Hoe ChatGPT uw schrijfstijl te laten kopiëren

0
91
Jason Montoya/How-To Geek

Gepubliceerde schrijvers kunnen ChatGPT vragen hun stijl na te bootsen door te verwijzen naar bestaand werk; iedereen kan voorbeelden van zijn eigen schrijven indienen voor emulatie, of je kunt gewoon een stijl beschrijven in gewone taal. ChatGPT kan uitstekende tekst genereren over vrijwel elk onderwerp, maar standaard heeft het een erg saaie (en voor de hand liggende) toon. In plaats van die tekst in uw eigen stijl te bewerken om deze te gebruiken, kunt u ChatGPT in plaats daarvan eenvoudig uw stijl aanleren.

Controleren of ChatGPT weet wie u bent (Voor gepubliceerde schrijvers)

Als je iets op internet hebt gepubliceerd vóór de kennisuitsluitingsdatum van ChatGPT (september 2021), is de kans groot dat het iets van jou weet en, bij uitbreiding, van je schrijfstijl. Als dat het geval is, wordt uw leven een stuk gemakkelijker, omdat u hem gewoon kunt vragen om iets in uw stijl op naam te schrijven.

Eerst moeten we uitzoeken of hij weet van u en uw schrijven, dus in dit geval hebben we de prompt gebruikt:

Kent u Sydney Butler, schrijver voor HowToGeek en verschillende andere technologiepublicaties? Ken je zijn schrijfstijl en kun je die nabootsen?

< /p>

Dat is een goed begin als een wat vrijblijvende reactie! ChatGPT heeft natuurlijk gelijk, het kan niet noodzakelijkerwijs een exacte kopie van die schrijfstijl maken, maar aangezien wij de auteur zijn, proberen we dat na te bootsen, dat is geen probleem, want je kunt het eenvoudig oplossen eventuele inconsistenties.

GERELATEERD: ChatGPT: de AI-chatbot gratis gebruiken

Alleen omdat ChatGPT zegt dat het u kent en kan proberen uw stijl na te bootsen, is dat echter niet zo. wil niet zeggen dat het waar is! Dat is een lopend thema met ChatGPT dat we hieronder zullen bespreken, maar in dit geval is de enige manier om het te vertellen, om het te vragen iets te schrijven en dan zelf te beoordelen. Dus vragen we het met:

Schrijf een korte geschiedenis van virtual reality in de stijl van Sydney Butler, schrijver voor HowToGeek.

Het is aan jou om te beoordelen hoe goed ChatGPT het in jouw geval doet. Merk ook op dat u kunt specificeren welk schrijven van de auteur u wilt nabootsen. Dus als u verschillende soorten inhoud voor verschillende publicaties heeft geschreven, kunt u de geëmuleerde stijl wijzigen door die informatie aan de prompt toe te voegen.

Gebruik Tekstvoorbeelden om ChatGPT jouw stijl te leren

Stel dat je niets hebt gepubliceerd of dat ChatGPT om de een of andere reden niet weet wie je bent, wat dan? In dit geval kunt u een voorbeeld van uw eigen schrijven geven (zoals een eerder essay) en ChatGPT vragen de stijl te kopiëren.

In dit geval gebruiken we voorbeeldtekst van een van de meest populaire artikelen van deze auteur: Het is tijd om te stoppen met het gebruik van bureaubladpictogrammen.

Eerst vragen we ChatGPT om de tekst te verwachten die u wilt kopiëren.

Ik wil dat je naar wat voorbeeldtekst kijkt en vervolgens de schrijfstijl kopieert volgens mijn verzoeken. Ben je klaar voor het tekstvoorbeeld?

Nadat we een bevestigend antwoord hebben gekregen, gebruiken we deze prompt en voegen we de voorbeeldtekst toe na de dubbele punt.

Hier is het voorbeeld:

We krijgen nog een bevestiging van ChatGPT.

Vervolgens met de prompt om te beginnen met schrijven, wat in dit voorbeeld is:

Schrijf alstublieft een gids over waarom mensen geen schermbeschermers meer nodig hebben voor hun telefoons met behulp van de voorbeeldstijl.

Net als bij het vorige voorbeeld, zult u moeten beoordelen hoe succesvolle ChatGPT is voor jezelf.

