Microsoft 365 versus Office 2021: wat is het verschil?

0
102
Hannah Stryker/How-To Geek

Microsoft 365 is een abonnement dat je toegang geeft tot de nieuwste versies van Word, Excel, PowerPoint en andere Office-apps op maximaal vijf apparaten. Office 2021 is een enkele licentie van Office voor één pc of Mac. Microsoft 365 biedt ook extra functies, zoals 1 TB OneDrive-opslag en toegang tot Microsoft Editor. U kunt ook een Microsoft 365 Family-abonnement voor maximaal zes personen krijgen.

Er zijn twee manieren waarop u Microsoft Office kunt kopen: u kunt een Microsoft 365-softwareabonnement kopen of Office 2021 voor Windows of Mac kopen. (Microsoft 365 was voorheen bekend als “Office 365.”) Dit is het verschil.

Inhoudsopgave

Microsoft 365 versus Office 2021
Office 2021: een traditioneel softwareproduct
Microsoft 365 Personal: een abonnement voor één persoon
Microsoft 365 Home: een abonnement voor maximaal zes personen
Microsoft 365 versus Office 2021: welke moet u kopen?
Office Online: een gratis webversie van Office
Gratis alternatieven voor Microsoft Office

Microsoft 365 versus Office 2021

Hier is het belangrijkste verschil: Office 2021 is het traditionele Microsoft Office-product, verkocht voor een eenmalige vooruitbetaling. U betaalt één keer om een ​​versie van Office 2021 te kopen die u op één pc of Mac kunt installeren en zo lang kunt gebruiken als u wilt. Er is geen vervaldatum.

Microsoft 365 daarentegen is de manier waarop Microsoft wil dat de meeste mensen Office kopen. In plaats van een forse prijs vooraf te betalen, betaalt u een maandelijks of jaarlijks bedrag en krijgt u toegang tot de nieuwste versie van Office zolang u het bedrag betaalt.

Het Microsoft 365-abonnement bevat ook extra functies , zoals 1 TB OneDrive-cloudopslag, evenals toegang tot Office-apps zoals Word, Excel en PowerPoint voor iPhone, Android en iPad.

U kunt een Microsoft 365-abonnement kiezen dat voor één persoon werkt of een abonnement dat kan worden gedeeld met een gezin van maximaal zes personen. Elke persoon met toegang tot Office-apps kan deze op maximaal vijf apparaten installeren. Dus terwijl u met een Office 2021-aankoop toegang krijgt tot Office op één apparaat, krijgt u met een Microsoft 365 Family-abonnement toegang tot Office op maximaal 30 apparaten.

Office 2021: een traditioneel softwareproduct

Microsoft Office 2021 is het “traditionele” softwareproductversie van Office. Je kunt dit zien als een “exemplaar in een doos” van Office, hoewel u het ook digitaal online kunt kopen.

Microsoft verkoopt “Office Home & Student 2021” voor thuisgebruikers, en er is ook een duurdere “Office Home & Zakelijk 2021” editie voor zakelijke gebruikers. Het huis & Studenteneditie kost $ 149,99, terwijl de Home & Zakelijke editie kost $ 249,99. (U kunt Office 2021 echter goedkoper kopen op Amazon.)

Na betaling van de vooruitbetaling krijgt u een Office 2021-licentie. U krijgt niet eens een fysieke schijf bij Office 2021. In plaats daarvan koopt u ofwel een fysieke “sleutelkaart” met een downloadcode erop, of u koopt een digitale download die naar u is gemaild.

Office Home & Student 2021 biedt toegang tot de 2021-edities van Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Het ondersteunt Windows 11, Windows 10 en macOS. Het huis & De studenteneditie bevat geen Microsoft Outlook, daarvoor heb je de duurdere zakelijke editie nodig. Microsoft zegt ook dat de Home & Studenteneditie is niet voor commercieel gebruik.

U kunt Office 2021 downloaden en gebruiken zolang u wilt. Jij bezit het. U hoeft nooit meer voor iets anders te betalen. Wanneer Microsoft echter een nieuwe versie van Office uitbrengt, moet u betalen om de nieuwe versie van Office te kopen, of moet u vastzitten aan Office 2021 totdat u opnieuw betaalt.

Het heeft echter gewonnen& #8217;krijg niet voor altijd updates. Microsoft zegt op 13 oktober 2026 te stoppen met het leveren van beveiligingsupdates voor Office 2021.

U kunt Office 2021 slechts op één Windows-pc of Mac tegelijk installeren. U kunt het deactiveren en naar een andere pc verplaatsen, maar u moet een andere licentiesleutel kopen als u het op twee computers tegelijk wilt installeren.

Microsoft 365 Personal: een abonnement voor één persoon

Microsoft 365, voorheen bekend als Office 365, is de moderne methode van Microsoft om Office te verkopen en te distribueren. Microsoft 365 Personal is een abonnement dat is ontworpen voor één persoon die Microsoft Office nodig heeft op maximaal vijf verschillende apparaten.

