Amazon kommer att varna dig för tvivelaktiga produkter (Istället för att ta ner dem)

0
103
Corbin Davenport/Review Geek

Amazon har ett allvarligt problem med vilseledande listor, förfalskade föremål och falska recensioner. Ur ett externt perspektiv verkar det här problemet lätt att åtgärda—bara ta bort de dåliga listorna! Men verkligheten är lite mer komplicerad än du förväntar dig. Så Amazon försöker något nytt och oväntat.

Som rapporterats av The Information varnar Amazon kunder när en produkt “ofta returneras.” Varningen visas under en produktbeskrivning och ber kunden att kontrollera produktinformation och recensioner.

Den här funktionen är endast tillgänglig för utvalda användare i USA. Förmodligen testar Amazon sina “ofta returnerade” etikett innan en fullständig lansering sker. (Review Geek-teamet kan inte se den här etiketten på Amazon-annonser ännu. Som sagt, informationen bekräftar att den här etiketten visas på listor för en Pro-Ject skivspelare och blommig klänning.)

Vi tror att den här funktionen är en bra idé. Det bör hjälpa kunder att undvika tvivelaktiga produkter, inklusive förfalskade föremål och direkta bedrägerier (förutsatt att kunder faktiskt returnerar bluffvaror, vilket inte alltid är fallet). Ännu viktigare, den “ofta returnerade” varning kommer att uppmuntra kunder att titta på en vara innan de spenderar några pengar—de som handlar kläder eller skor på Amazon kan se den största fördelen, eftersom kläder ofta returneras på grund av udda storlekar och andra oväntade överraskningar.

< p>Som sagt, den här varningsrutan kommer inte att lösa några problem för Amazons kunder. Företaget måste proaktivt bekämpa vilseledande listor och förfalskade föremål. I januari köpte vi avsiktligt en falsk SSD från Amazon för att lyfta fram företagets långsamma och otillfredsställande moderering. Vi upptäckte också att Amazon marknadsför vissa förfalskade annonser, vilket innebär att falskt skräp ofta visas högst upp i Amazons sökresultat.

Som kund verkar lösningen här ganska enkel. Amazon borde bara ta bort falska listor från sin webbplats—de flesta förfalskade listor är lätta att upptäcka, särskilt om listorna brukade vara för en helt annan produkt. (Amazon tillåter säljare att skriva om sina listor från topp till tå. Bedragare drar fördel av detta—de säljer en äkta produkt, som ett par underkläder, och konverterar annonsen till en förfalskad vara när de samlat in tillräckligt med recensioner.)< /p>

Men Amazon är i en tuff plats. De mekanismer som används av bedragare (omskrivning av listor, betalda kampanjer, etc) är gjorda för att gynna genuina säljare. Om Amazon skulle ta bort dessa mekanismer skulle det kunna minska säljarna’ möjlighet att använda plattformen och sänka kvaliteten på Amazons marknadsplats.