Amazon zal u waarschuwen voor dubieuze producten (in plaats van ze te verwijderen)

0
65
Corbin Davenport/Review Geek

Amazon heeft een ernstig probleem met misleidende productvermeldingen, vervalste artikelen en neprecensies. Vanuit een extern perspectief lijkt dit probleem eenvoudig op te lossen – verwijder gewoon de slechte vermeldingen! Maar de realiteit is iets gecompliceerder dan je zou verwachten. Amazon probeert dus iets nieuws en onverwachts.

Zoals gerapporteerd door The Information waarschuwt Amazon klanten wanneer een product “vaak wordt geretourneerd.” De waarschuwing verschijnt onder de productbeschrijving en vraagt ​​de klant de productdetails en recensies te controleren.

Deze functie is alleen beschikbaar voor geselecteerde gebruikers in de Verenigde Staten. Vermoedelijk test Amazon zijn “vaak geretourneerde” label voordat een volledige uitrol plaatsvindt. (Het Review Geek-team kan dit label nog niet zien op Amazon-vermeldingen. Dat gezegd hebbende, bevestigt The Information dat dit label voorkomt op vermeldingen voor een Pro-Ject-draaitafel en gebloemde jurk.)

Wij zijn van mening dat deze functie een geweldig idee is. Het zou klanten moeten helpen dubieuze producten te vermijden, waaronder namaakartikelen en regelrechte oplichting (ervan uitgaande dat klanten daadwerkelijk oplichtingsartikelen retourneren, wat niet altijd het geval is). Wat nog belangrijker is, de “vaak teruggekeerde” waarschuwing zal klanten aanmoedigen om naar een item te kijken voordat ze geld uitgeven – degenen die kleding of schoenen kopen op Amazon zien misschien het grootste voordeel, aangezien kleding vaak wordt geretourneerd vanwege afwijkende maten en andere onverwachte verrassingen.

< p>Dat gezegd hebbende, lost dit waarschuwingsvenster geen problemen op voor klanten van Amazon. Het bedrijf moet proactief misleidende productvermeldingen en nagemaakte artikelen bestrijden. In januari kochten we met opzet een nep-SSD van Amazon om de trage en onbevredigende moderatie van het bedrijf te benadrukken. We ontdekten ook dat Amazon een aantal vervalste vermeldingen promoot, wat betekent dat nepafval vaak bovenaan de zoekresultaten van Amazon verschijnt.

Als klant lijkt de oplossing hier vrij eenvoudig. Amazon zou nepvermeldingen gewoon van zijn website moeten verwijderen – de meeste vervalste vermeldingen zijn gemakkelijk te herkennen, vooral als de vermelding voor een heel ander product was. (Amazon stelt verkopers in staat hun vermeldingen van top tot teen te herschrijven. Oplichters profiteren hiervan – ze verkopen een echt product, zoals een paar ondergoed, en zetten de vermelding om in een namaakartikel zodra ze genoeg recensies hebben verzameld.)< /p>

Maar Amazon zit in een moeilijke positie. De mechanismen die door oplichters worden gebruikt (vermeldingen herschrijven, betaalde promoties, enz.) zijn gemaakt om echte verkopers ten goede te komen. Als Amazon deze mechanismen zou verwijderen, zou dit de omzet van verkopers kunnen verminderen. mogelijkheid om het platform te gebruiken en de kwaliteit van de Amazon-marktplaats te verlagen.