Rivian R1T Review: een slimme elektrische vrachtwagen en een veelzijdig voertuig

0
68

Waardering:
8/10
? < ul>

 • 1 – Absoluut hete rotzooi
 • 2 – Een beetje lauwe rotzooi
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen< /li>
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana
 • Prijs:
  Vanaf $ 73.000
  Rivian

  Tyler Hayes/Review Geek

  Elektrische voertuigen blijven de markt overspoelen , waardoor consumenten die geïnteresseerd zijn in een schonere rit meer opties krijgen. De meest overtuigende keuzes zijn echter niet van gevestigde fabrikanten. De R1T (en R1S) van Rivian combineert vertrouwd nut met geavanceerde technologie voor een ongelooflijk opwindende rit.

  Dit is wat we leuk vinden

  • Solide reeks
  • < li>Uitstekend vermogen

  • Tal van slimme functionele details rondom het voertuig

  En wat we niet doen

  • Kan in bepaalde gebieden worden beperkt door openbare opladers
  • Enkele softwarebeperkingen en ontbrekende functies (kunnen in de toekomst worden toegevoegd)

  Review Geek's deskundige reviewers gaan praktisch aan de slag met elk product dat we reviewen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

  Inhoudsopgave

  De bouten en moeren van de Rivian R1T
  The Electric Rijmodi van Rivian R1T
  Vervoer met de Rivian R1T
  Connectiviteit en bediening van de Rivian R1T met zijn app
  Het infotainment van dit alles
  De Rivian R1T mist een paar items (en heeft bugs)
  Rivian R1T opladen en het elektriciteitsnet
  Moet je de Rivian R1T kopen?

  De moeren en bouten van de Rivian R1T

  Tyler Hayes/Review Geek

  • Afmetingen voertuig: 6,5 x 18,1 x 6,8 ft (1,98 x 5,5 x 2,1 m)
  • Opslag: voorkofferbak 11,1 cu ft; Tandwieltunnel 11,7 kubieke voet; Totaal 62 kubieke voet
  • Bedmaat: achterklep omhoog 51,1 x 54,1 inch; Achterklep omlaag 220 cm
  • Maximale bodemvrijheid: 14,9 inch
  • Trekvermogen: 11.000 lbs
  • Bereik (getest model): 320 mijlen
  • Garantie: 5 jaar/60.000 mijlen; batterij en aandrijflijn 8 jaar/175.000 mijl
  • Startprijs: $ 73.000; Prijs getest model: $ 89.500

  Ik heb sinds 2018 een Tesla Model 3 en Model Y bestuurd. Mijn huishouden is sinds 2019 alleen elektrisch aangedreven. Hoewel ik niet in alle elektrische voertuigen op de markt heb gereden, ben ik goed bekend met de meest populaire modellen op de weg vandaag. Toen ik aan deze uitgebreide testrit van een week begon, was ik het meest geïnteresseerd in hoe Rivian zich verhoudt tot Tesla – verreweg de te verslaan huidige EV-maker.

  Meteen tot de conclusie komend, was het opwindend om te zien hoe elektrische aandrijflijnen voertuigen zoals Rivian en Tesla mogelijk maken. Ze lijken veel meer op elkaar dan dat ze verschillen, en ik geloof dat beide betere rijervaringen bieden dan benzineauto's. Maar echt, de voet naar het gaspedaal rijdende deel van de R1T voelde me meteen vertrouwd.

  Interieur voorbankTyler Hayes/Review Geek

  De overgang van een Model Y naar een R1T verliep naadloos. Knoppen op het stuur deden in elk voertuig hetzelfde. De aandelen hadden een vergelijkbare functionaliteit. De software was visueel heel verschillend, maar er waren gemeenschappelijke thema's in beide die niet ver van elkaar verwijderd waren.

  Natuurlijk heeft Tesla zich grotendeels gericht op de markt voor sedans en kleinere SUV's terwijl Rivian vrij was om de vrachtwagen- en grotere SUV-markt aan te pakken. Het goede nieuws is dat als je van vrachtwagenrijden houdt, Rivian die optie grondig heeft gedekt. Het is een fors voertuig dat zichzelf kan laten zakken tot een bodemvrijheid van 25 cm tot bijna 45 cm in de hoogte.

  GERELATEERD8 geweldige Rivian R1T elektrische truckfuncties

  In de uiteindelijk deed de Rivian R1T genoeg om zichzelf te onderscheiden, door tal van handige functies te bieden zonder zich vreemd te voelen voor de chauffeur die houdt van wat een vrachtwagen kan doen.

