Nokia planerar att sätta 4G-internet på månen i år

0
104
Nokia

En Nokia-chef bekräftade nyligen att företaget förbereder sig för att lansera 4G-internet på månen, förhoppningsvis före slutet av 2023. Vi satte en man på månen 1969, och nu vill det finska telekomföretaget för att ge klippan en internetanslutning.

För de som inte vet, tillkännagav Nokia dessa djärva ambitioner redan 2020 när NASA valde det för projektet, och nu låter det som att saker går i rätt riktning.

Enligt CNBC är detta ett stort åtagande och kommer att vara ett gemensamt uppdrag av Nokia, NASA, SpaceX och andra. Företaget Intuitive Machines' kommande IM-2-uppdrag, som för närvarande är planerat att lanseras i november ombord på en SpaceX Falcon 9-raket, kommer att bära 4G-nyttolasten.

När de har levererats, Intuitive Machines’ Nova-C månlander kommer att kunna ha en aktiv förbindelse med sina Rovers, hjälpa till med månens upptäckter, för att inte tala om att utveckla en mänsklig närvaro på månens yta.

Förhoppningen är att detta system kan möta behoven för framtida rymduppdrag, inklusive NASAs Artemis-uppdrag. Om allt går enligt planerna kommer Nokia’s moon 4G-signal att förbättra kritiska kommando- och kontrollfunktioner, ge team fjärrkontroll av rovers och erbjuda realtidsnavigering, för att inte tala om strömma tillbaka HD-video av månen’ s yta (och mer) till jorden.

Kom ihåg att uppdrag som detta ofta möter flera förseningar eller bakslag. Så även om vi kunde se Falcon 9-raketuppskjutningen i november, finns det inga garantier.

via CNBC