Samsung Galaxy S23+ recension: Är det verkligen en uppgradering?

0
60

Betyg:
8/10
? < ul>

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Vissa fördelar, många nackdelar< /li>
 • 5 – Acceptabelt imperfekt
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana
 • Pris: >
  Från 1 000 USD
  Amazon Best Buy

  Justin Duino/Review Geek

  Om du kommer från en telefon som är några år gammal är Galaxy S23+ en fantastisk uppgradering. Men den är extremt lik förra årets S22+.

  Även om det inte är en banbrytande produkt, är Samsungs Galaxy S23+ en fantastisk telefon som inte har några problem med att stå emot iPhone 14 och Pixel 7. Kamerakvaliteten är superb, och jag imponeras ständigt av den här enhetens batteritid. Ändå är uppgraderingen till Galaxy S23+ inte för alla.

  Denna enhet är för lik sin föregångare, Galaxy S22+. Och jag är inte säker på hur jag ska motivera prislappen på 999 $, eftersom förra årets modell för närvarande säljs för halva det priset. Ändå, om du får en bra rabatt eller inbytesaffär tycker jag att Galaxy S23+ är värt det.

  RELATERATSamsung Galaxy S23 Ultra: The Total Package…Again

  Jag skulle vilja rikta ett snabbt tack till AT&T, som gav en Galaxy S23+ och 5G-nätverksåtkomst för våra tester. Jag vet, det här låter förmodligen oseriöst, men AT&T’s tjänst lyckades faktiskt fungera i mitt hem—Jag måste vanligtvis köra någonstans för att testa en enhets 5G-kapacitet.

  < h3>Här är vad vi gillar

  • Fantastisk fotokvalitet, imponerande selfiekamera
  • Bekväm storlek
  • Bra byggkvalitet
  • Exceptionell batteritid
  • Fem år av programvara support

  Och vad vi inte gör

  • För lik förra årets modell
  • Ett gränssnitt kan vara överväldigande
  • 999 USD MSRP är dumt, leta efter rabatter

  Recension Geeks expertgranskare går praktiskt in på varje produkt vi recenserar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

  Innehållsförteckning

  Användbarhet: Modest design, lång batteritid< br>Kameror: Utmärkt, men liknar förra årets modell
  Prestanda: Snabb och varm
  Programvara: Samsung behöver lugna ner sig
  The Gist: A Great Phone, but an Incremental Upgrade

  Användbarhet: Modest design, bra batteritid

  < img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Justin Duino/Review Geek

  • Display >: 6,6-tums FHD+ AMOLED, 120 Hz uppdateringsfrekvens
  • Mått: 6,21 x 3 x 0,30 tum (157,8 x 76,2 x 7,6 mm)
  • Hållbarhet: IP68-klassning, Gorilla Glass Victus 2 (glas fram och bak)
  • Displayens ljusstyrka: 1200 nits (1750 nits topp när du är utomhus)
  • Batteri Kapacitet: 4700mAh
  • Laddningshastighet: 45 watt trådbundet, 15 watt trådlöst, 4,5 watt omvänt trådlöst
  • Biometri: Ultraljudssensor för fingeravtryck under skärmen, ansiktsupplåsning

  Ur designsynpunkt är Galaxy S23+ en destillerad och förfinad version av tidigare Galaxy-smartphones. De enorma kamerabulorna och böjda skärmarna från det förflutna är borta och lämnar oss med en intetsägande rektangel. Det är en blygsam design, och ur teknisk synvinkel är det ett tecken på framsteg. Men jag önskar att den här telefonen hade lite mer personlighet. Det ser tråkigt ut!

  Ändå är hårdvaran imponerande. Galaxy S23+ känns som en förstklassig maskin (som den ska till det här priset). Den har en bekväm vikt på cirka 6,9 uns, Gorilla Glass Victus 2 på skärmen och baksidan, plus en IP68 vatten- och dammbeständighet.