  De R1T heeft veel van de gemakken die een voertuig van $ 80.000 zou moeten hebben, inclusief verwarmde en gekoelde voorstoelen en verwarmde achterstoelen met een temperatuurregelscherm. Er was een draagbare Bluetooth-luidspreker verborgen in het voorste consolegedeelte. Een verborgen zaklamp bevindt zich in het deurkozijn. Het dak is van panoramisch glas. Al deze dingen waren leuk, maar voor de kosten van het voertuig voelden ze allemaal noodzakelijk.

  De elektrische rijmodi van Rivian R1T

  Tyler Hayes/Review Geek

  Het verhogen en verlagen van de hoogte van de R1T met zijn quad-motoren was een noviteit vanaf de eerste dag dat ik de truck ophaalde tot ik hem terugbracht. De functie zorgt voor meer efficiëntie op de snelweg op een lagere hoogte en meer terreindekking buiten de weg wanneer deze is verhoogd. Zelfs op een stabiele ondergrond zorgt de hoogteverstelling ervoor dat de truck binnen enkele minuten waterpas staat.

  Deze hoogteverstellingen zijn beschikbaar in verschillende rijmodi, zowel handmatig selecteerbaar als automatisch instelbaar. Ik begreep meteen waarom er verschillende rijmodi waren, maar het kostte een paar dagen puzzelen om erachter te komen wanneer ik verschillende moest selecteren. De modi omvatten:

  • Alle omstandigheden
  • Sport
  • Behoud
  • Off Road
  • Sneeuw< /li>
  • Slepen

  Als je de Rivian R1T niet als vrachtwagen gebruikt om te trekken en niet regelmatig off-road gaat, kunnen veel van de rijmodi als verloren aanvoelen. Ik ontdekte dat Conserve en Sport de twee modi waren waar ik na een paar dagen tussen wisselde. Of je wilt een zo groot mogelijk bereik, of je wilt zo snel mogelijk gaan.

  Het R1T-model heeft een bereik tussen de 240 en 400 mijl, afhankelijk van de capaciteit van de gekochte batterij. Het model dat ik heb getest had een actieradius van iets meer dan 300 mijl. Ik heb nog nooit 300 mijl achter elkaar gereden, maar het leek behoorlijk nauwkeurig. Ik merkte ook niet dat de batterij veel leegliep als de truck niet in gebruik was.

  Het komt vaak voor dat een elektrisch voertuig 's nachts een paar kilometer actieradius verliest of voor andere taken dan autorijden. Ik merkte minder dat dat gebeurde met de R1T dan met een Model Y, maar het is moeilijk te zeggen in slechts een week. Dit is iets geschikter om te beoordelen in de loop van maanden, over verschillende seizoenen en temperaturen heen. 'S Nachts stond de truck bij temperaturen rond de 40 graden en werd er overdag rond de 60 gereden.

  De truck is in staat tot zelfnivellering dankzij de configuratie met vier motoren. Als je goed kijkt naar de tweede foto bovenaan deze review, zie je misschien een klein verschil in de hoogte van de truck boven de wielkuip aan de voor- en achterkant. Dit was een keer dat het werd genivelleerd voor de berm waarop het stond. Het proces duurde ongeveer drie minuten. Ik kwam erachter dat je met de truck kunt rijden terwijl hij zichzelf ontlast, maar alleen met een topsnelheid van ongeveer 10 mijl per uur. Het duurde ongeveer een minuut voordat hij klaar was om te rijden.

  Trekken met de Rivian R1T

  Tyler Hayes/Review Geek

  Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in het volledig benutten van de Rivian R1T als vrachtwagen, is de kans groot dat je op een gegeven moment toch wordt gevraagd om vrienden te helpen verhuizen. Om het door een aantal eenvoudige basistests te laten gaan, heb ik op verschillende tijdstippen een aantal elektrische fietsen en wat meubels verplaatst.

  De laadbak van de vrachtwagen is ongeveer 1,2 meter breed en 1,4 meter lang, met de achterklep dicht. Het model dat ik heb getest had geen Tonneau-cover ingebouwd, maar alle vrachtwagens hebben het relingsysteem om het later te kunnen toevoegen.

  GERELATEERDHoeveel gewicht kan een elektrische vrachtwagen trekken?

