Samsung Galaxy S23+ Review: is het echt een upgrade?

0
95

Waardering:
8/10
? < ul>

 • 1 – Absoluut hete rotzooi
 • 2 – Een beetje lauwe rotzooi
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen< /li>
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana
 • Prijs: Vanaf $ 1.000 Amazon Best Buy

  Justin Duino/Review Geek

  Als je van een telefoon komt die een paar jaar oud is, is de Galaxy S23+ een fantastische upgrade. Maar het lijkt erg op de S22+ van vorig jaar.

  Hoewel het geen baanbrekend product is, is Samsung's Galaxy S23+ een fantastische telefoon die zonder problemen de iPhone 14 en Pixel 7 kan doorstaan. De camerakwaliteit is fantastisch en ik ben constant onder de indruk van de batterijduur van dit apparaat. Toch is de Galaxy S23+ upgrade niet voor iedereen weggelegd.

  Dit toestel lijkt teveel op zijn voorganger, de Galaxy S22+. En ik weet niet zeker hoe ik het prijskaartje van $ 999 moet rechtvaardigen, aangezien het model van vorig jaar momenteel voor de helft van die prijs wordt verkocht. Toch, als je een goede korting of inruildeal scoort, denk ik dat de Galaxy S23+ het waard is.

  GERELATEERDSamsung Galaxy S23 Ultra: het totaalpakket…Nogmaals

  Ik wil graag AT&T bedanken, dat een Galaxy S23+ en 5G-netwerktoegang heeft geleverd voor onze tests. Ik weet het, dit klinkt waarschijnlijk oneerlijk, maar AT&T's service slaagde er echt in om bij mij thuis te werken – ik moet meestal ergens heen rijden om de 5G-mogelijkheden van een apparaat te testen.

  < h3>Dit is wat we leuk vinden

  • Fantastische fotokwaliteit, indrukwekkende selfiecamera
  • Comfortabel formaat
  • Geweldige bouwkwaliteit
  • Uitzonderlijke batterijduur
  • Vijf jaar software ondersteuning

  En wat we niet doen

  • Te veel vergelijkbaar met het model van vorig jaar
  • Eén gebruikersinterface kan overweldigend zijn
  • Een adviesprijs van $ 999 is dom, zoek naar kortingen

  Review Geek's deskundige recensenten gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

  Inhoudsopgave

  Bruikbaarheid: bescheiden ontwerp, lange batterijduur< br>Camera's: uitstekend, maar vergelijkbaar met het model van vorig jaar
  Prestaties: snel en warm
  Software: Samsung moet kalmeren
  De kern: een geweldige telefoon, maar een incrementele upgrade

  Bruikbaarheid: bescheiden ontwerp, lange batterijduur

  < img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Justin Duino/Review Geek

  • Weergeven: 6,6-inch FHD+ AMOLED, vernieuwingsfrequentie van 120 Hz
  • Afmetingen: 6,21 x 3 x 0,30 inch (157,8 x 76,2 x 7,6 mm)
  • Duurzaamheid: IP68-classificatie, Gorilla Glass Victus 2 (voor- en achterglas)
  • Schermhelderheid: 1200 nits (1750 nits piek buitenshuis)
  • Batterij Capaciteit: 4700mAh
  • Oplaadsnelheid: 45 watt bedraad, 15 watt draadloos, 4,5 watt omgekeerd draadloos
  • Biometrie: ultrasone vingerafdruksensor onder het scherm, Face Unlock

  Vanuit een ontwerpstandpunt is de Galaxy S23+ een gedistilleerde en verfijnde versie van eerdere Galaxy-smartphones. De enorme camerabobbels en gebogen schermen van vroeger zijn verdwenen, waardoor we een saaie rechthoek hebben. Het is een bescheiden ontwerp en vanuit technisch oogpunt een teken van vooruitgang. Maar ik wou dat deze telefoon wat meer persoonlijkheid had. Het ziet er saai uit!

  Toch is de hardware indrukwekkend. De Galaxy S23+ voelt aan als een eersteklas machine (zoals het hoort voor deze prijs). Het heeft een comfortabel gewicht van ongeveer 6,9 gram, Gorilla Glass Victus 2 op het scherm en de achterkant, plus een IP68-classificatie voor water- en stofbestendigheid.

