De bästa budgethögtalarna 2023

0
65
Justin Duino/How-To Geek

Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en budgethögtalare 2023
Bästa budgethögtalare totalt sett: Tribit Stormbox Micro 2
Bästa budgethögtalare för Bluetooth: DOSS Soundbox
Bästa budgethögtalare för bokhyllor: ELAC Debut 2.0 B6.2
Best Budget Portable Speaker: Anker Soundcore 2
Best Budget Soundbar: Bestisan BYL S9920
Best Budget Subwoofer: Monoprice 60-Watt Powered Subwoofer
Vanliga frågor
/p>

Uppdatering, 2023-03-21:Vi har granskat våra rekommendationer och har uppdaterat våra bästa övergripande och bästa rekommendationer för smarta högtalare till deras senaste modeller.

Vad du ska leta efter i en budget Högtalare 2023

Olika människor har olika behov, så vi har tagit med några olika typer av högtalare på den här listan. Du hittar bokhyllahögtalare, Bluetooth-högtalare, soundbars, smarta högtalare och subwoofers.

Det första du behöver tänka på är vad du köper högtalare för. Bokhylla högtalare kan vara användbara för musik och filmer, men en bärbar Bluetooth-högtalare fungerar inte för en hemmabio. Tänk på vad du kommer att använda högtalarna till mest och låt detta vägleda ditt beslut.

RELATEDDe bästa högtalarna 2023

Många högtalare idag är antingen batteridrivna eller använder sin egen strömkälla som ansluts till väggen. För dessa behöver du bara någon form av ljudsignal, och du är redo att börja. Bokhylla högtalare, å andra sidan, behöver en förstärkare för att återge ljud.

Medan de flesta högtalare vi tittar på här är trådlösa, behöver vissa som bokhylla högtalare och subwoofers kablar. Vi kommer att se till att nämna de kablar du behöver om de inte ingår i kartongen.

För Bluetooth och andra trådlösa högtalare måste du också tänka på var du använder dem. Om du mest använder en högtalare i ditt hem behöver det inte vara så tufft. Som sagt, om du tar med dig en högtalare överallt, se till att den har ett visst skydd mot väder och vind.

Slutligen, även om vi har inkluderat en enda skräddarsydd smart högtalare, kan andra högtalare inkludera stöd för röstassistent som låter dem integreras med ditt smarta hem. Om du värdesätter den här funktionen, se till att alla högtalare du funderar på har den, eftersom den är svår att lägga till senare.

Bästa budgethögtalare totalt: Tribit Stormbox Micro 2

Hannah Stryker/How-To Geek

Proffs

 • ✓ IP67 vattenbeständighet
 • ✓ 12 timmars batteritid
 • ✓ Du kan para två för stereo

Nackdelar

 • ✗ En så här liten högtalare kan bara låta så stor

Tribit StormBox Micro 2 kan vara prisvärd och liten, men det är en mycket mer kapabel högtalare än du kan föreställa dig. Den här uppföljningen avviker inte alltför långt från originalet, men förbättringar i ljudet gör det bättre än någonsin.

Det här är en högtalare som är avsedd att gå vart du än gör, så den är IP67-klassad vattentät, vilket betyder att du ska ha det bra i regnet. Högtalaren har även en inbyggd rem som du kan använda för att fästa den på styret på en cykel eller någon annan monteringspunkt du föredrar.

Tribit utlovar upp till 12 timmars uppspelningstid på StormBox Micro 2 , vilket är imponerande, med tanke på storleken. Ännu mer imponerande är att siffran verkar vara en försiktig uppskattning. Det verkar som att högtalaren ger ännu längre batteritid i praktiken, vilket du kan läsa på vår systersida Recension Geek’s Stormbox Micro 2 recension:

Företagets listade batteritid för ljuduppspelning är 12 timmar. För att testa detta lyssnade jag på flera musikgenrer med en volym på 65 %. Efter att ha lyssnat i åtta och en halv timme hade Tribit Stormbox Micro 2 fortfarande 70 % av batteriet kvar. Det är säkert att säga att 4700mAh/3,6V-batteriet räcker för en dagsutflykt.