  Ik laadde het bed met verschillende e-bikes, passend, om ongeveer een paar honderd kilo vracht in het bed te vervoeren. Bovendien maakten de e-bikes gebruik van de stopcontacten in het bed om op te laden en de ingebouwde luchtcompressor om banden te vullen. Het was een trifecta van nut. Een regenachtig Zuid-Californië bood niet de volledige truckervaring, maar de R1T kon die taak probleemloos aan.

  Toggle Volledige weergave1 van 2Vorige dia
  Tyler Hayes/Review Geek
  De versnellingstunnel is een overdekte opslag met twee stopcontacten erinNext Slide Vorige Slide
  Tyler Hayes/Review GeekNext Slide < img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" /> < p>Wat een regenachtige week wel opleverde, was de afhankelijkheid van de versnellingstunnel. Mijn favoriete gebruik ervan was voor mijn elektrische basgitaar, die niet in de kofferbak zou hebben gepast en te veel ruimte in beslag nam op de achterbank. De versnellingstunnel was er echter de perfecte plek voor. Hij gleed niet heen en weer en was gemakkelijk genoeg om in en uit te stappen.

  Persoonlijk zou de R1S, de SUV van Rivian, beter passen bij de behoeften van mijn gezin met een derde zitrij, maar de versnellingstunnel op de R1T is zo cool, uniek en handig dat ik kan begrijpen hoe die functie alleen al mensen van het ene Rivian-model naar het andere kan sleuren.

  Het was van 8217;t alleen de tunnel zelf; het was ook het nut van de tunneldeuren om als opstapje of zitplaats te gebruiken.

  Connectiviteit en bediening van Rivian R1T met zijn app

  Rivian's mobiele app (van links naar rechts) hoofdscherm, veeg omhoog menu, bedieningsknoppenTyler Hayes/Review Geek

  < p>Een van de belangrijkste gebieden van een elektrisch voertuig is de middenconsole en de technologiehub. Elektrische voertuigen staan ​​altijd aan, waardoor een bestuurder constant met zijn auto kan communiceren, zelfs als hij niet bij hem in de buurt is.

  Dat maakt de Rivian mobiele app (beschikbaar voor iPhone en Android) een integraal onderdeel van de eigendomservaring. Als je uit een voertuig zonder bijbehorende app komt en er plotseling op vertrouwt voor allerlei bedieningselementen, biedt de Rivian-app een goede eerste ervaring. De app was responsief, het had een duidelijke en gemakkelijk te manipuleren interface. Het had ook de meeste functionaliteit die ik zocht, propvol van binnen.

  Na bijna vijf jaar Tesla-bezit, was ik niet vreemd aan het idee om een ​​app te gebruiken om mijn auto aan te passen. De twee autofabrikanten hebben een radicaal verschillende benadering van app-ontwerp, maar qua functionaliteit voelde de app van Rivian me al na een dag vertrouwd aan.

  Ik had graag meer snelle bedieningselementen op het hoofdscherm gezien na het openen van de app, naast vergrendelen en ontgrendelen. Ik had ook graag meer maatwerk gezien om pictogrammen en instellingen naar het eerste scherm in de app te verplaatsen. Zoals het er nu voor stond, moest ik minstens één keer vegen of tikken om echt iets te doen na het openen van de app.

  Het middelste bliksemschichtpictogram in de app toonde laadstations, maar de meeste functionaliteit bevond zich op het eerste tabblad.

  Het infotainment van dit alles

  De verschillende functies van de software bevinden zich onderaan het scherm.Tyler Hayes/Review Geek

  Terwijl de mobiele app een grote rol speelt voor een elektrisch voertuig als je er niet bij bent, is het infotainment scherm speelt een grote rol tijdens het autorijden.

  Het hoofdinfotainmentscherm werkte door een gebied onderaan te selecteren, zoals navigatie of muziek, en vervolgens items in dat gebied aan de linkerkant van het scherm van boven naar beneden aan te passen. Het was gemakkelijk om ermee vertrouwd te raken nadat alle delen van de software waren beoordeeld. In een Tesla zijn alle instellingen bij elkaar gegroepeerd, inclusief spiegel- en stuurwielverstellingen. In de Rivian zijn deze onderverdeeld in sloten, lichten, spiegels en andere veelgebruikte functies, terwijl het instellingengedeelte meer was voor de fijnere details van hoe sommige van die functies zich gedroegen.

  GERELATEERDWaarom is Tesla zo geïnteresseerd in gaming?

