Home Dutch KIA onthult de EV9 SUV en plaagt een GT-variant

KIA onthult de EV9 SUV en plaagt een GT-variant

0
KIA

KIA's langverwachte EV9 SUV is eindelijk officieel en komt binnenkort. Na het laten vallen van een wild concept-teaserbeeld in 2021 en meer foto's eind vorig jaar, is dit de geheel nieuwe KIA EV9 elektrische SUV met drie rijen.

Deze week heeft KIA eindelijk de wraps van zijn indrukwekkend ogende EV9 onthuld. SUV, waarin belangrijke details over de specificaties, bereikschattingen en configuraties worden bevestigd. Wat nog belangrijker is, tegen het einde van de presentatie bevestigde de CEO van KIA dat er een EV9 GT-model komt met extra styling, samen met een “Performance GT die opnieuw zal definiëren wat prestaties voor een EV betekenen.” Die variant komt echter pas in 2025.

De reguliere KIA EV9, met zijn stijlvolle voorkant, snel opladen en drie rijen zitplaatsen terwijl hij een actieradius van meer dan 300 mijl biedt, zal later dit jaar in de verkoop gaan. Hier zijn alle details en nog een paar foto's.

Toggle Volledige weergave1 van 3Vorige dia
KIAVolgende dia Vorige dia
KIAVolgende dia Vorige dia
KIAVolgende dia

Zoals verwacht maakt de nieuwe KIA EV9 gebruik van het 800V E-GMP-platform van de Hyundai Motor Group, wat zorgt voor een uitstekend bereik, uitstekende prestaties en hoge laadsnelheden. Het bedrijf bevestigde dat zijn vlaggenschip elektrische SUV met 7 zitplaatsen beschikbaar zal zijn in RWD- en AWD-configuraties, met een standaardbatterij van 76 kWh of een batterij met een groot bereik van 99,8 kWh.

De achterwielaangedreven EV9 heeft een enkele elektromotor die in 8,2 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert, terwijl de AWD-configuratie met twee motoren hetzelfde kan doen in 6 seconden. En ja, al die configuraties komen naar Noord-Amerika.

Volgens het persbericht zou de KIA EV9 Long Range tot 336 mijl per oplaadbeurt kunnen halen, en als de batterij bijna leeg is, is het ;Ik zal profiteren van het 800V-platform om eigenaars een actieradius van 240 km te geven na slechts 15 minuten op de lader.

Tijdens de presentatie bevestigde KIA een GT-model met zwarte accenten en andere verfijnde stijlveranderingen, maar we weet daar niet veel van. Bovendien zei CEO Ho-Sung Song dat een “Performance GT” model volgt in 2025, wat opwindend klinkt.

Nu de geheel nieuwe KIA EV9 later dit jaar op de markt komt als model voor 2024, kunt u in de komende weken en maanden meer leren, inclusief officiële EPA-beoordelingen , prijzen en meer.

via Inside EV's