När man tittar på foton av StormBox Micro 2 är det svårt att föreställa sig att den låter väldigt stor. Tack vare en smart användning av DSP låter det mycket större än det ser ut. Som sagt, om du letar efter stereo måste du koppla ihop två av dessa, vilket fördubblar priset.

Standardfinishen på Tribit StormBox Micro 2 är en vävd svart. Om du föredrar mer färg på dina högtalare finns även en blå version tillgänglig.

Bästa budgethögtalare totalt sett < h3>Tribit StormBox Micro 2

☆☆☆☆☆ Länkikon Läs recension Geeks fullständiga recension

Tribit StormBox Micro 2 är superportabel och har imponerande volym och bas för sin storlek. Lägg till IP67 vattentålighet, 12 timmars batteritid och praktisk monteringsrem och det är ett fantastiskt alternativ för priset.

Amazon

59,99 USD
 

Bästa Budget Bluetooth-högtalare: DOSS Soundbox

h2>

DOSS

Proffs

 • ✓ 20 timmars batteritid vid 50 % volym
 • ✓ IPX5 vattentät
 • ✓ Kapacitiv pekskärm är praktisk

Nackdelar

 • ✗ Lite liten för användning som hemmahögtalare

Bluetooth-högtalare tål vanligtvis tuffare förhållanden än andra högtalare, så folk vill inte alltid spendera för mycket på en. DOSS Soundbox är ett fantastiskt prisvärt alternativ, eftersom högtalaren inte bara har alla funktioner du behöver, utan den är robustare än många av dess prisvärda kollegor.

Soundboxen är IPX5-klassad , vilket innebär att även om den inte tål nedsänkning, kan den hantera strålar och vattenströmmar från vilken vinkel som helst. Om du letar efter en högtalare att ta med till stranden är Soundbox ett utmärkt val, förutsatt att du inte slänger den i havet.

RELATERATDe bästa budgethögtalarna för Bluetooth 2023

Istället för de vanliga knapparna använder DOSS Soundbox en kapacitiv pekpanel för sina kontroller. Detta låter dig pausa och återuppta uppspelningen, justera volymen, byta spår och svara och avsluta samtal med den interna mikrofonen. Du kan till och med använda högtalaren med Siri eller Google Assistant.

Soundboxen pumpar ut 12 watt per kanal med stereoljud, och om du lyssnar på 50 procents volym får du upp till 20 timmars speltid. När det är dags att ladda batteriet kan du ladda med den medföljande kabeln på tre till fyra timmar.

Förutom svart kommer DOSS Soundbox i blått, rosa, rött, vitt , gul och Tiffany Blue färgalternativ.

Bästa Budget Bluetooth-högtalare

DOSS Soundbox

DOSS Soundbox kombinerar ett unikt pekgränssnitt med kraftfullt ljud för storleken och nästan hela dagen batteritid.

Amazon

29,99 USD
39,99 USD Spara 25 %

Bästa budgetbokhylla högtalare: ELAC Debut 2.0 B6.2

ELAC

Proffs

 • ✓ 6,5-tums bashögtalare och 120 watts effekt ger bra ljud
 • ✓ Portat skåp betyder mycket bas utan subwoofer
 • ✓ Intern stag minskar vibrationer
 • ✓ Perfekt för hemmabio och musik

Nackdelar

 • ✗ Behöver en extern förstärkare
 • ✗ Volymen är inte så hög som du kan förvänta dig av watttalet

När du tänker på en budgethögtalare, föreställer du dig förmodligen att det kommer att göras några betydande uppoffringar när det gäller ljudkvalitet . Det kan vara sant i vissa högtalare, men det är inte fallet med ELAC Debut 2.0 B6.2.

Om du behöver lite hjälp med att avkoda namnet hänvisar det till det faktum att det finns ett par högtalare, var och en drivs av en 6,5-tums bashögtalare i aramidfiber, som har designats om för denna modell. En 1-tums softdome-diskant medföljer detta för att bära de höga frekvenserna.