  Ik had geen problemen met het 6,6-inch scherm van de Galaxy S23+, het is een zeer goed formaat. En hoewel het AMOLED-display mooi is, is het niet zo baanbrekend. Een resolutie van 1080p en een verversingssnelheid van 120 Hz zijn vrij standaard voor deze prijs, hoewel ik buiten genoten heb van de piekhelderheid van 1750 nit van de telefoon. (Merk op dat dit helderheidsniveau alleen optreedt als Auto Brightness is geactiveerd. Ik neem aan dat dit is om de batterij te sparen en de levensduur van het scherm te verlengen.)

  Maar ik ben vooral onder de indruk van de batterijduur . De Galaxy S23+ gebruikt een batterij van 4700 mAh, die bij normaal gebruik ongeveer anderhalve dag meegaat. Dit kan komen door de Snapdragon 8 Gen 2, die een betere energie-efficiëntie biedt dan zijn voorgangers.

  Oh, en een snelle kanttekening; de Galaxy S23+ past niet in S22+ hoesjes. Dit komt door een heel klein verschil in grootte – een verschil van minder dan een halve millimeter. Heeft Samsung deze wijziging aangebracht om meer telefoonhoesjes te verkopen? Hoe dan ook, het is frustrerend om zo'n nonchalante verspilling te zien van een bedrijf dat elke keer dat het een nieuw product op de markt brengt over milieubewustzijn praat.

  Camera's: Uitstekend, maar vergelijkbaar met het model van vorig jaar

  Justin Duino/Review Geek

  • Groothoekcamera: 50 MP, f/1.8, 24 mm
  • Telefoto: 10 MP, f/2.4, 70 mm (3x optische zoom)
  • Ultrabreed: 12 MP, f/2.2, 13 mm, 120 graden
  • Selfiecamera: 2 MP, f/2.2, 26 mm
  • HDR10+-opname: Ja
  • Maximale opnamemogelijkheden: HDR10+ 8K 30FPS

  Zoals te verwachten is, biedt de Samsung Galaxy S23+ camerakwaliteit die toonaangevend is in de branche. Foto's van dit apparaat zijn helder, kleurrijk en scherp, zelfs bij ongunstige verlichting. Dat gezegd hebbende, kan de camerasoftware van Samsung een beetje hardhandig zijn, waardoor sommige foto's er te scherp of te verzadigd uitzien.

  En vanuit hardware-oogpunt zijn de camera's van de Galaxy S23+ bijna identiek aan die van zijn voorganger. We werken met een 50MP hoofdcamera, een 10MP telelens (met 3x optische zoom) en een 12MP ultrawide camera. Het enige opvallende verschil is de 12 MP selfie-camera, geüpgraded van 10 MP in het vorige model. Voor wat het waard is, presteert deze nieuwe selfiecamera beter dan wat ik heb gezien in de nieuwste smartphones van Google en Apple.

  Toggle Volledige weergave1 van 11Vorige dia
  Andrew Heinzman/Review Geek
  Een foto van een pompoenbloem.Volgende dia Vorige dia
  Andrew Heinzman/Review Geek
  Dezelfde pompoenbloem geschoten in portretmodus.Volgende dia Vorige dia
  Andrew Heinzman/Review GeekNext Slide Vorige dia
  Andrew Heinzman/Review GeekVolgende dia Vorige dia
  Andrew Heinzman/Review Geek
  Ik ben erg onder de indruk van de prestaties van de camera binnenshuis.Volgende dia Vorige dia
  Andrew Heinzman/Review GeekVolgende dia Vorige Dia
  Andrew Heinzman/Review Geek
  De verwerking van Samsung werd hier een beetje hardhandig.Volgende Dia Vorige dia
  Andrew Heinzman/Review Geek
  Selfie-opname bij geschikt licht.Volgende dia Vorige dia
  Andrew Heinzman/Review Geek
  Selfie-opname bij weinig licht.Volgende dia Vorige dia
  Andrew Heinzman/Review Geek
  Verplichte kattenfoto. Volgende dia Vorige dia
  Andrew Heinzman/Review Geek
  Dit is mijn favoriete ding om te doen met een ultrabrede camera. LANGE NEUS! Volgende dia

  De fotokwaliteit van de Galaxy S23+ is in ieder geval vergelijkbaar met die van de iPhone 14 en overtreft vaak de iPhone 14 bij binnenopnamen. Ik geef ook de voorkeur aan de camera's van de Galaxy S23+ boven die van de Pixel 7, vooral bij het maken van foto's van planten en ander groen (foto's van de Pixel 7 hebben vaak een lichtblauwe tint, waardoor groene onderwerpen er dof uit kunnen zien, naar mijn mening).

