Apple WWDC 2023: hoe te kijken en wat te verwachten

0
106
Apple

Apple houdt elk jaar een Worldwide Developers Conference, afgekort WWDC, en komt terug in 2023. Hier leest u wanneer het gebeurt, hoe u het kunt bekijken en wat Apple zou kunnen onthullen.

Wanneer is WWDC 2023?

WWDC 2023 vindt plaats van 5-9 juni 2023. De belangrijkste keynote-presentatie, waar Apple altijd nieuwe software en (mogelijk) hardware aankondigt, vindt plaats op 5 juni. Apple heeft de exacte timing voor de keynote niet bevestigd, maar vorig jaar begon het evenement om 10.00 uur Pacific Time, of 13.00 uur Eastern Time.

Net als vorig jaar zal WWDC voornamelijk online plaatsvinden en zal de keynote waarschijnlijk wederom een ​​vooraf opgenomen presentatie zijn. Apple houdt op 5 juni echter ook een speciale ervaring die de hele dag duurt in het hoofdkwartier van Apple Park voor een selecte groep aanwezigen.

Hoe kijk ik WWDC Live?

Als de WWDC van vorig jaar een indicatie is, zou het evenement beschikbaar moeten zijn op het YouTube-kanaal van Apple en de Apple Events-site. De livestream is waarschijnlijk ook beschikbaar in de Apple Developer-app voor iPhone en iPad (u hoeft geen geregistreerde ontwikkelaar te zijn om de stream te bekijken) en de TV-app op Apple TV.

Het is leuk om zoveel opties te hebben, maar YouTube is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om het evenement te bekijken.

Wat is er op WWDC?< /h2>

Apple zegt niet waar het over zal praten tijdens het WWDC-evenement van dit jaar, behalve dat het “de nieuwste iOS-, iPadOS-, macOS-, watchOS- en tvOS-ontwikkelingen” zal behandelen. Het is bijna gegarandeerd dat we tijdens het evenement een eerste blik werpen op iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10, tvOS 17 en macOS 14 — Apple kondigt doorgaans nieuwe grote software-updates aan op WWDC en brengt deze later in de herfst uit.

Er is ook gespeculeerd over een mogelijke augmented reality- en/of virtual reality-headset die Apple zou kunnen onthullen op WWDC. Het project is naar verluidt al jaren in ontwikkeling, maar wordt naar verwachting ergens dit jaar verwacht, en Apple zou WWDC kunnen aangrijpen als een kans om er voor het eerst mee te pronken. Bloomberg meldde in januari dat het apparaat “meerdere externe camera's zal hebben die de handen van een gebruiker kunnen analyseren, evenals sensoren in de behuizing van de gadget om ogen te lezen’ waardoor de headset kan functioneren als een onafhankelijk apparaat, een extern beeldscherm voor een Mac of een geavanceerd FaceTime-systeem. Hetzelfde rapport schat de prijs op ongeveer $3.000.

Er zijn een paar nieuwe Mac-computers die naar verluidt in ontwikkeling zijn, en elk daarvan zou op WWDC kunnen verschijnen, als Apple ze niet voor juni aankondigt. Bloomberg meldt dat er twee iMac-computers in de maak zijn, codenaam J433 en J434, die een “nieuwe M-serie chip” ter vervanging van de M1 in de huidige iMac. Volgens dezelfde bron werkt Apple ook aan een 15-inch MacBook Air en een update van de 13-inch MacBook Air (die vorig jaar is geüpgraded met een M2-chip).

Mogelijk wordt op WWDC 2023 Apple een nieuwe iMac aangekondigd

De meest interessante Mac die op WWDC zou kunnen verschijnen, is misschien wel een nieuwe Mac Pro. De huidige Mac Pro is de laatste computer in productie van Apple die nog steeds Intel-processors gebruikt, in plaats van de Apple Silicon-chips die nu elke andere Mac aandrijven. De Mac Studio werd in 2022 uitgebracht als een noodoplossing, waarbij Apple beloofde dat er in de toekomst een echte door Silicon aangedreven Mac Pro zou komen. Volgens Bloomberg zal de machine naar verwachting een Apple M2 Ultra-chip gebruiken met maximaal 24 CPU-cores, 76 GPU-cores en tot 196 GB verenigd geheugen. Apple werkte naar verluidt aan een “M2 Extreme” chip die de Pro zou onderscheiden van de Mac Studio, maar die is mogelijk geannuleerd.

We weten wel dat Apple waarschijnlijk niet zal pronken met nieuwe iPhones op WWDC — die zijn meestal gereserveerd voor speciale evenementen rond augustus, september of oktober. De iPhone 14-serie werd aangekondigd in september 2022 en de iPhone 15 zal dat patroon waarschijnlijk weer volgen.

LEES VOLGENDE

  • › Wat is er nieuw in Fedora 38
  • › Microsoft 365 versus Office 2021: wat is het verschil?
  • › Bureaubladpictogrammen kleiner maken in Windows 10 of Windows 11
  • › Bespaar flink op online privacybescherming, Samsung-tablets, & Meer
  • › Leer hoe u uw tanden beter kunt poetsen met de Quip-app
  • › Microsoft PowerPoint op het web heeft een nieuwe videofunctie