Nokia is van plan dit jaar 4G-internet op de maan te zetten

0
116
Nokia

Een Nokia-manager heeft onlangs bevestigd dat het bedrijf voorbereidingen treft om 4G-internet op de maan te lanceren, hopelijk voor het einde van 2023. We hebben in 1969 een man op de maan gezet en nu wil het Finse telecombedrijf om de rots een internetverbinding te geven.

Voor degenen die het niet weten, Nokia kondigde deze gedurfde ambities aan in 2020 toen NASA het voor het project selecteerde, en nu klinkt het alsof het de goede kant opgaat.

p>

Volgens CNBC is dit een grote onderneming en zal het een gezamenlijke missie zijn van Nokia, NASA, SpaceX en anderen. De aanstaande IM-2-missie van het bedrijf Intuitive Machines, die momenteel gepland staat voor lancering in november aan boord van een SpaceX Falcon 9-raket, zal de 4G-payload dragen.

Eenmaal afgeleverd, zal Intuitive Machines’ Nova-C maanlander zal een actieve verbinding kunnen hebben met zijn Rovers, wat helpt bij maanontdekkingen, om nog maar te zwijgen van het ontwikkelen van een menselijke aanwezigheid op het oppervlak van de maan.

De hoop is dat dit systeem kan voldoen aan de behoeften van toekomstige ruimtemissies, waaronder NASA's Artemis-missie. Als alles volgens plan verloopt, zal het maan 4G-signaal van Nokia kritieke commando- en besturingsfuncties verbeteren, teams op afstand controle geven over rovers en realtime navigatie bieden, om nog maar te zwijgen van het streamen van HD-video van de maan’ s oppervlak (en meer) naar de aarde.

Vergeet niet dat missies als deze vaak met verschillende vertragingen of tegenslagen worden geconfronteerd. Dus hoewel we de Falcon 9-raketlancering in november kunnen zien, zijn er geen garanties.

via CNBC