Microsoft 365 vs. Office 2021: Vad är skillnaden?

0
113
Hannah Stryker/How-To Geek

Microsoft 365 är en prenumeration som ger dig tillgång till de senaste versionerna av Word, Excel, PowerPoint och andra Office-appar på upp till fem enheter. Office 2021 är en enda licens för Office för en PC eller Mac. Microsoft 365 erbjuder också ytterligare funktioner, som 1 TB OneDrive-lagring och tillgång till Microsoft Editor. Du kan också få en Microsoft 365 Family-prenumeration för upp till sex personer.

Det finns två sätt att köpa Microsoft Office: Du kan köpa ett Microsoft 365-programvaruabonnemang eller köpa Office 2021 för Windows eller Mac. (Microsoft 365 var tidigare känt som “Office 365.”) Här’s skillnaden.

Innehållsförteckning

Microsoft 365 vs. Office 2021
Office 2021: A Traditional Software Product
Microsoft 365 Personal: A Subscription för en person
Microsoft 365 Home: En prenumeration för upp till sex personer
Microsoft 365 vs. Office 2021: Vilket ska du köpa?
Office Online: En gratis, webbaserad version av Office
Gratis alternativ till Microsoft Office

Microsoft 365 vs. Office 2021

Här är den största skillnaden: Office 2021 är den traditionella Microsoft Office-produkten, som säljs för en engångsavgift i förskott. Du betalar en gång för att köpa en version av Office 2021 som du kan installera på en enda PC eller Mac och använda så länge du vill. Det finns inget utgångsdatum.

Microsoft 365, å andra sidan, är det sätt som Microsoft vill att de flesta ska köpa Office. I stället för att betala ett rejält förskottspris betalar du en månads- eller årsavgift och får tillgång till den senaste versionen av Office så länge du betalar avgiften.

Microsoft 365-prenumerationen innehåller även ytterligare funktioner , som 1 TB OneDrive molnlagring, samt tillgång till Office-appar som Word, Excel och PowerPoint för iPhone, Android och iPad.

Du kan välja en Microsoft 365-prenumeration som fungerar för en person eller en som kan delas med en familj på upp till sex personer. Varje person med åtkomst till Office-appar kan installera dem på upp till fem enheter. Så medan ett Office 2021-köp ger dig tillgång till Office på en enda enhet, ger en Microsoft 365 Family-prenumeration dig tillgång till Office på upp till 30 enheter.

Office 2021: A Traditional Software Product

Microsoft Office 2021 är den “traditionella” programvaruversion av Office. Du kan se det här som en “förpackad kopia” av Office, även om du kan köpa det online digitalt också.

Microsoft säljer “Office Home & Student 2021” för hemanvändare, och det finns också en dyrare “Office Home & Business 2021” upplaga för företagsanvändare. Hemmet & Studentutgåvan kostar $149,99, medan Home & Business-utgåvan kostar $249,99. (Du kan dock köpa Office 2021 billigare på Amazon.)

Efter att ha betalat förskottsavgiften får du en Office 2021-licens. Du får inte ens en fysisk skiva med Office 2021. Istället köper du antingen ett fysiskt “nyckelkort” med en nedladdningskod på, eller så köper du en digital nedladdning som skickas till dig via e-post.

Office Home & Student 2021 inkluderar tillgång till 2021 års utgåvor av Microsoft Word, Excel och PowerPoint. Den stöder Windows 11, Windows 10 och macOS. Hemmet & Studentutgåvan innehåller inte Microsoft Outlook—du behöver den dyrare företagsutgåvan för det. Microsoft säger också att Home & Studentutgåvan är inte för kommersiellt bruk.

Du kan ladda ner och använda Office 2021 så länge du vill. Du äger det. Du behöver aldrig betala för något annat. Men när Microsoft släpper en ny version av Office måste du betala för att köpa den nya versionen av Office, eller vara fast med Office 2021 tills du betalar igen.

Men det vann& #8217;inte få uppdateringar för alltid. Microsoft säger att de kommer att sluta tillhandahålla säkerhetsuppdateringar för Office 2021 den 13 oktober 2026.

Du kan bara installera Office 2021 på en enda Windows-dator eller Mac åt gången. Du kan inaktivera den och flytta den till en annan dator, men du måste köpa en annan licensnyckel om du vill att den ska installeras på två datorer åt gången.

Microsoft 365 Personal: En prenumeration för en person

Microsoft 365, tidigare känt som Office 365, är Microsofts moderna metod för att sälja och distribuera Office. Microsoft 365 Personal är en prenumerationsplan utformad för en person som behöver Microsoft Office på upp till fem olika enheter.