Microsoft 365 geeft u toegang om op elk gewenst moment de nieuwste versie van Office te downloaden. De versie van Microsoft Office die beschikbaar is via Microsoft 365 is nieuwer dan wat u krijgt via Office 2021. Microsoft voegt over het algemeen nieuwe functies toe voor 365-abonnees, maar niet voor kopers van dozen. U kunt bijvoorbeeld verwachten dat de Copilot AI-functies van Microsoft Office Microsoft 365 vereisen en niet werken met Office 2021.

U kunt zich abonneren via uw Microsoft-account met een creditcard of het elders kopen, zoals op Amazon. Microsoft rekent $ 69,99 per jaar als u jaarlijks betaalt of $ 6,99 per maand als u maandelijks betaalt. Op Amazon kun je soms goedkoper een Microsoft 365-abonnement vinden. (Je kunt ook een gratis proefperiode van een maand van Microsoft 365 krijgen om het eerst uit te proberen.)

Het Microsoft 365-pakket bevat Word, Excel en PowerPoint, net als Office 2021 Home & Student. Het bevat echter ook 1 TB cloudopslag in OneDrive, de e-mailclient van Microsoft Outlook en Microsoft Editor (voor het vinden van grammaticale fouten in uw schrijven) en premiumfuncties in de Clipchamp-video-editor van Microsoft. U krijgt toegang tot deze applicaties op maximaal vijf apparaten, dit kan een combinatie zijn van Windows 10-pc's, Windows 11-pc's, Macs, Android-telefoons, iPhones of iPads. U krijgt ook de klassieke Microsoft Publisher- en Microsoft Access-apps voor Windows-pc's. Bekijk de vergelijkingswebsite van Microsoft voor een volledige, actuele lijst met functies die Microsoft 365 heeft die Office 2021 niet heeft.

U kunt alleen Word, Excel en andere Office-toepassingen via Microsoft 365 downloaden en gebruiken als uw abonnement actueel is. Als u stopt met betalen voor het abonnement, verliest u de toegang tot uw Office-toepassingen totdat u weer gaat betalen.

U hoeft niet verbonden te zijn met internet om deze applicaties te gebruiken. U moet echter regelmatig verbinding maken met internet: na 31 dagen offline te zijn geweest, krijgen Office-apps die zijn geïnstalleerd via Microsoft 365 een “gereduceerde functionaliteit” modus. U kunt documenten bekijken en afdrukken, maar u kunt ze niet bewerken of nieuwe maken totdat u opnieuw verbinding maakt met internet en het opnieuw activeert.

Microsoft 365 Personal

Microsoft 365 biedt toegang tot Office-apps zoals Word, Excel en PowerPoint op maximaal vijf apparaten, 1 TB OneDrive-opslag en meer.

Amazon

$ 69,99
&nbsp ;

Microsoft 365 Home: een abonnement voor maximaal zes personen

Microsoft 365 Home, voorheen bekend als Office 365 Home, is een Microsoft Office-abonnement voor gezinnen van maximaal zes personen.

Dit abonnement omvat alles wat Microsoft 365 doet voor één persoon, maar u kunt het delen met in totaal maximaal zes mensen die hun eigen Microsoft-accounts hebben. Het kost $ 99,99 per jaar als u jaarlijks betaalt of $ 9,99 per maand als u maandelijks betaalt. Je kunt het ook kopen op Amazon, waar het soms goedkoper is dan op de website van Microsoft. Microsoft biedt een gratis proefperiode van een maand van Microsoft 365 Family zodat u het kunt uitproberen.

Met deze prijsstelling is Microsoft 365 Home een betere deal dan Microsoft 365 Personal, zelfs als je maar twee mensen hebt die het abonnement kunnen delen.

Iedereen met het abonnement krijgt volledige toegang tot alles: hun eigen vijf Office apps (voor in totaal 30 apps verdeeld over zes Microsoft-accounts), hun eigen 1 TB aan OneDrive-opslag (voor in totaal 6 TB aan opslagruimte), enzovoort. U krijgt ook extra functies die zijn ontworpen voor gezinnen, zoals Microsoft Family Safety, een reeks functies in de stijl van ouderlijk toezicht die door Microsoft worden geadverteerd en die “filtering van digitale inhoud, schermtijdlimieten en het delen van locaties” bieden.

Microsoft 365 Family

Microsoft 365 Family omvat toegang naar Microsoft Office-apps zoals Word, Excel en PowerPoint op vijf apparaten elk voor maximaal zes personen, evenals extra functies zoals 1 TB OneDrive-opslag per persoon.

Amazon

$ 99,99
 

Microsoft 365 versus Office 2021: welke moet u kopen?

Microsoft wil op termijn duidelijk de eenmalige aankoopversies van Office uitfaseren en volledig overgaan op abonnementen. Microsoft heeft de cijfers aangepast om een ​​Office 365-abonnement voor de meeste mensen een betere deal te laten lijken. Microsoft 365 is gewoon een geweldige deal.