  Ik ben ook zeer tevreden over de verschillende cameramodi van de Galaxy S23+. De portretmodus en de nachtmodus zijn buitengewoon effectief en er zijn tientallen andere instellingen (meervoudige belichting, Expert RAW, Director's View) waarmee u de perfecte foto kunt maken.

  Wat betreft video, de Galaxy S23+ ondersteunt HDR10+ en kan een maximale videoresolutie van 8K halen bij 30FPS. Maar de meeste mensen maken opnamen in een lagere resolutie, zoals 4K (bij 60 FPS) en 1080p (ook 60 FPS, hoewel de framesnelheid veel hoger is voor slow-mo-video). Ik heb geen klachten of opmerkingen over de videokwaliteit van Samsung. Het ziet er geweldig uit en het is stabiel, precies zoals je zou verwachten.

  Prestaties: snel en warm

  Justin Duino/Review Geek

  • Chipset

   strong>: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 voor Galaxy

  • Opslag/RAM: 256 GB 8 GB RAM of 512 GB 8 GB RAM
  • Connectiviteit : 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, UWB, NFC

  Het thema van deze review is iteratieve upgrades. En de Snapdragon 8 Gen 2-chipset van de Galaxy S23+ biedt geen substantiële prestatieverbetering in vergelijking met het model van vorig jaar. Dat gezegd hebbende, deze chipset kan alles aan en valt op door zijn hogere energie-efficiëntie, wat zorgt voor een langere levensduur van de batterij.

  Ik moet ook opmerken dat dit een aangepaste versie is van de Snapdragon 8 Gen 2. Samsung beweert dat deze chipset een 5,3% hogere CPU-kloksnelheid en 5,7% hogere GPU-snelheid biedt dan de standaard Snapdragon 8 Gen 2 – op papier, dit is behoorlijk indrukwekkend, maar het is niet iets dat je in de echte wereld zult opmerken. (Dus als je kiest tussen de Galaxy S23 en de OnePlus 11, maak je dan geen zorgen over het verschil in chipset.)

  GERELATEERDDe beste hoesjes voor de Samsung Galaxy S23 en S23+

  Ik heb ook gemerkt dat de Galaxy S23+ een beetje warm wordt, zelfs bij het uitvoeren van basistaken. Maar hij raakt niet oververhit. In plaats daarvan heeft het een zeer goed gedefinieerde warme plek naast de achterste camera's (waar de SoC zich bevindt). Ik denk niet dat dit een thermisch probleem of een probleem met energie-efficiëntie is. Ik geloof zelfs dat dit het resultaat is van het belachelijk dunne ontwerp van de telefoon. Maar het is nog steeds het vermelden waard, omdat bekend is dat de voorgangers van de S23+ een beetje heet worden.

  Wie van een smartphone van een paar jaar oud komt, ziet bij de Galaxy S23+ een forse prestatie-upgrade. Maar als je een vlaggenschip-telefoon uit 2022 gebruikt, is de prestatieverbetering te verwaarlozen – tenminste, dat is de situatie op de Amerikaanse markt.

  Samsung dwingt meestal zijn tragere Exynos-chipset op klanten buiten de Verenigde Staten. Maar ongeacht waar u woont, apparaten uit de Galaxy S23-serie gebruiken alleen de Snapdragon 8 Gen 2. Als u momenteel een met Exynos uitgeruste Galaxy S22-serie telefoon bezit, kan een vroege upgrade de moeite waard zijn.

  Software: Samsung moet kalmeren

  Justin Duino/Review Geek

  • Besturingssysteem: Android 13 (One UI 5.1)
  • Gegarandeerde OS-updates: vier jaar< /li>
  • Gegarandeerde beveiligingsupdates: vijf jaar

  Samsung leert eindelijk te concurreren met de ondersteuningscyclus van Apple. De Galaxy S23+ wordt geleverd met vier jaar gegarandeerde OS-updates, plus vijf jaar beveiligingsupdates. Dat betekent dat je deze telefoon tot 2028 betrouwbaar kunt gebruiken! Maar er is een deel van de softwarestrategie van Samsung dat me gefrustreerd maakt – dood me niet, maar ik denk dat One UI een beetje uit de hand loopt.

  Ik was een hele grote fan van Samsung's One UI. Maar ik heb moeite gehad om me aan te passen aan de Galaxy S23+. Tussen de vooraf geïnstalleerde apps, onnodige animaties, overweldigende standaardopties en stomme Bixby-assistent voelt de software-ervaring gewoon rommelig en verwarrend aan.