  Het uitgaansgebied miste visuele apps. Er waren geen games, geen Netflix-app en geen andere manier om video te bekijken op het enorme 15-inch scherm. Ik gebruik die functies niet vaak, maar mijn dochter gebruikt ze regelmatig tijdens het wachten bij honkbaltrainingen en sporadisch bij verschillende wachtmomenten (zoals wanneer het voertuig wordt opgeladen).

  Er zijn geen technische redenen waarom sommige van deze functies niet beschikbaar zijn. Het is of vanwege de bedrijfsfilosofie of omdat het geen prioriteit was bij de lancering, wat volkomen acceptabel is. Het was leuk om in te loggen op Spotify of Tidal, maar Apple Music zou ook geweldig zijn geweest.

  Het was leuk om twee schermen te hebben, een hoofdscherm en een tweede voor de bestuurder voor de snelheid, routebeschrijvingen en Driver+-beelden. Nadat ik de afgelopen vijf jaar geen instrumentenpaneel direct voor me had gehad, slaakte ik geen zucht van verlichting om het terug te hebben. Het voelde een beetje onnodig omdat het 15-inch hoofdscherm mijn aandacht er toch altijd naar trok.

  < strong class='relatedtext'>GERELATEERDWat u moet weten over draadloze updates voor auto's

  Parkeren in de R1T werd gemakkelijker gemaakt dankzij een vogelperspectief van de omgeving van de vrachtwagen op het hoofdscherm. Dit is niet uniek voor Rivian, maar het kwam wel van pas. Helaas leken de achter- en zijcamera's niet zo scherp als die van de Model Y. Er was ook veel meer vervorming om het zicht zo breed mogelijk te maken.

  De Rivian R1T heeft 11 totale camera's, 5 radars en 12 ultrasone sensoren erop. De bestuurder heeft momenteel echter slechts toegang tot vier van die op het scherm om te parkeren. Dat viel tegen.

  Hoewel het infotainmentgedeelte op de R1T in maart 2023 ontbrak, vermoed ik dat het niet voor altijd zo zal blijven. Alles op het scherm kan in een oogwenk worden gewijzigd. De sleutel voor Rivian zal zijn om ervoor te zorgen dat het de rijervaring blijft verbeteren zonder huidige bestuurders te vervreemden met radicale herontwerpen. In dit geval lijkt het noodzakelijk om mensen permanent meer gebieden langs de onderkant van het scherm te laten zien of vast te pinnen. Ik wilde bijvoorbeeld altijd toegang hebben tot het camera-icoon, maar dat was niet mogelijk.

  De Rivian R1T mist een Weinig items (en heeft bugs)

  Ik heb een paar softwarefouten ondervonden tijdens mijn weeklange test van de R1T. Het meest opvallende was het streamen van muziek vanaf mijn telefoon via Bluetooth. Meestal was de audio bij het instappen krakend, ongeacht de mobiele of wifi-verbinding van mijn telefoon. Het artwork voor de nummers werd na een paar dagen ook niet meer correct weergegeven. Luisteren naar Death Cab For Cutie zou artwork laten zien voor een ander nummer van een andere band. Soms werden er drie verschillende kunstwerken weergegeven als ik in de muziekweergave van het hoofdscherm zat.

  Tesla biedt een live weergave van de camera's van de auto via hun mobiele app. Ik miste die functie tijdens het gebruik van de Rivian en vroeg me af en toe af of het veilig was waar ik hem parkeerde. Tesla heeft onlangs ook een ‘gong op groen licht’ functie die u waarschuwt wanneer het stoplicht van rood naar groen is veranderd.

  GERELATEERD5 grootste problemen met EV's

  Op dezelfde manier gebruikt de Gear Gaurd de camera's van de truck om de laadbak en rondom de truck te bewaken terwijl u weg bent. Het kan video's opnemen en opslaan om ze later te bekijken. Helaas is er geen dashcam-functionaliteit tijdens het rijden. Dit lijkt een vergissing of, hopelijk, een toekomstige functie. Ik kan op mijn Model Y toeteren om hem te activeren om een ​​video op te slaan tijdens het rijden, en dat is meer dan eens van pas gekomen.

  Dit zijn kleine dingen, waaronder de Bluetooth-problemen, maar het toonde wel aan dat, hoewel Rivian Tesla grotendeels lijkt in te halen, het bedrijf nog steeds een inhaalslag aan het spelen is. Het kan nu een punt van zorg zijn, maar in het huidige tempo denk ik dat Rivian binnen de komende drie jaar bijna gelijk zal zijn.