Microsoft 365 ger dig tillgång till att ladda ner den senaste versionen av Office när som helst. Den version av Microsoft Office som är tillgänglig via Microsoft 365 är nyare än vad du får genom Office 2021. Microsoft lägger i allmänhet till nya funktioner för 365-prenumeranter men inte för köpare av boxade kopior. Du kan till exempel förvänta dig Microsoft Office’s Copilot AI-funktioner kräver Microsoft 365 och inte fungerar med Office 2021.

Du kan antingen prenumerera via ditt Microsoft-konto med ett kreditkort eller köpa det någon annanstans, som på Amazon. Microsoft debiterar $69,99 per år om du betalar årligen eller $6,99 per månad om du betalar månadsvis. Du kan ibland hitta ett Microsoft 365-abonnemang för billigare på Amazon. (Du kan också få en månads gratis provperiod på Microsoft 365 för att prova det först.)

Microsoft 365-paketet innehåller Word, Excel och PowerPoint, som Office 2021 Home & Studerande. Det inkluderar dock också 1 TB molnlagring i OneDrive, Microsoft Outlook-e-postklienten och Microsoft Editor (för att hitta grammatiska fel i ditt skrivande) och premiumfunktioner i Microsofts Clipchamp-videoredigerare. Du får tillgång till dessa applikationer på upp till fem enheter, som kan vara en blandning av Windows 10-datorer, Windows 11-datorer, Mac-datorer, Android-telefoner, iPhones eller iPads. Du får också de klassiska Microsoft Publisher- och Microsoft Access-apparna för Windows-datorer. Kolla in Microsofts jämförelsewebbplats för en fullständig, uppdaterad lista över funktioner som Microsoft 365 har som Office 2021 inte har.

Du kan bara ladda ner och använda Word, Excel och andra Office-program via Microsoft 365 om din prenumeration är aktuell. Om du slutar betala för prenumerationen förlorar du åtkomsten till dina Office-program tills du börjar betala igen.

Du behöver inte vara ansluten till internet för att använda dessa applikationer. Du bör dock ansluta till internet regelbundet: Efter 31 dagar av att vara offline kommer Office-appar installerade via Microsoft 365 att gå in i en “reducerad funktionalitet” läge. Du kommer att kunna visa och skriva ut dokument men du kommer inte att kunna redigera dem eller skapa nya förrän du återansluter till internet och aktiverar det igen.

Microsoft 365 Personal

Microsoft 365 inkluderar åtkomst till Office-appar som Word, Excel och PowerPoint på upp till fem enheter, 1 TB OneDrive-lagring och mer.

Amazon

69,99 USD
&nbsp ;

Microsoft 365 Home: A Subscription for Up to Six People

Microsoft 365 Home, tidigare känt som Office 365 Home, är ett Microsoft Office-abonnemang för familjer på upp till sex personer.

Den här prenumerationen inkluderar allt Microsoft 365 gör för en person, men du kan dela det med upp till sex personer totalt som har sina egna Microsoft-konton. Det kostar $99,99 per år om du betalar årligen eller $9,99 per månad om du betalar månadsvis. Du kan också köpa den på Amazon, där den ibland är billigare än på Microsofts webbplats. Microsoft erbjuder en gratis en månads testversion av Microsoft 365 Family så att du kan prova det.

Med denna prissättning är Microsoft 365 Home ett bättre erbjudande än Microsoft 365 Personal, även om du bara har två personer som kan dela prenumerationen.

Alla på prenumerationen får full tillgång till allt: sina egna fem Office appar (för totalt 30 appar över sex Microsoft-konton), deras egna 1 TB OneDrive-lagring (för totalt 6 TB lagringsutrymme) och så vidare. Du får också ytterligare funktioner utformade för familjer, som Microsoft Family Safety, en svit av funktioner i föräldrakontrollstil som Microsoft annonserar för “digital innehållsfiltrering, skärmtidsgränser och platsdelning.”

Microsoft 365 Family

Microsoft 365 Family inkluderar åtkomst till Microsoft Office-appar som Word, Excel och PowerPoint på fem enheter vardera för upp till sex personer, samt ytterligare funktioner som 1 TB OneDrive-lagring per person.

Amazon

99,99 USD
 

Microsoft 365 vs. Office 2021: Vilket ska du köpa?

På lång sikt vill Microsoft helt klart fasa ut engångsversionerna av Office och övergå helt till prenumerationer. Microsoft har justerat siffrorna för att få en Office 365-prenumeration att se ut som en bättre affär för de flesta. Microsoft 365 är bara en bra affär.

