Kun je een verkoudheid te slim af zijn?

0
95
Dragana Gordic/Shutterstock.com

Iedereen heeft wel een vriend of collega die beweert nooit ziek te worden omdat verkoudheid “allemaal in je hoofd zit.” Het lijkt altijd voor hen te werken. Dus is deze kracht van positief denken echt iets? Kun je een verkoudheid genezen met je geest?

Als je vatbaar bent voor seizoensverkoudheid, dan is dit wat je moet weten over de rol die je geest speelt.

Inhoudsopgave

Kun je een verkoudheid genezen met je geest?
Hoe beïnvloedt positief denken een verkoudheid?< br>Hoe voorkom je een verkoudheid?

Kun je een verkoudheid genezen met je geest?

GERELATEERDKan koud weer je verkouden maken?

Kortom, een verkoudheid kun je niet genezen met je verstand. Maar als het erom gaat je ziekte te slim af te zijn, zijn er twee factoren waarvan mensen zouden kunnen denken dat ze hen 'beter' maken. Een daarvan is het placebo-effect. Natuurlijk betekent het placebo-effect dat je niet zozeer aan het “genezen” je verkoudheid is alsof je jezelf ervan overtuigt dat het beter wordt.

Het placebo-effect is wanneer je denkt dat je medicijnen gebruikt of een behandeling krijgt terwijl dat niet zo is, maar de gedachte alleen al genereert vergelijkbare effecten die de medicatie of behandeling zou hebben gegeven.

Er zijn enkele fantastische studies gedaan rond het placebo-effect. Van kiespijn tot epilepsie, de meeste onderzoeken naar de kracht van een placebo hebben aangetoond dat placebo's chemische stoffen in de hersenen kunnen activeren die de effecten weerspiegelen van wat de persoon dacht dat hem zou overkomen.

Clorox-desinfectiedoekjes

Houd oppervlakken gedesinfecteerd als u denkt dat u ben ziek.

Amazon

$ 12,49
 

Eén studie volgde 40 patiënten die allemaal een placebo-pijnstiller kregen na een tandheelkundige ingreep. Nadat ze de placebo hadden ingenomen, kreeg de helft van de patiënten een aanvullende placebo-pijnstiller en de andere helft kreeg naloxon, dat ervoor zorgt dat er geen endorfine in de hersenen vrijkomt. Degenen die naloxon gebruikten, rapporteerden veel meer pijn dan degenen die dat niet deden, wat suggereert dat de placebo endorfines in de hersenen vrijmaakte die hielpen pijn te blokkeren.

Placebo's zijn echter geen echte behandelingen. Ze kunnen uw cholesterol niet verlagen of diabetes genezen. Ze werken specifiek aan symptomen die kunnen worden gemoduleerd door de hersenen, zoals pijn of vermoeidheid. Het is duidelijk dat als je verkouden bent, je pijn in het lichaam en vermoeidheid kunt ervaren, en als je denkt dat je geest de symptomen kan achtervolgen, kan het placebo-effect ze misschien verzachten. Migratie is echter geen remedie. Je bent nog steeds verkouden.

Zou het idee dat je niet ziek wordt een placebo-effect kunnen zijn en je daadwerkelijk helpen om niet ziek te worden? Niet echt, maar het zou sommige van de symptomen die je voelt kunnen verminderen.

Hoe beïnvloedt positief denken een verkoudheid?

Prostock-studio/Shutterstock.com

De andere mogelijke verklaring achter het idee dat je ervoor kunt kiezen om niet ziek te worden, komt neer op wilskracht. Beslissen dat je niet verkouden zult worden, is in wezen jezelf bereid om er geen te krijgen, en als dat verlangen sterk genoeg is, zal het dan werken?

GERELATEERD7 natuurlijke remedies tegen verkoudheid om uw symptomen te verzachten

Het eerste wat je moet weten over wilskracht is dat het een getraind onderdeel is van lichaam en geest. Net als bij het trainen van een spier, zal je wilskracht toenemen als je actief werkt aan het vergroten ervan, en afnemen als je dat niet bent. Wilskracht is ook een gecompliceerde reactie van lichaam en geest die kan veranderen op basis van een aantal factoren, waaronder voeding, slaap en reactie op stress.