  Dit brengt me bij het gebied waar Rivian en alle andere elektrische auto's achterop raken Tesla's alomtegenwoordige oplaadopties.

  Rivian R1T Charging en het elektriciteitsnet

  Aangesloten op een CCS-opladerTyler Hayes/Review Geek

  Het opladen van de R1T was het slechtste deel van het gebruik de wagen. De vrachtwagen thuis opladen is de beste optie en zou een deel van mijn stress hebben weggenomen, maar door een aantal factoren moest ik vertrouwen op openbare laadstations.

  Ten eerste was de Rivian R1T te groot om in mijn garage te parkeren en op te laden. Het Model Y past prima, maar de R1T is net groot genoeg om het een beetje problematisch te maken in een garage voor twee auto's in de voorsteden. Ik zou een externe oplader voor thuis nodig hebben – wat mogelijk is, maar potentieel vervelend. Bovendien was ik benieuwd hoe algemene laadstations functioneerden, vergeleken met de superchargerstations van Telsa.

  GERELATEERDWat gebeurt er als de accu van een elektrisch voertuig leeg raakt?

  Binnen 10-15 mijl van mijn huis had ik slechts drie Level 3 CCS-snelladers beschikbaar. De laders leverden tot 150 kW vermogen of ongeveer 240 kilometer bereik per uur. In werkelijkheid zag ik dat het vermogen dichter bij 110-130 mijl bereik per uur lag. Dat vond ik acceptabel, maar kan beter. Tesla-superchargers kunnen tot 300+ mijl per uur leveren.

  In vergelijking met de drie CCS-opladers bij mij in de buurt, heb ik 31 superchargers op minder dan anderhalve kilometer van mijn huis en nog meer binnen een straal van 24 kilometer. Het netwerk van Tesla-superchargers was in 2018 een verkoopfactor voor mij, en in 2023 zou het nog steeds een rol spelen bij het kopen van een elektrische auto. Er waren tal van langzame laders bij mij in de buurt, maar die gaven slechts ongeveer 11-15 mijl bereik per uur. Ik zou niet alleen een Rivian kopen vanwege het beperkte laadvermogen, maar het is een overweging.

  Gelukkig stelt Tesla zijn Superchargers langzaamaan open voor andere EV-fabrikanten.

  Moet je de Rivian R1T kopen?

  Interieur achterbankTyler Hayes/Review Geek

  Als je verkocht bent op de Rivian R1T of zelfs de R1S, je moet er nu een reserveren. De huidige schatting vanaf maart 2023 is dat er in 2024 nieuwe voertuigen beschikbaar zullen zijn voor mensen op de wachtlijst.

  Het terugkerende thema van de R1T dat me opviel was dat het goed was maar beter kon. Meer openbare laadpalen worden nu gebouwd en zullen in de toekomst klaar zijn. De software in de auto en de mobiele app zullen meer gepolijst zijn en meer functionaliteit hebben.

  Het kan een klein voordeel zijn voor potentiële eigenaren dat voertuigen pas in 2024 direct beschikbaar zijn. Alles wat niet kan worden veranderd, was solide en werkte goed, behalve dat ik meer dan vier bekerhouders in de auto had kunnen gebruiken. gehele vrachtwagen. Het was de software waarmee ik steeds tegen beperkingen aanliep, maar dat zijn de dingen die in de loop van de tijd kunnen veranderen en evolueren om de aankoop van vandaag nog beter te maken. En dat is echt de belofte van verbonden, elektrische voertuigen.

  Beoordeling:
  8/10
  ?

  • 1 – Absoluut Hot Garbage
  • 2 – Sorta Lauwwarm Garbage
  • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
  • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
  • 5 – Aanvaardbaar onvolmaakt
  • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
  • < li>7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse

  • 8 – Fantastisch, met wat voetnoten
  • 9 – Hou je mond en neem mijn geld aan
  • 10 – Absolute Design Nirvana

  Prijs:
  Vanaf $ 73.000
  Rivian

  Dit is wat we leuk vinden

  • Degelijk bereik
  • Uitstekend vermogen
  • Veel slimme functionele details rond het voertuig

  En wat we niet doen

  • Kan worden beperkt door openbare opladers in bepaalde gebieden
  • Enkele softwarebeperkingen en ontbrekende functies (kunnen in de toekomst worden toegevoegd)