Als u Office bijvoorbeeld twee jaar op één pc of Mac wilt gebruiken, moet u $ 150 betalen voor Office 2021 of $ 140 voor Microsoft 365 Home. Na twee jaar zou u geld besparen als u bij Office 2021 bleef, maar als u over een paar jaar moet upgraden naar een nieuwe versie van Office, bent u slechter af. (Vergeet niet dat Office 2021 geen beveiligingsupdates meer krijgt op 13 oktober 2026, waarna u alleen om veiligheidsredenen wilt upgraden en de upgrade u zal kosten.)

In de ondertussen krijgt u ook 1 TB aan OneDrive-opslag, Microsoft Editor, Outlook, Publisher, Access en de mogelijkheid om Office op maximaal vijf apparaten tegelijk te installeren.

Als u slechts één exemplaar van Office op één Windows 10-pc, Windows 11-pc of Mac nodig hebt, kan het een goede deal zijn om een ​​nieuwe versie van Office te kopen wanneer deze uitkomt. Office 2021 debuteerde op 5 oktober 2021, wat betekent dat het vijf jaar lang beveiligingsupdates krijgt. Als je het bij de release in 2021 hebt gekocht, kost het je in totaal $ 30 per jaar voordat het beveiligingsupdates verliest. Dat is niet slecht.

Maar als u meer dan één exemplaar van Office nodig heeft, is Microsoft 365 een veel betere deal. Zelfs een Microsoft 365 Personal-abonnement voor $ 70 per jaar geeft u toegang tot Word, Excel, PowerPoint en andere Office-toepassingen op maximaal vijf apparaten. Om dat te vervangen, moet u $ 750 uitgeven voor vijf exemplaren van Office 2021 Home & Student.

Als je geïnteresseerd bent, probeer dan die gratis proefperiode van een maand en kijk of het voor jou werkt.

GERELATEERD: Microsoft 365 is misschien wel het beste technische abonnement

Office Online: een gratis webgebaseerde versie van Office

Hoewel we ons hier richten op de desktopversies van Office voor Windows-pc's en Macs, biedt Microsoft ook Office Online aan. Dit is een volledig gratis, webgebaseerde versie van Office. Als u tevreden bent met het gebruik van Microsoft Office via een webbrowser, kunt u gratis webgebaseerde versies van Word, Excel en PowerPoint gebruiken. U hebt alleen een Microsoft 365-account nodig.

Dit zijn vereenvoudigde Office-applicaties en hebben niet alle functies die u zou krijgen in de desktop-applicaties. U kunt ze bijvoorbeeld niet eens offline gebruiken, maar ze zijn verrassend goed. Ze zijn ook uitstekend compatibel met Office-documentindelingen. Ze kunnen een goede optie zijn als u Office niet vaak nodig heeft of als u slechts een paar basisfuncties nodig heeft.

Microsoft biedt ook gratis zowel desktop- als mobiele versies van de OneNote-tool voor het maken van notities. U hoeft niet te betalen voor Office om OneNote te krijgen.

Gratis alternatieven voor Microsoft Office

U hoeft natuurlijk geen geld uit te geven voor een kantoorpakket. U hoeft niet eens geld uit te geven voor Microsoft Office, aangezien u Office Online gratis in uw browser kunt gebruiken. Andere populaire gratis kantoorsuites zijn:

  • iWork van Apple (Pages, Numbers en Keynote): De kantoortoepassingen van Apple zijn gratis op Macs, iPhones en iPads. U hebt ook toegang tot uw iWork-documenten via de iCloud-website in een webbrowser op Windows-pc's en andere apparaten.
  • Google Docs: Google’s webgebaseerde kantoorsuite is gratis voor iedereen met een Google-account. U kunt het gebruiken in een browser op een Windows-pc, Mac of Chromebook, of de Google Documenten-apps gebruiken op Android, iPhone of iPad. Hoewel het webgebaseerd is, kunt u offline ondersteuning voor Google Docs inschakelen.
  • LibreOffice: Een gratis en open-source alternatief voor Microsoft Office, u kunt een desktopversie van LibreOffice downloaden voor Windows-pc's, Macs en Linux-systemen. Het is een traditionele, offline, lokale kantoortoepassing die op uw computer wordt uitgevoerd.

Als u Microsoft Office regelmatig gebruikt, is het de prijs van een Microsoft 365-abonnement meer dan waard om toegang te krijgen tot de nieuwste functies en apps te hebben voor alle pc's, Macs en andere apparaten die u gebruikt. Maar dat exemplaar in de doos is nog steeds beschikbaar, en je hebt ook tal van alternatieve kantoorsuites om te proberen.

GERELATEERD: Vergeet Microsoft Office: je Mac heeft al een gratis productiviteit Suite

LEES VOLGENDE

  • › Apple WWDC 2023: kijken en wat je kunt verwachten
  • › Bureaubladpictogrammen kleiner maken in Windows 10 of Windows 11
  • › Wat is er nieuw in Fedora 38
  • › Bespaar flink op online privacybescherming, Samsung-tablets, & Meer
  • › Leer hoe u uw tanden beter kunt poetsen met de Quip-app
  • › Microsoft PowerPoint op het web heeft een nieuwe videofunctie