Till exempel, för att få Office på en enda PC eller Mac i två år, måste du betala antingen 150 USD för Office 2021 eller 140 USD för Microsoft 365 Home. Efter två år skulle du spara pengar om du fastnade för Office 2021—men om du måste uppgradera till en ny version av Office om några år kommer du att ha det sämre. (Kom ihåg att Office 2021 kommer att sluta få säkerhetsuppdateringar den 13 oktober 2026, varefter du vill uppgradera enbart av säkerhetsskäl—och uppgraderingen kommer att kosta dig.)

I Under tiden skulle du också få 1 TB OneDrive Storage, Microsoft Editor, Outlook, Publisher, Access och möjligheten att installera Office på upp till fem enheter samtidigt.

Om du bara behöver ett enda exemplar av Office på en enda Windows 10 PC, Windows 11 PC eller Mac, kan det vara en bra affär att köpa en ny version av Office när den kommer ut. Office 2021 debuterade den 5 oktober 2021, vilket innebär att det kommer att få fem års säkerhetsuppdateringar. Om du köpte den vid lanseringen 2021 skulle den kosta dig 30 USD per år totalt innan den förlorar säkerhetsuppdateringar. Det är inte illa.

Men om du behöver mer än ett exemplar av Office är Microsoft 365 en mycket bättre affär. Även en Microsoft 365 Personal-prenumeration för $70 per år ger dig tillgång till Word, Excel, PowerPoint och andra Office-program på upp till fem enheter. För att ersätta det måste du spendera 750 USD för fem exemplar av Office 2021 Home & Student.

Om du är intresserad, pröva den kostnadsfria provperioden på en månad och se om det fungerar för dig.

RELATERAT: Microsoft 365 kan vara den bästa tekniska prenumerationen

Office Online: En gratis, webbaserad version av Office

Medan vi fokuserar på skrivbordsversionerna av Office för Windows PC och Mac här, erbjuder Microsoft även Office Online. Detta är en helt gratis, webbaserad version av Office. Om du är nöjd med att använda Microsoft Office via en webbläsare kan du använda webbaserade versioner av Word, Excel och PowerPoint gratis. Allt du behöver är ett Microsoft 365-konto.

Dessa är förenklade Office-applikationer och har inte alla funktioner du skulle få i skrivbordsapplikationerna, du kan inte ens använda dem offline, till exempel, men de är förvånansvärt bra. De har också utmärkt kompatibilitet med Office-dokumentformat. De kan vara ett bra alternativ om du inte behöver Office ofta eller bara behöver några grundläggande funktioner.

Microsoft erbjuder även både stationära och mobila versioner av sitt OneNote-anteckningsverktyg gratis. Du behöver inte betala för Office för att få OneNote.

Gratis alternativ till Microsoft Office

Naturligtvis behöver du inte spendera pengar för en kontorssvit. Du behöver inte ens spendera pengar för Microsoft Office, eftersom du kan använda Office Online gratis i din webbläsare. Andra populära kostnadsfria kontorssviter inkluderar:

  • Apple’s iWork (Pages, Numbers och Keynote): Apples kontorsprogram är gratis på Mac, iPhone och iPad. Du kan också komma åt dina iWork-dokument via iCloud-webbplatsen i en webbläsare på Windows-datorer och andra enheter.
  • Google Dokument: Googles webbaserade kontorssvit är gratis för alla med ett Google-konto. Du kan använda den i en webbläsare på en Windows-dator, Mac eller Chromebook, eller använda Google Dokument-apparna på Android, iPhone eller iPad. Även om det är webbaserat kan du aktivera offlinestöd för Google Dokument.
  • LibreOffice: Ett gratis alternativ med öppen källkod till Microsoft Office, du kan ladda ner en stationär version av LibreOffice för Windows-datorer, Mac- och Linux-system. Det är ett traditionellt, offline, lokalt kontorsprogram som körs på din dator.

Om du använder Microsoft Office regelbundet är det väl värt priset för en Microsoft 365-prenumeration för att få tillgång till de senaste funktionerna och ha appar för alla datorer, Mac-datorer och andra enheter du använder. Men den förpackade kopian är fortfarande tillgänglig, och du har också massor av alternativa kontorspaket att prova.

RELATERAT: Glöm Microsoft Office: din Mac har redan en gratis produktivitet Suite

LÄS NÄSTA

  • › Apple WWDC 2023: Hur man tittar och vad man kan förvänta sig
  • › Hur man gör skrivbordsikoner mindre i Windows 10 eller Windows 11
  • › Vad är nytt i Fedora 38
  • › Spara stort på integritetsskydd online, Samsung-surfplattor, & Mer
  • › Lär dig hur du borstar tänderna bättre med Quip-appen
  • › Microsoft PowerPoint på webben har en ny videofunktion