  Jag hade inga problem med att använda Galaxy S23+’s 6,6-tumsskärm—den’den har en mycket bra storlek. Och även om AMOLED-skärmen är vacker, är den inte så banbrytande. En 1080p-upplösning och 120Hz uppdateringsfrekvens är ganska standard för det här priset, även om jag njöt av telefonens 1750-nit toppljusstyrka när jag är utomhus. (Observera att denna ljusstyrka bara inträffar när Auto Brightness är aktiverad. Jag antar att detta är för att bevara batteritiden och förlänga skärmens livslängd.)

  Men jag är främst imponerad av batteritiden . Galaxy S23+ använder ett 4700mAh batteri, som tenderar att hålla ungefär en och en halv dag vid regelbunden användning. Detta kan bero på Snapdragon 8 Gen 2, som erbjuder bättre energieffektivitet än sina föregångare.

  Åh, och en snabb sidoanteckning; Galaxy S23+ passar inte i S22+ fodral. Detta beror på en mycket liten skillnad i storlek—en skillnad på mindre än en halv millimeter. Gjorde Samsung denna förändring för att sälja fler telefonskal? Hur som helst är det frustrerande att se ett sådant tillfälligt slöseri från ett företag som pratar om miljövänlighet varje gång det lanserar en ny produkt.

  Kameror: Utmärkt, men liknar förra årets modell

  Justin Duino/Recensionsnörd

  • Vidvinkelkamera: 50 MP, f/1.8, 24 mm
  • Telefoto: 10 MP, f/2.4, 70 mm (3x optisk zoom)
  • Ultra-Wide: 12 MP, f/2.2, 13 mm, 120-graders
  • Selfiekamera: 2 MP, f/2.2, 26 mm li>
  • HDR10+-inspelning: Ja
  • Maximala inspelningsmöjligheter: HDR10+ 8K 30FPS

  Förutsägbart erbjuder Samsung Galaxy S23+ branschledande kamerakvalitet. Foton från den här enheten är ljusa, färgglada och skarpa, även i ogynnsam belysning. Som sagt, Samsungs kameraprogramvara kan vara lite hårdhänt, så vissa bilder ser överslipade eller övermättade ut.

  Och ur hårdvarusynpunkt är kamerorna i Galaxy S23+ nästan identiska med föregångarens. Vi arbetar med en 50 MP huvudkamera, en 10 MP teleobjektiv (med 3x optisk zoom) och en 12 MP ultravid kamera. Den enda anmärkningsvärda skillnaden är 12MP selfiekameran, uppgraderad från 10MP i den tidigare modellen. För vad den är värd överträffar den här nya selfiekameran vad jag har sett i de senaste smarttelefonerna från Google och Apple.

  Växla vy i full storlek1 av 11Föregående bild
  Andrew Heinzman/Recensionsnörd
  Ett foto av en pumpablomma.Nästa bild Föregående bild
  Andrew Heinzman/Recensionsnörd
  Samma pumpablomma fotograferad i porträttläge.Nästa bild Föregående bild
  Andrew Heinzman/RecensionsgeekNästa bild Föregående bild
  Andrew Heinzman/Granska GeekNästa bild Föregående bild
  Andrew Heinzman/Recensionsnörd
  Jag är mycket imponerad av inomhuskamerans prestanda.Nästa bild Föregående bild
  Andrew Heinzman/Recension GeekNästa bild Föregående Slide
  Andrew Heinzman/Review Geek
  Samsungs bearbetning blev lite hårdhänt här.Nästa Bild Föregående bild
  Andrew Heinzman/Recensionsnörd
  Selfie tagen i lämplig belysning.Nästa bild Föregående bild
  Andrew Heinzman/Recensionsnörd
  Selfiebild i dålig belysning.Nästa bild Föregående bild
  Andrew Heinzman/Recensionsnörd
  Obligatoriskt kattfoto. Nästa bild Föregående bild
  Andrew Heinzman/Recensionsnörd
  Det här är min favoritsak att göra med en ultrabred kamera. LÅNG NOSA!Nästa bild

  Galaxy S23+’s fotokvalitet är i alla fall i nivå med iPhone 14, och överträffar ofta iPhone 14 när man fotograferar inomhus. Jag föredrar också Galaxy S23+'s kameror framför Pixel 7, speciellt när jag tar bilder av växter och annan grönska (foton från Pixel 7 har ofta en lätt blå nyans, vilket kan få gröna motiv att se tråkiga ut, enligt min mening).

