Kun je Triple Sec gebruiken in plaats van Cointreau?

0
116
DeymosHR/Shutterstock.com

Als je nog niet wist dat triple sec en Cointreau likeuren met sinaasappelsmaak zijn. Maar soms zie je dat cocktailrecepten om het een vragen in plaats van het ander. Dus zijn triple sec en Cointreau hetzelfde?

Technisch gezien zijn triple sec en Cointreau hetzelfde. In feite is Cointreau een soort triple sec, maar dat betekent niet dat ze geen verschillen hebben.

Tussen de likeuren zijn er verschillen in hun smaak en alcoholgehalte. U wilt speciale aandacht besteden aan het recept, zodat u weet wat de toevoeging van sinaasappellikeur op tafel moet brengen. In sommige gevallen kan het de moeite waard zijn om voor het een boven het ander te gaan.

Mixology Bartender Kit: 10-delige bargereedschapset met bamboestandaard

Meng een aantal heerlijke drankjes met deze staafgereedschapset.

Amazon

$ 52,78
$57,71 Bespaar 9%

Triple sec is gemaakt van neutrale sterke drank, suiker en sinaasappelschil. Het heeft een zoete, sinaasappelsmaak en doorgaans een lager alcoholgehalte dan Cointreau. Het heeft ook de neiging om een ​​lager alcoholgehalte te hebben, en veel merken maken triple sec. Het is een specifiek type sterke drank, geen merk.

Als alternatief is Cointreau een premium sinaasappellikeur (en een merk). Het heeft dezelfde sinaasappelsmaak, maar wordt vaak genoemd als meer afgerond met een complexer smaakprofiel. Bovendien is het alcoholgehalte meestal hoger. Het wordt beschouwd als een high-end triple sec en heeft een prijskaartje dat overeenkomt.

Dus, kun je ze uitschakelen? Technisch gezien kun je er elk moment mee wegkomen, maar er zijn dingen waarmee je rekening moet houden. De zachtere, meer complexe smaak van Cointreau zal ontbreken, dus als een citrussmaak is waar je voor gaat, is dit misschien de beste optie. Bovendien is het alcoholgehalte hoger. Als je echter een beperkt budget hebt, is triple sec prima. Het zal gewoon niet zo complex smaken.

Of je nu van plan bent om chique cocktails te maken voor vrienden of gewoon je eigen mixoloog wilt zijn, de keuze tussen Cointreau en triple sec is aan jou.