Games kopen voor je Oculus Quest of Quest 2

0
82

Of je nu nieuw bent in virtual reality of al een ervaren gebruiker bent, het hebben van de juiste games voor je Oculus Quest kan een enorm verschil maken in je verkenning van de opwindende wereld van meeslepende gaming.

Met zoveel beschikbare opties en keuzes die er zijn, kan het soms overweldigend zijn om te proberen te beslissen welke VR-games het waard zijn om te kopen en hoe ze te kopen. Dus we gaan het zoeken een beetje makkelijker maken door enkele tips te geven over hoe je games kunt kopen voor je Oculus Quest en kunt beginnen met VR-gaming.

Inhoudsopgave

  Games kopen via je VR-headset

  De eenvoudigste manier om snel in de game te komen, is om het te kopen via de Oculus Quest-headset. Je hebt toegang tot de etalage in de virtual reality door op de Oculus-knop op de rechteraanraakcontroller te drukken. Open gewoon de werkbalk en selecteer het winkelpictogram.

  Als dit echter de eerste keer is dat u de winkel bezoekt, kunt u dit beter doen via de mobiele of desktop-app. Het kan een gedoe zijn om de betaalmethode toe te voegen terwijl je de Oculus-headset draagt. Maar als je in het verleden de betaalmethode hebt toegevoegd, kun je nu games rechtstreeks vanaf het Oculus Quest-apparaat kopen, zonder ooit de VR te verlaten.

  Volg deze stappen om een ​​game in de VR te kopen:

  1. Open de werkbalk door op de Oculus-knop op de rechteraanraakcontroller te drukken. Selecteer de winkel die wordt weergegeven door het pictogram van de boodschappentas.
  1. Gebruik de zoekbalk om naar een specifiek spel te zoeken of scrol door de lijst met spellen om het spel te vinden dat je wilt kopen. U kunt de zoekopdracht ook filteren door het menu aan de rechterkant te gebruiken. Filter op Genre om je favoriete spel te vinden, of kies uit de lijst met aanbiedingen en aanbevolen spellen.
  1. Als je de game vindt die je Als je wilt kopen, selecteer je de blauwe prijsknop onderaan het spelscherm.

  1. Selecteer ten slotte Kopen om te bevestigen. Er worden automatisch kosten in rekening gebracht via de standaardbetaalmethode die je eerder hebt ingesteld.

  De game wordt toegevoegd aan je bibliotheek van waaruit je er toegang toe hebt en kunt meteen beginnen met spelen.

  VR-games kopen via de mobiele app

  U kunt uw smartphone gebruiken om games te kopen wanneer u maar wilt, zelfs als u uw favoriete VR-headset niet draagt. De mobiele app is handig om door nieuwe dingen te bladeren, vooral als je onderweg bent. Met de instelling voor het delen van Oculus-gaming kun je games voor anderen kopen zonder ooit zelf in VR te hoeven gaan. Dit is een geweldige manier om te controleren wat uw kinderen spelen.

  Als je Rift- of Rift S-headsets hebt aangesloten via de mobiele app, moet je ervoor zorgen dat je Oculus/Oculus 2 selecteert wanneer je de games voor je nieuwe apparaat koopt. Tik gewoon op de naam van de VR-headset en zorg ervoor dat Oculus/Oculus 2 wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm. Op deze manier voorkom je dat je de games voor het verkeerde platform koopt.

  Volg deze stappen, op Android of iOS, om games voor Oculus Quest of Quest 2 te kopen via de mobiele app:

  1. Open de Meta Quest-app op je telefoon en tik op Winkel.

  1. Zoek de game die je wilt kopen en tik erop. Je kunt het spel zoeken door op het vergrootglaspictogram te tikken en de naam van het spel te typen. U kunt ook door verschillende spellen bladeren en er een uit de lijst selecteren.

  1. Zodra je het spel hebt geselecteerd, tik je op de prijsknop.
  1. Selecteer ten slotte Kopen om dit te kopen spel.

  De mobiele app brengt uw standaardbetaalmethode in rekening, net alsof u bij de VR koopt. Je vindt de nieuwe game in je Quest-bibliotheek, maar als je de game via de mobiele app hebt gekocht, wordt deze de volgende keer dat je hem aanzet naar je Oculus-headset gedownload. Dat betekent dat je moet wachten tot de download is voltooid voordat je kunt beginnen en spelen.

