KIA presenterar EV9 SUV och retar en GT-variant

0
119
KIA

KIA’s efterlängtade EV9 SUV är äntligen officiell och kommer snart. Efter att ha släppt en vild teaserbild 2021 och fler bilder i slutet av förra året, är detta den helt nya KIA EV9 treradiga elektriska SUV:n.

Den här veckan tog KIA äntligen bort sin imponerande utseende EV9 SUV, bekräftar viktiga detaljer om specifikationer, räckviddsuppskattningar och konfigurationer. Ännu viktigare, nära slutet av presentationen bekräftade KIA’s VD att en EV9 GT-modell kommer med ytterligare styling, tillsammans med en “Performance GT som kommer att omdefiniera vad prestanda betyder för en EV.” Den varianten kommer dock inte att komma förrän 2025.

Den vanliga KIA EV9, med sin snygga front, snabbladdning och treradiga sittplatser samtidigt som den erbjuder över 300 miles räckvidd, kommer att börja säljas senare i år. Här är alla detaljer och några fler foton.

Växla vy i full storlek1 av 3Föregående bild
KIANext Slide Föregående Slide
KIANext Slide Föregående Slide
KIANext Slide

Som väntat använder den nya KIA EV9 Hyundai Motor Groups 800V E-GMP-plattform, vilket ger utmärkt räckvidd, prestanda och snabba laddningshastigheter. Företaget bekräftade att dess flaggskepp 7-sitsig elektrisk SUV skulle vara tillgänglig i RWD- och AWD-konfigurationer, med antingen ett standardbatteri på 76 kWh eller ett Long Range 99,8 kWh-batteri.

Den bakhjulsdrivna EV9 har en enkel elektrisk motor som klarar 0-62 mph på 8,2 sekunder, medan AWD-konfigurationen med dubbla motorer kan göra samma sak på 6 sekunder. Och ja, alla dessa konfigurationer kommer till Nordamerika.

Enligt pressmeddelandet kan KIA EV9 Long Range komma upp till 336 miles per laddning, och när batteriet blir lågt, kan det&#8217 Jag kommer att dra nytta av 800V-plattformen för att ge ägarna 150 miles räckvidd efter bara 15 minuter på laddaren.

Under presentationen bekräftade KIA en GT-modell med svarta accenter och andra sofistikerade stilförändringar, men vi vet inte så mycket om det. Dessutom sa VD Ho-Sung Song en “Performance GT” modell kommer att följa 2025, vilket låter spännande.

Med den helt nya KIA EV9 som kommer ut på marknaden som en 2024-modell senare i år, förvänta dig att lära dig mer under de kommande veckorna och månaderna, inklusive officiella EPA-betyg , priser och mer.

via Inside EVs