Tip: U hoeft geen ingewikkelde prompts te gebruiken zoals die in dit voorbeeld, we hebben ze geschreven om mensvriendelijk te zijn, maar u kunt deze stappen samenvatten en woorden als “alsjeblieft

weglaten

Algemene toonprompts gebruiken om uw stijl te beschrijven

Als je geen moeite hebt om te streven naar een exacte replicatie van je stijl, of als de bovenstaande methoden niet werken voor jou, is de volgende beste oplossing om gewoon een beschrijving te geven van de stijl die je wilt als onderdeel van de vragen.

In veel gevallen schrijf je in een voorgeschreven stijl voor een specifieke publicatie, dus je kunt de stijlgids die je hebt gekregen ook invoeren in ChatGPT, net zoals je voorbeeldtekst van je eigen schrijven hebt aangeleverd . ChatGPT 3.5 kan tot 3000 woorden aan en ChatGPT 4 kan tot 25.000 woorden aan. U kunt het ook vragen om de stijlgids samen te vatten in een meer gecomprimeerde vorm, en dat dan gebruiken als een toekomstige prompt.

Om handmatig een stijl te specificeren, moet u zo beschrijvend mogelijk zijn. Hier is bijvoorbeeld een prompt met handmatige toonbeschrijving:

Schrijf alstublieft “Will ChatGPT vervangen alle schrijvers” met behulp van een vriendelijke tweedepersoonstoon. Wees empathisch, optimistisch maar realistisch en voeg wat droge humor toe om de spanning te doorbreken.

ChatGPT 3.5-uitvoer met toonspecificaties in de prompt

Dat was met ChatGPT 3.5, maar hier is 8217;s dezelfde prompt, maar met een ChatGPT 4-upgrade:

ChatGPT 4-uitvoer met toonspecificaties in de prompt

Het meer complexe model heeft duidelijk een betere tijd om de meer subtiele delen van de verzoeken toe te voegen aan de tekstuitvoer.< /p>

Houd er rekening mee dat u de uitvoer on the fly kunt aanpassen. U vraagt ​​bijvoorbeeld iets als: “Probeer dat nog eens, maar gebruik een actievere stem en minder humor” of wat je maar wilt, eigenlijk.

Beperkingen en aandachtspunten

Voordat je op pad gaat en boeken aan tekst in je eigen stijl, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden:

  • ChatGPT is gevoelig voor het maken van logische en feitelijke fouten. Dit betekent dat u elke moet verifiërenstatement dat het maakt.
  • Door ChatGPT te vragen om uw stijl na te bootsen, bespaart u tijd, maar u moet nog steeds de tekst bewerken om het precies goed te krijgen.
  • U bent verantwoordelijk voor elke tekst die onder uw eigen naam wordt gepubliceerd. ChatGPT is een geweldige schrijftool en assistent als je het correct gebruikt, maar het is geen fire-and-forget-proxy voor je eigen schrijven. In plaats daarvan is het een kans om uw workflow te versnellen en de kwaliteit van uw schrijven te verbeteren.
  • Als u een prompt of prompts vindt die echt voor u werken, vergeet dan niet om ze ergens anders op te slaan dan ChatGPT.

Terwijl ChatGPT de meest geavanceerde en populaire AI-schrijftool is die momenteel beschikbaar is voor het publiek , zullen vergelijkbare tools binnenkort worden geïntegreerd in applicaties zoals Microsoft Word of Google Drive. We verwachten dat voor elke serieuze schrijver vertrouwd zijn met AI-tools zoals ChatGPT uiteindelijk een vereiste vaardigheid zal zijn. Het is dus beter om voorop te lopen!

GERELATEERD: 8 verrassende dingen die u kunt doen met ChatGPT

LEES VOLGENDE

  • › Hoe maak je een back-up van je Steam Deck met Clonezilla
  • › ChatGPT toevoegen aan uw Apple Watch
  • › U kunt elke klassieke Mac OS-versie in uw webbrowser uitproberen
  • › Amazon waarschuwt u voor vaak geretourneerde producten
  • › De nieuwste Nintendo Switch heeft een gouden en Zelda-thema
  • › De beste pc-fans van 2023