RELATERATDe bästa bokhyllehögtalarna 2023

Skåpet är också något större överlag än originalmodellen. Detta, i kombination med den framåtriktade basporten, gör att dessa kan spela frekvenser ner så låga som 44 Hz utan hjälp av en subwoofer.

Till skillnad från några av de andra högtalarna vi tittar på här är dessa högtalare passiva, vilket innebär att du behöver antingen en mottagare eller integrerad förstärkare för att driva dem. De är inte de mest känsliga högtalarna, så även om de är klassade för att klara upp till 120 watt är de inte lika högljudda som andra i sin klass.

Även om de inte är så högljudda som de skulle kunna vara, har de fortfarande gott om volym för att fylla ett litet eller medelstort rum med musik. De fungerar utmärkt för hemmabio, och ELAC erbjuder dem tillsammans med C5.2 eller C6.2 centerhögtalare.

Bästa budgetbokhylla högtalare

ELAC Debut 2.0 B6.2

Med ett omdesignat kabinett och framåtvänd basport är ELAC Debut 2.0 B6.2 högtalare med bra ljud med mycket bas. De kanske inte är så höga som du förväntar dig, men koppla ihop dem med en fantastisk förstärkare och du är klar.

Amazon

279,98 $
399,98 $ Spara 30 %

Bästa Budget Portable Speaker: Anker Soundcore 2< /h2>

Anker

Proffs

 • ✓ Specialdesignade basportar ger förbättrad low end
 • ✓ IPX7 vattentät klassificering gör den poolsäker
 • ✓ 24 timmars batteritid

Nackdelar

 • ✗ Ljudet är inte lika bra som större högtalare

Anker tillverkar inte bara högtalare, utan alla typer av laddare, kablar och andra tillbehör. Som sagt, företagets Soundcore-högtalare har varit populär i flera år nu. Medan företaget erbjuder högtalare från små till enorma, är vårt val företagets uppdatering av dess ursprungliga Anker Soundcore 2.

Soundcore 2 pumpar 12 watt effekt till stereo neodym-drivrutiner . På Amazon-listan säger Anker att den använder avancerad DSP för att få en dunkande bas utan distorsion. Detta förstärks av en basport med en patenterad spiraldesign för att ge ännu mer kraftfulla lågtoner.

< strong class='relatedtext'>RELATERATDe bästa bärbara högtalarna 2023

Anker Soundcore 2 är den mest vattentäta högtalaren vi tittar på, med en IPX7-klassad konstruktion. Även om dessa betyg ofta tillhandahålls av tillverkaren, inte av en tredje part, betyder IPX7 att Soundcore 2 ska klara nedsänkning i upp till en meter i upp till 30 minuter utan att skadas.

Inuti Soundcore 2 har Anker packat ett 5 200 mAh batteri som företaget säger kan ge upp till 24 timmars non-stop musik. Anker listar inte volymen den använde för att få den här siffran, men om du lyssnar på måttlig volym bör batteriet enkelt ta dig igenom ännu längre dagar.

Soundcore 2 är finns i svart, men de som föredrar en mer levande högtalare kan också välja mellan blå, röda och kricka alternativ.

Bästa Budget Portable Speaker

Anker Soundcore 2

Om du letar efter en högtalare som klarar alla väder och som inte kommer att ta slut när du minst anar det, är Anker Soundcore 2 ett fantastiskt alternativ.

Amazon

29,99 USD
39,99 USD Spara 25 %

Bästa smarta budgethögtalare: Amazon Echo Dot With Clock (5:e generationen)

Hannah Stryker/How-To Geek

Proffs

 • ✓ Större inre drivrutin ger bättre ljudkvalitet
 • ✓ Nya temperatursensorer är användbara
 • ✓ Nya gestkontroller

Nackdelar

 • ✗ Ser precis ut som den tidigare modellen

Amazon’s Echo Dot-enheter har alltid fungerat bra som kommunikationsnav, men tidiga modeller var inte bra som högtalare. Lyckligtvis fortsätter ljudet att förbättras generation efter generation, och Amazon Echo Dot With Clock (5:e generationen) har också lagt till några fantastiska nya funktioner.

