Hoe Nintendo ervoor zorgde dat ik van cardio hield

0
106
Ubisoft Hoewel er echt geen manier is om te voorkomen dat je zweet breekt met een cardiotraining, heeft Nintendo me geleerd dat dit soort oefeningen een leuke activiteit kan zijn waar ik naar uitkijk in plaats van een martelsessie.

Niemand kan dat. ontken de voordelen van een beetje cardio. Het helpt ons kracht op te bouwen, ondersteunt ons hart en verbetert ons humeur. Het is echter geen geheim dat veel mensen een hekel hebben aan cardiovasculaire oefeningen. Het is zweterig, afmattend en uitputtend werk, althans dat dacht ik altijd.

Het creëren van een trainingsroutine met videogames als kern ervan gebeurde niet van de ene op de andere dag. Het begon na wat vallen en opstaan ​​met fitness toen ik op de universiteit zat. Sindsdien zijn mijn cardiosessies geëvolueerd samen met Nintendo's bewegingen van de Wii naar de Wii U naar de Switch. Hoewel de consoles zijn veranderd en er nieuwe games zijn toegevoegd, is mijn liefde voor gamified oefeningen via Nintendo hetzelfde gebleven.

&#8220 ;Misschien is cardio niets voor mij

Nicoleta Ionescu/Shutterstock.com

Zoals veel studenten stond cardio niet bovenaan mijn prioriteitenlijst, en eerlijk gezegd had ik veelvoorkomende hartverscheurende activiteiten zoals joggen en fietsen geprobeerd en gehaat. Terwijl mijn fiets en hardloopschoenen stof verzamelden, nam ik aan dat cardio niets voor mij was. Ik wist echter dat ik iets moest doen, omdat ik me na verloop van tijd trager begon te voelen. Toen besloot ik buiten de gebaande paden te treden om naar andere actieve opties te kijken.

GERELATEERDDe 5 beste Nintendo Switch-controllers die niet door Nintendo zijn gemaakt

Ik herinnerde me dat ik dol was op danslessen in de avond en in het weekend op de basisschool, dus ik dacht dat het misschien logisch zou zijn om als volwassene mijn dansschoenen aan te trekken. Met een beetje hulp van Google vond ik een lokale dansstudio en besloot de sprong te wagen door me daar in te schrijven voor een les.

Het bleek dat ik nog steeds van alles hield, van ballet tot hiphopdans, maar er was al snel een probleem. Niet met de activiteit, maar met mijn financiën. Het is waarschijnlijk geen verrassing dat het budget van een schoolkind niet bepaald compatibel was met het volgen van reguliere persoonlijke danslessen. Op dat moment deed ik wat iedereen in deze situatie midden tot eind jaren 2000 zou doen: ik kocht een paar goedkope dans- en workout-dvd's.

Deze nu-relikwieën brachten me weer in beweging en gaven mijn portemonnee een adempauze, maar ze vormden een nieuw probleem. De dvd's misten de feedback van een persoonlijke les. Als iemand die graag met mezelf concurreert, had ik geen idee hoe ik vooruitging, dus ik verveelde me vrij snel. Dit was echter slechts een snelheidsdrempel. Gelukkig was het 2009, wat betekende dat de eerste Just Dance-game net was uitgekomen voor de Nintendo Wii.

“Oké, Laten we dit Just Dance-spel eens proberen

Shannon Flynn/Review Geek

Het goede nieuws was dat ik de Wii al had, dankzij mijn levenslange liefde voor alle dingen in het Super Mario-universum. Hoewel de game niet gratis was, dacht ik dat ik niets te verliezen had behalve een paar dollar. Met die mentaliteit pakte ik een exemplaar van Just Dance en begon te spelen.

GERELATEERDDe 5 beste optrekstangen voor aan de muur voor uw Home Gym

Het viel niet te ontkennen dat de bewegingsdetectie van de game niet geweldig was, maar afgezien daarvan was de game precies wat ik zocht. Het bood leuke liedjes (hallo, Cotton Eye Joe en Kids in Amerika) en verschillende dansroutines die net genoeg feedback opleverden om me geïnteresseerd te houden en me ook hielpen om te zweten.

De eerste versie van Just Dance deed meer dan mij alleen in beweging krijgen en houden. Het opende ook mijn ogen voor andere fitness-achtige spellen die de vroege bewegingsdetectiefunctie van de Nintendo Wii gebruikten. In de loop van de tijd groeide mijn verzameling Wii-spellen en fitnessroutines met titels als EA Sports Active, Fitness Boxing en natuurlijk elke nieuwe variant van Just Dance die uitkwam. Ik voelde me sterker en energieker dan ooit tevoren en verveelde me nog steeds niet. Het was een gezondheids- en fitnesswonder!

“Ik ga nooit meer terug”

Nintendo

Terwijl de Wii overging op de Wii U, bleef ik bewegen met behulp van mijn oude favorieten, dankzij achterwaartse compatibiliteit, terwijl ik nieuwe games toevoegde zoals Zumba Fitness: World Party. Ja, de bewegingsdetectie was nog steeds niet perfect, maar dat deed er niet toe. Ik had plezier tijdens het bewegen en zweten.

GERELATEERDDe beste roeitrainer voor thuisgebruik

Toen de Nintendo Switch op het toneel verscheen om de Wii U te vervangen, heb ik mijn console opnieuw geüpgraded. Terwijl de console veranderde, deed mijn toewijding om cardio te krijgen met hulp van de dans- en gamified fitnessopties van Nintendo dat niet. Vandaag beweeg ik regelmatig met hulp van Ring Fit Adventure en Zumba: Burn It Up!

En, zoals je misschien al geraden hebt, is Just Dance nog steeds een vast onderdeel van mijn cardiofitnessroutine. Ja, ik weet dat de functie voor bewegingsdetectie nog steeds te wensen overlaat. Misschien dat ze het op een dag perfectioneren, maar tot die tijd speel ik met het “honorsysteem.” Dit betekent dat ik mijn best doe om de bewegingen na te bootsen en onder de knie te krijgen, ook al weet ik dat ik waarschijnlijk op zijn minst een “Goede” of een “Super” zonder al te veel moeite.

Het lijkt misschien onconventioneel om mensen te vertellen dat een deel van mijn trainingsroutine de afgelopen 14 jaar een videogamesysteem omvatte. Ondanks wat fitness-poortwachters misschien zeggen, is er geen goede of foute manier om te bewegen (zolang je jezelf natuurlijk geen pijn doet). Fitness kan en moet leuk zijn. Anders blijf je er niet bij. Ik weet dat ik heb gevonden wat voor mij werkt, dus ik ben van plan Nintendo voor het leven als mijn trainingsmaatje te houden.

Nintendo Switch

De nieuwste iteratie van de Nintendo Switch heeft een OLED-scherm met diepere zwarttinten voor een beter uitziende draagbare ervaring, en 64 GB aan intern geheugen (tot 32GB op de vorige modellen).

Amazon

$345.00
 

Beste koop

$ 349,99
 

Doel

$ 349,99