  Voordat de Samsung-fans me haatmail sturen, moet ik verduidelijken dat One UI een ton heeft van geweldige en exclusieve functies. U kunt draadloos bestanden uitwisselen tussen Samsung-apparaten (inclusief tablets en laptops), of zelfs de Galaxy S23+ als desktop-pc gebruiken door hem op een tv of monitor aan te sluiten. Ik ben ook dol op Samsung's Edge Panel, dat ervoor zorgt dat je favoriete apps altijd binnen handbereik zijn.

  GERELATEERDWanneer is het tijd om je smartphone te upgraden?

  Maar Samsung moet de zaken echt een beetje verkleinen. De gemiddelde persoon heeft bijvoorbeeld niet twee fotogalerij-apps nodig (Samsung Photos en Google Photos). Niemand heeft een volledig geladen Quick Settings-menu nodig en het is tijd om Bixby te laten rusten. Ik haat het dat het nog steeds moeilijk is om Bixby uit te schakelen.

  Als je een grote fan bent van de gebruikersinterface van Samsung, zou de S23+ geen grote aanpassing moeten zijn. Maar als je van een andere telefoon komt, vooral een apparaat dat bij de standaard Android-ervaring blijft, bereid je dan voor om veel tijd door te brengen in Instellingen.

  De kern: een geweldige telefoon, maar een stapsgewijze upgrade

  Justin Duino/Review Geek

  Als je een telefoon gebruikt die een paar jaar oud is, is de Galaxy S23+ een fantastische upgrade. Het biedt een krachtige reeks camera's, plus een extra snelle Snapdragon 8 Gen 2-chipset, een duurzaam ontwerp en een indrukwekkende batterijduur. De verlengde ondersteuningscyclus is slechts de kers op de taart.

  Maar dit toestel is slechts een kleine verbetering ten opzichte van de Galaxy S22+ van vorig jaar. Als je een paar honderd dollar wilt besparen, koop dan de telefoon van vorig jaar. Het enige nadeel van het kopen van de Galaxy S22+, althans naar mijn mening, is dat de selfiecamera niet overeenkomt met die van de S23+.

  Ik moet ook herhalen dat deze telefoon de Snapdragon 8 Gen gebruikt 2-chipset in alle regio's. Als u momenteel een met Exynos uitgerust Samsung Galaxy-apparaat gebruikt, is een apparaat uit de S23-serie een aanzienlijke prestatie-upgrade. (Als u in de Verenigde Staten woont, kunt u dit punt negeren).

  The Best Cases for the Samsung Galaxy S23 and S23+ Clearly Official Samsung Galaxy S23 Clear Gadget Case Buy at Samsung Clearly Official Samsung Galaxy S23+ Clear Gadget Case Buy at Samsung Volledig bewapende UAG Plasma Series Galaxy S23 Case Shop Volledig bewapende UAG Plasma Series Galaxy S23 Plus+ Shop Een case study CASETiFY Kingsnake Galaxy S23 Case Shop Een casestudy CASETiFY Kingsnake Galaxy S23+ Case Shop All Round Defense Otterbox Defender Series Pro Galaxy S23 Case Shop All Round Defense Otterbox Defender Series Pro Galaxy S23+ Case Shop Wallet Case Smartish Wallet Slayer Case voor Galaxy S23 Koop bij Amazon Portemonnee Hoesje Smartish Galaxy S23+ Portemonnee Hoesje – Wallet Slayer Vol. 1 Koop bij Amazon Beoordeling:
  8/10
  ?

  • 1 – Absoluut hete rotzooi
  • 2 – Een beetje lauwe rotzooi
  • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
  • 4 – Enkele pluspunten, Veel nadelen
  • 5 – Aanvaardbaar imperfect
  • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
  • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
  • 8 – Fantastisch, met wat voetnoten
  • 9 – Hou je mond en pak mijn geld
  • 10 – Absoluut ontwerp-nirvana

  Prijs:
  Vanaf $ 1.000
  Amazon Best Buy

  Dit is wat we leuk vinden

  • Fantastische fotokwaliteit, indrukwekkende selfiecamera
  • Comfortabel formaat
  • Geweldige bouwkwaliteit
  • Uitzonderlijke batterijduur
  • Vijf jaar softwareondersteuning

  < h3>En wat we niet doen

  • Te vergelijkbaar met het model van vorig jaar
  • Eén gebruikersinterface kan overweldigend zijn
  • Adviesprijs van $ 999 is dom , zoeken kortingen