Utseendet har inte förändrats, vilket i praktiken är identiskt till den tidigare fjärde generationens modell. Det är inte ett problem här, eftersom den modellens omdesign öppnade upp utrymme inuti, vilket gjorde en mindre trång design.

Denna design gjorde det möjligt för Amazon att lägga till en större ljuddrivrutin, vilket gör detta till den bäst klingande Echo Dot hittills. Det är inte troligt att du får audiofil ljudkvalitet i den här formfaktorn, men om du använder den för bakgrundsmusik när du får saker gjorda i huset är kvaliteten bra.

Förutom den uppdaterade artikeln har den nya Echo Dot också en inbyggd termometer, så att du enkelt kan kontrollera temperaturen i olika rum. Om du har en smart termostat kan du knyta ihop dessa för att kontrollera temperaturerna i hela ditt hem mer effektivt.

Om du inte är helt övertygad har vi granskat Echo Dot with Clock, ger den ett Editor’s Choice-utmärkelse:

Stående på axlarna av smarta högtalarjättar, 5:e generationens Echo Dot är en mångsidig liten smart hemportal, med zippy Alexa-åtkomst, relativt bra ljudkvalitet och några användbara nya inbyggda funktioner som gör det värt att överväga framför sin föregångare.

Amazon Echo Dot With Clock (5:e generationen) finns i Cloud Blue och Glacier White. Om du inte behöver tiden som visas och vill spara lite mer pengar finns det också en version utan klocka.

Bästa Budget Smart Speaker

Amazon Echo Dot with Clock (5th Gen)

☆☆☆☆☆ Länk Ikon Läs How-To Geeks fullständiga recension

Även om utseendet kanske inte har förändrats, har Amazon Echo Dot with Clock (5:e generationen) nya temperatursensorer och en accelerometer, samt en större drivrutin inuti för bättre ljudkvalitet.

Amazon

59,99 USD
 

Bästa köp

59,99 USD
 

Bästa Budget Soundbar: Bestisan BYL S9920

Bestisan

Proffs

 • ✓ Olika storlekar tillgängliga för att matcha dina behov
 • ✓ Flera anslutningsalternativ
 • ✓ Olika ljudlägen för filmer, musik och röst

Nackdelar

 • ✗ 40 tum eftersom den största storleken är lite liten

De flesta av de högtalare vi har tittat på hittills kommer från ett tillvägagångssätt där att få musik att låta bra är det primära målet. Om du spenderar mer tid på att titta på TV och filmer än att lyssna på musik, fungerar inte en musikcentrerad högtalare riktigt bäst för dig. Överväg istället en soundbar som den utmärkta Bestisan BYL S9920.

Vi tittar på 40-tumsversionen på 100 watt, som är den största i sortimentet. Om du har en mindre TV eller bara vill ha en tystare högtalare, gör Bestisan även denna modell i 28-tums- och 34-tumsmodeller, båda med 80 watt effekt. Om din TV är större är 40-tumsmodellen fortfarande den bästa matchen.

Det finns några olika sätt att ansluta S9920 till din TV. Du kan ansluta trådlöst med Bluetooth, förutsatt att din TV stöder det, men det kan ibland vara problematiskt med läppsynkronisering. Det bästa är att ansluta till digitalt ljud via den optiska kontakten eller analogt ljud via RCA-anslutningarna.

Bestisan BYL S9920 kommer inte med en separat subwoofer eller ger en anslutning för din egen subwoofer. Som sagt, soundbaren använder DSP för olika ljudlägen som filmer och filmer. Justerbar bas och diskant låter dig finjustera frekvensgången för ditt rum.

En snygg touch som du ofta ser i TV-apparater men mindre så i soundbars är dialogförstärkarfunktionen. Detta ställer in ljudet så att du kan höra röster, utan att skruva upp soundbaren så högt att det stör dina grannar.

