iedereen de ruimte heeft om twee van deze luidsprekers vast te houden en toch voldoende ruimte tussen elke luidspreker heeft, evenals een luisterpositie op de juiste afstand van de luidsprekers. Het andere probleem is het ontbreken van Dolby- of DTS-codering, maar dit maakt alleen echt uit als je ze in een thuisbioscoopcontext gebruikt.

  Als het formaat een probleem voor je is, maar je houdt van het uiterlijk van deze luidsprekers, kun je de kleinere Fluance Ai41-boekenplankluidsprekers overwegen, die veel van hetzelfde geluid en functies bieden in een kleiner pakket. Dat gezegd hebbende, als je de ruimte hebt, zijn de Fluance Ai81 enkele van de beste torenluidsprekers die je kunt kopen.

  Beoordeling: 9/10 ?

  • 1 – Werkt niet
  • 2 – Nauwelijks functioneel
  • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
  • 4 – Functies, maar heeft tal van problemen
  • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
  • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
  • 7 – Geweldig en waard om te kopen
  • 8 – Fantastisch, bijna de beste in zijn klasse
  • 9 – Beste in zijn klasse
  • 10 – Perfectie op het randje
  • li>

  Prijs: $500 Amazon Fluance

  Dit is wat we leuk vinden

  • Uitstekende geluidskwaliteit voor de prijs
  • < li>Eenvoudig in te stellen

  • Geweldig uiterlijk met meerdere afwerkingsopties
  • Solide bouwkwaliteit
  • Volledige afstandsbediening en ingebouwde bediening

  En wat we niet doen

  • Misschien te groot voor sommigen
  • Geen Dolby- of DTS-decodering

  LEES VOLGENDE

  • › Bureaubladpictogrammen kleiner maken in Windows 10 of Windows 11
  • › Microsoft 365 versus Office 2021: wat is het verschil?
  • › Wat is er nieuw in Fedora 38
  • › Bespaar flink op online privacybescherming, Samsung-tablets, & Meer
  • › Microsoft PowerPoint op het web heeft een nieuwe videofunctie
  • › Apple WWDC 2023: kijken en wat je kunt verwachten