Hur man får ChatGPT att kopiera din skrivstil

0
122
Jason Montoya/How-To Geek

Publicerade skribenter kan be ChatGPT att efterlikna deras stil genom att referera till befintligt arbete; vem som helst kan skicka in prover på sitt eget skrivande för emulering, eller så kan du helt enkelt beskriva en stil med vanligt språk. ChatGPT kan generera utmärkt text om praktiskt taget vilket ämne som helst, men som standard har den en väldigt intetsägande (och uppenbar) ton. Istället för att redigera den texten till din egen stil för att använda den, kan du helt enkelt lära ChatGPT din stil istället.

Hur man kontrollerar om ChatGPT vet vem du är (För publicerade författare)

Om du har publicerat något på internet före ChatGPT:s slutdatum för kunskap (september 2021) finns det en anständig chans att det känner till dig och, i förlängningen, din skrivstil. Om så är fallet gör det ditt liv mycket enklare eftersom du helt enkelt kan be den att skriva vad som helst i din stil med namn.

Först måste vi ta reda på om den känner till dig och dina skriver, så i det här fallet har vi använt prompten:

Känner du Sydney Butler, författare för HowToGeek och flera andra teknikpublikationer? Känner du till hans skrivstil och kan du härma den?

< /p>

Det är en bra början om det är ett lite obindande svar! Naturligtvis har ChatGPT rätt, det kan inte nödvändigtvis skapa en exakt kopia av den skrivstilen, men eftersom vi är författaren försöker vi efterlikna det är en icke-fråga eftersom du helt enkelt kan fixa eventuella inkonsekvenser.

RELATERAT: ChatGPT: Hur man använder AI Chatbot gratis

Men bara för att ChatGPT säger att den känner dig och kan försöka efterlikna din stil betyder det inte att det är sant! Det är ett löpande tema med ChatGPT som vi kommer att diskutera nedan, men i det här fallet är det enda sättet att säga det att be den skriva något och sedan bedöma själv. Så vi uppmanar det med:

Skriv en kort historik om virtuell verklighet i stil med Sydney Butler, Writer för HowToGeek.

Det är upp till dig att bedöma hur bra det går för ChatGPT i ditt fall . Observera också att du kan ange vilken skrift av författaren du vill efterlikna. Så om du har skrivit olika typer av innehåll för olika publikationer kan du ändra den emulerade stilen genom att lägga till informationen i prompten.

Använda Textexempel för att lära ChatGPT din stil

Anta att du inte har något publicerat eller att ChatGPT av någon anledning inte vet vem du är, vad då? I det här fallet kan du ge ett exempel på ditt eget skrivande (som en tidigare uppsats) och be ChatGPT att kopiera stilen.

I det här fallet använder vi exempeltext från en av författarens mest populära artiklar: Det är dags att sluta använda skrivbordsikoner.

Först uppmanar vi ChatGPT att förvänta sig texten du vill att den ska kopiera.

Jag vill att du ska titta på lite exempeltext och sedan kopiera skrivstilen enligt mina önskemål. Är du redo för textexemplet?

När vi sedan får ett jakande svar använder vi denna prompt och inkluderar exempeltexten efter kolon.

Här är provet:

Vi får ytterligare en bekräftelse från ChatGPT.

Följ sedan upp med prompten för att börja skriva, vilket i det här exemplet är:

Skriv en guide om varför människor inte längre behöver skärmskydd för sina telefoner med hjälp av exempelstilen.

Som med föregående exempel måste du själv bedöma hur framgångsrik ChatGPT är.

Tips:Du behöver inte använda komplicerade uppmaningar som de i det här exemplet, vi har skrivit dem för att vara människovänliga, men du kan sammanfatta dessa steg och utelämna ord som “snälla”. #8221;

Använda generiska tonuppmaningar för att beskriva din stil

Om du inte besväras av att sträva efter en exakt replikering av din stil, eller om metoderna ovan inte fungerar för dig, är den näst bästa lösningen att helt enkelt ge en beskrivning av stilen du vill ha som en del av uppmaning.

I många fall kanske du skriver i en föreskriven stil för en specifik publikation, så du kan också mata in stilguiden du har fått i ChatGPT, på samma sätt som du&#8217 ;har tillhandahållit exempeltext från ditt eget skrivande. ChatGPT 3.5 kan hantera upp till 3 000 ord och ChatGPT 4 kan hantera upp till 25 000 ord. Du kan också be den att kondensera stilguiden till en mer komprimerad form och sedan använda den som en framtida prompt.

För att manuellt ange en stil, var så beskrivande som möjligt. Till exempel, här är en uppmaning med manuell tonbeskrivning:

Skriv “Kommer ChatGPT att ersätta alla skribenter” med en vänlig andrapersonston. Var empatisk, optimistisk men realistisk och lägg till lite torr humor för att bryta spänningen.

ChatGPT 3.5-utgång med tonspecifikationer i prompten

Det använde ChatGPT 3.5, men här är samma prompt, men med en ChatGPT 4-uppgradering:

ChatGPT 4-utgång med tonspecifikationer i prompten

Den mer komplexa modellen har uppenbarligen bättre tid att lägga till de mer subtila delarna av förfrågningarna till textutmatningen.

Tänk på att du kan justera utdata direkt. Till exempel frågar du något som “Försök igen, men använd mer aktiv röst och mindre humor,” eller vad du gillar egentligen.

Begränsningar och försiktighetspunkter

Innan du ger dig iväg och genererar böcker till ett värde av text i din egen stil finns det några viktiga saker att tänka på:

  • ChatGPT är benäget att göra logiska och faktafel. Det betyder att du måste verifiera varje påstående den gör.
  • Om du ber ChatGPT att efterlikna din stil sparar du tid, men du måste fortfarande redigera texten för att få den exakt rätt.
  • Du är ansvarig för all text som publiceras under ditt eget namn. ChatGPT är ett utmärkt skrivverktyg och assistent om du använder det på rätt sätt, men det är ingen brand-och-glöm-proxy för ditt eget skrivande. Istället är det en möjlighet att påskynda ditt arbetsflöde och höja kvaliteten på ditt skrivande.
  • Om du hittar en eller flera uppmaningar som verkligen fungerar för dig, kom ihåg att spara dem någon annanstans än ChatGPT.

Medan ChatGPT är det mest avancerade och populära AI-skrivverktyget som är tillgängligt för allmänheten just nu , kommer liknande verktyg snart att integreras i applikationer som Microsoft Word eller Google Drive. Vi förväntar oss att för alla seriösa skribenter kommer att vara bekant med AI-verktyg som ChatGPT så småningom en nödvändig färdighet. Så det är bättre att komma före!

RELATERAT: 8 överraskande saker du kan göra med ChatGPT

LÄS NÄSTA

  • › Så här överför du meddelanden från Android till iPhone
  • › Incogni Personal Information Removal Service Review: Hands Off My Data!
  • › Amazon’s “Trottoar” Mesh-nätverket kommer till fler enheter
  • › 6 knep som inte kommer att säkra ditt Wi-Fi (och 6 som kommer att göra det)
  • › Apple Pay Later är här, men du borde förmodligen hålla dig borta
  • › Steam säger hejdå till Windows 7 och 8