  Jag är också mycket nöjd med Galaxy S23+s olika kameralägen. Porträttläge och nattläge är extremt effektiva, och det finns dussintals andra inställningar (Multi-Exposure, Expert RAW, Director's View) som hjälper dig att ta den perfekta bilden.

  När det gäller video stöder Galaxy S23+ HDR10+ och kan nå en maximal videoupplösning på 8K vid 30FPS. Men de flesta kommer att fotografera i en lägre upplösning, som 4K (vid 60 FPS) och 1080p (även 60 FPS, även om bildhastigheten går mycket högre för slow-mo-video). Jag har inga klagomål eller anmärkningar om Samsungs videokvalitet—den ser bra ut och den är stabil, precis som du förväntar dig.

  Prestanda: Snabb och varm

  Justin Duino/Recensionsnörd

  • Chipset

   strong>: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 för Galaxy

  • Lagring/RAM: 256 GB 8 GB RAM eller 512 GB 8 GB RAM
  • Anslutning : 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, UWB, NFC

  Temat för denna recension är iterativa uppgraderingar. Och Galaxy S23+’s Snapdragon 8 Gen 2-chipset ger inte en nämnvärd ökning av prestanda jämfört med förra årets modell. Som sagt, den här styrkretsen kan ta allt du kastar på den, och den är anmärkningsvärd för sin ökade energieffektivitet, vilket ger en längre batteritid.

  Jag bör också notera att detta är en anpassad version av Snapdragon 8 Gen 2. Samsung hävdar att den här styrkretsen erbjuder en 5,3 % snabbare CPU-klockhastighet och 5,7 % snabbare GPU-hastighet än standarden Snapdragon 8 Gen 2— på papper, detta är ganska imponerande, men det är inget du kommer att märka i den verkliga världen. (Så, om du väljer mellan Galaxy S23 och OnePlus 11, oroa dig inte för skillnaden i styrkretsen.)

  RELATERATDe bästa fodralen för Samsung Galaxy S23 och S23+

  Jag har också upptäckt att Galaxy S23+ blir lite varm, även när man utför grundläggande uppgifter. Men den överhettas inte. Istället har den en mycket väldefinierad varm plats bredvid sina bakre kameror (där SoC finns). Jag tror inte att detta är ett termiskt problem eller ett energieffektivt problem. Jag tror faktiskt att det är ett resultat av telefonens löjligt tunna design. Men det är fortfarande värt att nämna, eftersom föregångarna till S23+ är kända för att bli lite heta.

  De som kommer från en smartphone som är några år gammal kommer att se en rejäl prestandauppgradering med Galaxy S23+. Men om du använder en flaggskeppstelefon från 2022, är ökningen av prestanda försumbar, åtminstone så är situationen på den amerikanska marknaden.

  Samsung tvingar vanligtvis den långsammare Exynos chipset på kunder utanför USA. Men oavsett var du bor använder enheter i Galaxy S23-serien bara Snapdragon 8 Gen 2. Om du för närvarande äger en Exynos-utrustad Galaxy S22-serie-telefon kan en tidig uppgradering vara värt besväret.

  Programvara: Samsung behöver lugna ner sig

  Justin Duino/Recensionsnörd figur>

  • Operativsystem: Android 13 (One UI 5.1)
  • Garanterade OS-uppdateringar: Fyra år< /li>
  • Garanterade säkerhetsuppdateringar: Fem år

  Samsung lär sig äntligen att konkurrera med Apples supportcykel. Galaxy S23+ kommer med fyra års garanterade OS-uppdateringar, plus fem års säkerhetsuppdateringar. Det betyder att du på ett tillförlitligt sätt kan använda den här telefonen fram till 2028! Men det finns en del av Samsungs programvarustrategi som gör mig frustrerad—döda mig inte, men jag tror att One UI håller på att gå lite över styr.

  Jag brukade vara ett riktigt stort fan av Samsungs One UI. Men jag har haft svårt att anpassa mig till Galaxy S23+. Mellan de förinstallerade apparna, onödiga animationerna, överväldigande standardalternativen och den dumma Bixby-assistenten känns mjukvaruupplevelsen bara rörig och förvirrande.