Vooral stress heeft een grote invloed op onze wilskracht of vechtreactie. Volgens Stanford gezondheidspsycholoog Kelly McGonigal, PhD, zijn stress en wilskracht “onverenigbaar” Stress activeert de vecht- of vluchtreactie van onze geest en ons lichaam, die het besluitvormingsproces van onze hersenen overneemt. Het is bijna onmogelijk om met wilskracht een verstandige, weloverwogen beslissing te nemen wanneer dat deel van de hersenen door stress wordt gebruikt.

“Leren hoe u uw stress beter kunt beheersen—of zelfs alleen maar eraan denken een paar keer diep adem te halen als je je overweldigd of verleid voelt, is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je wilskracht te verbeteren, zei McGonigal.

Exclusivo Mezcla extra grote fleecedeken met wafeltextuur

Onderschat de kracht van rust niet om verkoudheidssymptomen te verlichten.

Amazon

$ 15,99
$ 22,99 Bespaar 30%

Slaaptekort heeft een vergelijkbaar effect op lichaam en geest als stress en zal in wezen op dezelfde manier je wilskracht aantasten. De invloed van voeding op wilskracht is dat wat je eet je hersenen van brandstof voorziet, wat weer je wilskracht voedt. Dus als u uw hersenen niet de energie geeft die ze nodig hebben, zult u het veel moeilijker hebben om uw wilskracht te versterken.

Kortom, het oefenen van een goede gezondheid voor uw lichaam en geest zal helpen vergroot je wilskracht. Het beoefenen van een goede gezondheid zal je ook helpen om niet ziek te worden. Dus zorgt wilskracht ervoor dat je niet ziek wordt?

Nee, je kunt een verkoudheid niet wegnemen, hoe toegewijd je ook bent. Integendeel, de toewijding van een persoon aan zijn gezondheid – zoals voldoende slaap krijgen, stress verminderen en een gezond dieet volgen – dragen allemaal bij aan het vermogen van uw lichaam om verkoudheid af te weren. Natuurlijk doe je het misschien om je 'wilskracht' te vergroten. maar het is niet jouw wilskracht die tegen de kou werkt. Het is je lichaam dat doet wat het moet doen.

Sommigen zullen misschien zeggen dat als wilskracht leidt tot het maken van betere gezondheidskeuzes en betere gezondheidskeuzes ertoe leiden dat je niet ziek wordt, dan is een argument gemaakt kan worden dat wilskracht leidt tot niet ziek worden. Maar laten we eerlijk zijn, dat is nogal wat logica.

Hoe voorkom je een verkoudheid?

GERELATEERDKan zink echt een verkoudheid genezen? Wat u moet weten over het supplement

Uiteindelijk is er geen concreet wetenschappelijk bewijs dat u een verkoudheid met uw geest kunt genezen. In plaats daarvan kan het nemen van bewuste beslissingen om gezond te eten, goed te slapen en stress te vermijden, helpen om ze af te weren.

Uiteindelijk, als je echt wilt voorkomen dat je verkouden wordt, moet je de aanbevelingen van de Centers for Disease Control opvolgen:

  • Was je handen vaak en gedurende minstens 20 seconden met zeep en warm water.
  • Vermijd contact met zieke mensen.
  • Raak uw gezicht niet aan.
  • Ontsmet oppervlakken als er een zieke in uw huis is geweest.
  • li>

Als je verkouden wordt, is er helaas geen remedie volgens de Mayo Clinic. Er zijn echter enkele stappen die u kunt nemen om de symptomen te verlichten. Blijf gehydrateerd, rust uit en gebruik medicijnen die door uw arts zijn aanbevolen. Verder moet je het gewoon afwachten.

Dus, kun je een verkoudheid genezen met je geest? Nee. Er is geen enkele hoeveelheid positief denken die zal voorkomen dat u ziek wordt. Als je iemand deze theorie hebt horen promoten, is er geen wetenschappelijk bewijs om het te ondersteunen. In plaats daarvan is het het beste om preventiemethoden te volgen om verkoudheid helemaal te voorkomen en om met een arts te praten als je er toch last van krijgt.