Hur Nintendo fick mig att älska cardio

0
63
Ubisoft

Även om det verkligen inte finns något sätt att undvika att svettas med ett konditionsträning, lärde Nintendo mig att den här typen av träning kan vara en rolig aktivitet jag ser fram emot istället för en tortyrsession.

Ingen kan förneka fördelarna med att träna lite. Det hjälper oss att bygga styrka, stödjer våra hjärtan och stärker vårt humör. Det är dock ingen hemlighet att många människor hatar kardiovaskulär träning. Det är svettigt, ansträngande och utmattande arbete, eller det var åtminstone vad jag brukade tänka.

Att skapa en träningsrutin med videospel i centrum hände inte över en natt. Det började efter lite provning och misstag när jag gick på college. Sedan dess har mina konditionssessioner utvecklats tillsammans med Nintendos flytt från Wii till Wii U till Switch. Medan konsolerna har förändrats och nya spel har kommit in i mixen, har min kärlek till gamifierad träning genom Nintendo förblivit densamma.

&#8220 ;Kanske Cardio Just Isn’sn’t For Me”

Nicoleta Ionescu/Shutterstock.com

Liksom många universitetsstudenter stod inte konditionsträning högst upp på min prioriteringslista, och ärligt talat hade jag provat och hatat vanliga hjärtpumpande aktiviteter som jogging och cykling. Eftersom min cykel och löparskor samlade damm, antog jag att konditionsträning inte var något för mig. Jag visste dock att jag behövde göra något eftersom jag började känna mig trögare med tiden. Det var då jag bestämde mig för att gå utanför boxen för att titta på andra aktiva alternativ.

RELATERATDe 5 bästa Nintendo Switch-kontrollerna som inte är gjorda av Nintendo

Jag kom ihåg kärleksfulla dansklasser på kvällen och helgen i grundskolan, så jag tänkte att det kunde vara vettigt att ta på mig dansskorna som vuxen. Med lite hjälp från Google hittade jag en lokal dansstudio och bestämde mig för att ta steget genom att anmäla mig till en klass där.

Det visar sig att jag fortfarande älskade allt från balett till hiphopdans, men det uppstod snart ett problem. Inte med verksamheten, utan med min ekonomi. Det kommer förmodligen inte som någon överraskning att ett collegebarns budget inte var exakt kompatibel med att ta vanliga danskurser personligen. Vid den tidpunkten gjorde jag vad alla som stod i den här situationen i mitten till slutet av 2000-talet skulle göra: jag köpte några billiga dans- och tränings-DVD-skivor.

Dessa nu-reliker fick mig att röra på mig igen och gav min plånbok ett andrum, men de presenterade ett nytt problem. DVD-skivorna saknade feedback från en personlig klass. Som en som gillar att tävla med mig själv hade jag ingen känsla för hur jag gick framåt, så jag blev ganska snabbt uttråkad. Detta var dock bara ett fartgupp. Tack och lov var det 2009, vilket innebar att det första Just Dance-spelet precis hade kommit ut för Nintendo Wii.

“Okej, Låt oss prova detta Just Dance Game”

Shannon Flynn/Recensionsnörd figur>

De goda nyheterna var att jag redan hade Wii, tack vare min livslånga kärlek till allt i Super Mario-universumet. Även om spelet inte var gratis, tänkte jag att jag inte hade något att förlora förutom ett par dollar. Med det tänkesättet tog jag upp ett exemplar av Just Dance och började spela.

RELATERATDe 5 bästa väggmonterade utdragsstängerna för din Home Gym

Det gick inte att förneka att spelets rörelsedetektering inte var bra, men bortsett från det var spelet precis vad jag hade letat efter. Den bjöd på roliga låtar (hej, Cotton Eye Joe och Kids in America) och olika dansrutiner som gav precis tillräckligt med feedback för att hålla mig intresserad samtidigt som de hjälpte mig att svettas.

Den första versionen av Just Dance gjorde mer än att bara få och hålla mig i rörelse. Det öppnade också mina ögon för andra spel i fitnessstil som använde Nintendo Wiis funktion för tidig rörelsedetektering. Med tiden växte min samling av Wii-spel och träningsrutiner till att omfatta titlar som EA Sports Active, Fitness Boxing och naturligtvis varje ny variant av Just Dance som kom ut. Jag kände mig starkare och mer energisk än någonsin tidigare och var fortfarande inte uttråkad. Det var ett mirakel för hälsa och träning!

“I’m never turning back”

Nintendo

När Wii vände sig till Wii U fortsatte jag att flytta med hjälp av mina gamla favoriter, tack vare bakåtkompatibilitet, samtidigt som jag lade till nya spel som Zumba Fitness: World Party. Ja, rörelsedetekteringen var fortfarande inte perfekt, men det spelade ingen roll. Jag hade roligt när jag rörde mig och svettades.

RELATERATDen bästa roddmaskinen för hemmabruk

När Nintendo Switch kom på scenen för att ersätta Wii U uppgraderade jag min konsol igen. Medan konsolen förändrades, gjorde inte min hängivenhet att få konditionsträning med hjälp av Nintendos dans- och gamifierade träningsalternativ. Idag rör jag mig regelbundet med hjälp av Ring Fit Adventure och Zumba: Burn It Up!

Och, som du kanske har gissat, är Just Dance fortfarande en vanlig del av min konditionsrutin. Ja, jag vet att rörelsedetekteringsfunktionen fortfarande lämnar något övrigt att önska. Kanske kommer de att fullända det en dag, men tills dess spelar jag med “hederssystemet.” Det betyder att jag gör mitt bästa för att härma och bemästra rörelserna även om jag vet att jag förmodligen skulle kunna utlösa åtminstone en “Bra” eller en “Super” utan så mycket ansträngning.

Det kan tyckas okonventionellt att berätta för andra att en del av min träningsrutin har involverat ett videospelssystem under de senaste 14 åren. Men trots vad träningsportvakter kan säga, finns det inget rätt eller fel sätt att röra sig på (så länge du inte skadar dig själv, förstås). Fitness kan och ska vara roligt. Annars kommer du inte att hålla fast vid det. Jag vet att jag har hittat det som fungerar för mig, så jag planerar att behålla Nintendo som min träningskompis hela livet.

Nintendo Switch

Den senaste versionen av Nintendo Switch har en OLED-skärm som har djupare svärta för en snyggare bärbar upplevelse och 64 GB internminne (upp till 32 GB på de tidigare modellerna).

Amazon

345,00 $
 

Bästa köp

349,99 USD
 

Mål

349,99 USD