  Innan Samsung-fansen skickar hatemail till mig borde jag förtydliga att One UI har massor av med fantastiska och exklusiva funktioner. Du kan överföra filer trådlöst mellan Samsung-enheter (inklusive surfplattor och bärbara datorer), eller till och med använda Galaxy S23+ som en stationär PC genom att ansluta den till en TV eller bildskärm. Jag älskar också Samsungs Edge Panel, som ser till att dina favoritappar alltid är ett svep bort.

  RELATERATNär är det dags att uppgradera din smartphone?

  Men Samsung behöver verkligen förminska saker och ting lite. Till exempel behöver en genomsnittlig person inte två fotogalleriappar (Samsung Photos och Google Photos). Ingen behöver en fulladdad snabbinställningsmeny, och det är dags att låta Bixby vila. Jag hatar att det fortfarande är svårt att inaktivera Bixby.

  Om du är ett stort fan av Samsungs användargränssnitt borde S23+ inte vara en stor justering. Men om du kommer från en annan telefon, särskilt en enhet som håller sig med den vanliga Android-upplevelsen, gör dig redo att spendera mycket tid i Inställningar.

  The Gist: A Great Phone, but an Incremental Upgrade

  Justin Duino/Review Geek

  Om du använder en telefon som är några år gammal är Galaxy S23+ en fantastisk uppgradering. Den erbjuder en kraftfull uppsättning kameror, plus en extra snabb Snapdragon 8 Gen 2-chipset, en hållbar design och en imponerande batteritid. Den utökade supportcykeln är bara grädde på moset.

  Men den här enheten är bara en liten förbättring jämfört med förra årets Galaxy S22+. Om du vill spara några hundralappar, köp förra årets telefon. Den enda nackdelen med att köpa Galaxy S22+, åtminstone enligt min åsikt, är att dess selfiekamera inte matchar den hos S23+.

  Jag bör också upprepa att den här telefonen använder Snapdragon 8 Gen 2 chipset i alla regioner. Om du för närvarande använder en Exynos-utrustad Samsung Galaxy-enhet, är en enhet i S23-serien en betydande prestandauppgradering. (Om du bor i USA kan du ignorera denna punkt).

  The Best Cases for the Samsung Galaxy S23 and S23+ Clearly Official Samsung Galaxy S23 Clear Gadget Case Buy at Samsung Clearly Official Samsung Galaxy S23+ Clear Gadget Case Buy at Samsung Fullt beväpnad UAG Plasma Series Galaxy S23 Case Shop Helt beväpnad UAG Plasma Series Galaxy S23 Plus+ Shop En fallstudie CASETiFY Kingsnake Galaxy S23 Case Shop En fallstudie CASETiFY Kingsnake Galaxy S23+ Case Shop All Round Defense Otterbox Defender Series Pro Galaxy S23 Case Shop All Round Defense Otterbox Defender Series Pro Galaxy S23+ Case Shop Plånboksfodral Smartish Wallet Slayer-fodral för Galaxy S23 Köp på Amazon Plånboksfodral Smartish Galaxy S23+ Plånboksfodral – Wallet Slayer Vol. 1 Köp på Amazon Rating:
  8/10
  ?

  • 1 – Absolut hett sopor
  • 2 – Sorta Ljummet sopor
  • 3 – Starkt felaktig design
  • 4 – Vissa fördelar, Massor av nackdelar
  • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
  • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
  • 7 – Bra, men inte bäst i klassen
  • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
  • 9 – Håll käften och ta mina pengar
  • 10 – Absolut design Nirvana

  Pris:
  Börjar på 1 000 USD
  Amazon Best Buy

  Här är vad vi gillar

  • Fantastisk fotokvalitet, imponerande selfiekamera
  • Bekväm storlek
  • Bra byggkvalitet
  • Exceptionell batteritid
  • Fem års programvarusupport

  < h3>Och vad vi inte gör

  • För lik förra årets modell
  • Ett gränssnitt kan vara överväldigande
  • 999 $ MSRP är dumt , leta efter rabatter