Kan du använda Triple Sec istället för Cointreau?

0
163
DeymosHR/Shutterstock.com

Om du inte redan visste att triple sec och Cointreau är likörer med apelsinsmak. Men ibland ser du cocktailrecept kräver det ena istället för det andra. Så är triple sec och Cointreau samma sak?

Tekniskt sett är triple sec och Cointreau samma sak. Faktum är att Cointreau är en typ av trippelsekund, men det betyder inte att de inte har några skillnader.

Mellan spritarna finns det skillnader i deras smak och alkoholhalt. Du vill ägna särskild uppmärksamhet åt receptet så att du vet vad tillsatsen av apelsinlikör är tänkt att ge till bordet. I vissa fall kan det vara värt att välja det ena framför det andra.

Mixology Bartender Kit: 10-delad verktygssats med bambustativ

Blanda några läckra drinkar med denna barverktygssats.

Amazon

52,78 USD
$57,71 Spara 9 %

Triple sec är gjord av neutral sprit, socker och apelsinskal. Den har en söt, apelsin smak och vanligtvis en lägre alkoholhalt än Cointreau. Den tenderar också att ha en lägre alkoholhalt, och många märken gör triple sec. Det är en specifik typ av sprit, inte ett varumärke.

Alternativt är Cointreau en premium apelsinlikör (och ett varumärke). Den har samma apelsinsmak, men den nämns ofta som mer väl avrundad med en mer komplex smakprofil. Dessutom är alkoholhalten vanligtvis högre. Det anses vara en high-end trippelsekund och har en prislapp som matchar.

Så, kan du byta ut dem? Tekniskt sett kan du komma undan med det när som helst, men det finns saker att tänka på. Cointreaus mjukare mer komplexa smak kommer att saknas, så om en citrussmak är vad du går för, kan det vara det bästa alternativet. Dessutom är alkoholhalten högre. Om du däremot har en budget, kommer trippelsekund att vara bra. Det kommer bara inte att smaka lika komplicerat.

Oavsett om du planerar att göra några snygga cocktails till vänner eller bara vill vara din egen mixolog, är beslutet mellan Cointreau och triple sec upp till dig.