Bästa Budget Soundbar

Bestisan BYL S9920

Bestisan BYL S9920 har modeller för allt från TV-apparater med små sovrum upp till TV:n i huvudet i vardagsrummet. Bestisan BYL S9920 är perfekt för filmer och TV, särskilt funktionen för förbättring av dialogrutan.

Amazon

99,95 USD < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />
 

Bäst Budget Subwoofer: Monoprice 60-Watt Powered Subwoofer

Monoprice

Proffs

 • ✓ Kompakt storlek gör stuva varje
 • ✓ Justerbar delningsfilter gör det enkelt att finjustera bas
 • ✓ Flera sätt att ansluta till ett befintligt system

Nackdelar

 • ✗ Behöver använda en Y-adapter för att använda vissa subwooferanslutningar

Om du redan har en uppsättning högtalare som du är nöjd med men känner att du missar basavdelningen, är en subwoofer ett bra alternativ. Dessa kan bli dyra snabbt, men den Monoprice 60-wattsdrivna subwoofern är ett stabilt alternativ till ett bra pris.

Denna subwoofer har ett frekvensområde från 50 Hz till 250 Hz, vilket betyder mellanregister och toppnivåer från din andra högtalare förblir orörda. Du kan justera delningsfrekvensen mellan 50 Hz och 150 Hz för att undvika låga subwoofermullrar från röster och andra element som du vill undvika att höra låga frekvenser från.

Jag har personligen använt den här subwoofern i flera år, och det är en väldigt inställd och glöm produkt. Koppla in den, ställ in volymen, ställ in delningsfrekvensen så att den matchar dina andra högtalare, och det handlar om det. Subwoofern har en automatisk påslagningsfunktion som innebär att den sparar ström när den inte används och slår sedan på sig själv när du börjar använda den.

Detta är en aktiv subwoofer, så alla förstärkare du använder behöver inte en separat driven subwooferutgång. Det betyder inte att den inte behöver en kabel. De flesta förstärkare och A/V-receiver har en enda RCA-utgång för subwoofern. Den här högtalaren har den anslutningen men kan också använda vänster och höger line-in eller en högtalarsignal från din förstärkare.

Den Monoprice 60-wattsdrivna subwoofern mäter 13,75 × 11,75 × 11,75 tum, så medan den är 8217;inte liten, den är mer kompakt än de flesta subwoofers, vilket innebär att du enkelt kan hitta ett utrymme att stuva undan den.

Best Budget Subwoofer

Monoprice 60-Watt Powered Subwoofer

Om du funderar på att lägga till bas till ett befintligt stereo- eller hemmabiosystem är denna kompakta, kraftfulla subwoofer allt de flesta behöver.

Amazon

69,99 USD
79,99 USD Spara 13 %

Mål

69,99 USD
109,99 USD Spara 36 %

Vanliga frågor

The Best Bluetooth Speakers of 2023 Best Bluetooth Speaker Overall JBL Charge 5 Buy at Amazon Best Budget Bluetooth Speaker DOSS Soundbox Buy at Amazon Bästa bärbara Bluetooth-högtalare JBL Clip 4 Köp på Amazon Bästa vattentäta Bluetooth-högtalare Ultimate Ears Wonderboom 3 Köp på Amazon Bästa Bluetooth-bilhögtalare Sony SRS-XB43 Köp på Amazon Bästa Bluetooth-högtalare JBL PartyBox 110 Köp på Amazon LÄS NÄSTA

 • › Aktiva kontra passiva högtalare: Vad är skillnaden?
 • › Njut av Big Labor Day-försäljning från Samsung, Best Buy och mer
 • › De bästa bärbara högtalarna 2023
 • › De bästa högtalarna 2023
 • › De bästa subwoofrarna 2023
 • › Gå inte överbord med ditt första ljudköp för hela hemmet
 • › De bästa budgethögtalarna för Bluetooth 2023
 • › Hur man använder ChatGPT som Google Assistant på Android