  Wat is Oculus Quest Cross Buy?

  Cross Buy is een Meta-functie waarmee je een game één keer kunt kopen en deze in zowel tethered als ongebonden modi kunt spelen. Als je een game koopt in Oculus 2, kun je meestal alleen de Meta Quest 2-versie van de game spelen. Hetzelfde geldt voor de desktop app store. De meeste games die via de desktop-app zijn gekocht, geven je alleen toegang tot de desktop-gameversie. Dat betekent dat je het kunt spelen in Rift, Rift S of tethered Quest 2.

  Cross Buy-games geven je toegang tot zowel Meta Quest 2 als de desktopversie van de game. Deze games kunnen op verschillende platforms worden gespeeld en dit is een geweldige manier om games te kopen als je zowel Rift- als Quest-apparaten bezit. Maar als je er zeker van wilt zijn dat je game werkt op Oculus Quest, kun je deze het beste kopen via de VR-winkel of via de mobiele app met de optie Quest/Quest 2 geselecteerd.

  Beste games om te kopen op Oculus Quest of Meta Quest 2

  Wanneer je voor het eerst de Oculus Quest-bibliotheek binnengaat, word je misschien overweldigd door het aantal titels. Het is moeilijk om te beslissen wat je gaat spelen, en misschien heb je een paar tips nodig over de games die het waard zijn om te kopen. Misschien wil je weten dat je ook Steam VR-games kunt kopen.

  1. VRChat en Rec Room

  Ten eerste wil je misschien VRChat en Rec Room pakken. Beide zijn gratis spellen en goed voor beginners die wat VR-ervaring moeten opdoen. Creëer je avatar en communiceer met andere spelers in duizenden verbonden virtuele werelden. Zowel VRChat als Rec Room zijn sociale platforms die je kunt spelen als videogames. Hoewel ze zijn ontwikkeld voor VR-sets, kunnen ze ook op gaming-pc's of smartphones worden gespeeld.

  2. Versla Saber

  Beat Saber is het affichekind van VR. De gameplay is vrij eenvoudig. Jouw taak is om de noten te hakken, obstakels te ontwijken en de muziektracks onder de knie te krijgen. Het is een echt verslavende en krachtige game, en het verdient de titel van de beste game om te spelen op Oculus Quest.

  3. Gorilla Tag

  Gorilla Tag is een multiplayer-game die je kunt spelen met je vrienden of familie. Jullie spelen allemaal gorilla's die elkaar achtervolgen in een leuk tikkertje. Maar VR biedt je een unieke locomotief-speelstijl. Je springt over de kliffen, parkourt door de bomen, ontwijkt of achtervolgt de anderen.

  4. Half-Life: Alyx

  Half-Life: Alyxis is momenteel een van de populairste VR-games. Deze game is voor iedereen die houdt van verhalen vertellen, aandacht voor detail en worldbuilding. Deze game staat echter niet in de Oculus-winkel. U moet de verbindingskabel gebruiken om uw Meta Quest 2 op een gaming-pc aan te sluiten om van deze game te genieten.

  5. Resident Evil 4

  Resident Evil 4 is een perfecte game voor zombiefans. Sommigen beweren zelfs dat dit spel de reden was dat ze de Oculus Quest 2 kochten. Dit komt door de onderdompeling die virtual reality kan bieden. De game is niet zo mooi om naar te kijken, maar met de bewegingsbediening, de sfeer en het volgsysteem voel je je ondergedompeld.

  De Oculus Quest en Quest 2 zijn geweldige headsets waarmee je kunt ontsnappen naar virtual reality, nieuwe werelden en speel veel games. Het kopen van videogames voor de Oculus Quest of Quest 2 is eenvoudig, dankzij de verschillende manieren waarop u dit kunt doen. Je kunt games kopen in de Oculus Store via je headset of via de Oculus-app.

  Bovendien, met een brede selectie aan games in verschillende genres en stijlen, is het gemakkelijk om te verdwalen in een avontuur, ongeacht wat voor soort game-ervaring je zoekt. Het maakt niet uit hoe je je tijd in VR doorbrengt, het kopen van games voor je Oculus Quest of Quest 2 zorgt gegarandeerd voor urenlang entertainment!