Apple WWDC 2023: Hur man tittar och vad man kan förvänta sig

0
97
Apple

Apple håller en Worldwide Developers Conference varje år, eller WWDC för kort, och den kommer tillbaka till 2023. Här är när det händer, hur man tittar på det och vad Apple kan avslöja.

När är WWDC 2023?

h2>

WWDC 2023 kommer att äga rum från 5-9 juni 2023. Huvudpresentationen, där Apple alltid tillkännager ny mjukvara och (eventuellt) hårdvara, kommer att äga rum den 5 juni. Apple har inte bekräftat den exakta tidpunkten för keynoten, men förra året började evenemanget kl. 10 Pacific Time, eller 13.00 Eastern Time.

Precis som förra året kommer WWDC i första hand att äga rum online, och keynoten blir troligen ännu en förinspelad presentation. Apple håller dock också en speciell heldagsupplevelse på sitt huvudkontor i Apple Park den 5 juni för en utvald grupp deltagare.

Hur ser jag WWDC Live?

Om förra årets WWDC är någon indikation bör evenemanget vara tillgängligt på Apples YouTube-kanal och Apple Events-webbplatsen. Livestreamen kommer sannolikt också att vara tillgänglig i Apple Developer-appen för iPhone och iPad (du behöver inte vara en registrerad utvecklare för att titta på streamen) och TV-appen på Apple TV.

Det är trevligt att ha så många alternativ, men YouTube är förmodligen det enklaste sättet att se evenemanget.

Vad kommer att vara på WWDC?< /h2>

Apple säger inte vad de kommer att prata om vid årets WWDC-evenemang, förutom att det kommer att täcka “de senaste framsteg inom iOS, iPadOS, macOS, watchOS och tvOS.” Det är nästan garanterat att vi får vår första titt på iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10, tvOS 17 och macOS 14 vid evenemanget — Apple tillkännager vanligtvis nya stora programuppdateringar på WWDC och släpper dem senare under hösten.

Det har också spekulerats om ett eventuellt augmented reality- och/eller virtual reality-headset som Apple kan avslöja på WWDC. Projektet har enligt uppgift varit under utveckling i flera år, men det förväntas komma någon gång i år, och Apple kan använda WWDC som en möjlighet att visa upp det för första gången. Bloomberg rapporterade i januari att enheten kommer att ha “flera externa kameror som kan analysera en användares händer, samt sensorer i gadgetens hölje för att läsa ögon,” låter headsetet fungera som en oberoende enhet, en extern skärm för en Mac eller ett avancerat FaceTime-system. Samma rapport uppskattar att priset kommer att vara cirka 3 000 USD.

Det finns några nya Mac-datorer som enligt uppgift är under utveckling, och vilken som helst av dem kan dyka upp på WWDC, om Apple inte tillkännager dem före juni. Bloomberg rapporterar att två iMac-datorer är på gång, kodnamnen J433 och J434, som har ett “nytt M-seriechip” för att ersätta M1 i nuvarande iMac. Apple ska också arbeta på en 15-tums MacBook Air och en uppdatering till 13-tums MacBook Air (som uppgraderades förra året med ett M2-chip), enligt samma källa.

En ny iMac kan tillkännages vid WWDC 2023 Apple

Den mest intressanta Mac som kan dyka upp på WWDC kan vara en ny Mac Pro. Den nuvarande Mac Pro är Apples sista dator i produktion som fortfarande använder Intel-processorer, istället för Apple Silicon-chips som nu driver varannan Mac. Mac Studio släpptes 2022 som en stoppmaskin, där Apple lovade att en äkta Silicon-driven Mac Pro skulle komma i framtiden. Enligt Bloomberg förväntas maskinen använda ett Apple M2 Ultra-chip med upp till 24 CPU-kärnor, 76 GPU-kärnor och upp till 196 GB enhetligt minne. Apple har enligt uppgift arbetat på en “M2 Extreme” chip som skulle skilja Pro från Mac Studio, men som kan ha avbrutits.

Vi vet att Apple förmodligen inte kommer att visa upp nya iPhones på WWDC — dessa är vanligtvis reserverade för speciella evenemang runt augusti, september eller oktober. iPhone 14-serien tillkännagavs i september 2022, och iPhone 15 kommer förmodligen att följa det mönstret igen.

LÄS NÄSTA

  • › Vad är nytt i Fedora 38
  • › Microsoft 365 vs. Office 2021: What’s the Difference?
  • › Hur man gör skrivbordsikoner mindre i Windows 10 eller Windows 11
  • › Spara stort på integritetsskydd online, Samsung-surfplattor, & Mer
  • › Lär dig hur du borstar tänderna bättre med Quip-appen
  • › Microsoft PowerPoint på webben har en ny videofunktion