Discord gebruiken op de PlayStation 5 (PS5)

0
106

Voor veel gamers is Discord onmisbaar bij het chatten met vrienden tijdens het spelen van videogames. Maar tot voor kort moesten PlayStation 5-spelers hun toevlucht nemen tot omslachtige oplossingen, zoals het instellen van een MixAmp of het gebruik van Remote Play, om met anderen op Discord te communiceren.

Gelukkig heeft Sony nu ondersteuning voor Discord toegevoegd, waardoor PS5-spelers het platform kunnen gebruiken voor voicechatten. In deze tutorial leer je hoe je Discord op de PlayStation 5 instelt en gebruikt om met anderen te praten tijdens actieve gameplay.

Inhoudsopgave

  Hoe Discord werkt op de PS5

  Toen de PlayStation 5 voor het eerst werd uitgebracht, hadden spelers geen officiële middelen om Discord op de console te gebruiken. Systeemsoftware-update versie 07.00.00 heeft daar verandering in gebracht. De PS5 biedt nu beperkte ondersteuning voor Discord, waardoor spelers de service kunnen gebruiken voor voicechatten.

  Discord voor de PS5 werkt echter anders dan je zou verwachten. Om te beginnen is er geen Discord-app die je op de console kunt installeren. In plaats daarvan koppel je je Discord-account aan je PSN-account (PlayStation Network). Vervolgens neem je deel aan een Discord-voicechat op je telefoon of desktop en zet je deze over naar je PS5.

  Discord-voicechats op de PlayStation 5 werken op dezelfde manier als native party-chats, maar zonder de mogelijkheid om functies zoals Share Play en Share Screen te gebruiken. Bovendien is de functionaliteit beperkt tot alleen voicechat. U kunt geen sms-berichten verzenden of de Discord-overlay bekijken in videogames zoals op een desktop.

  Update je PS5 en de Discord-app:

  Je PS5 moet de nieuwste versie van de systeemsoftware hebben om Discord te gebruiken. De console detecteert en installeert automatisch nieuwe updates, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

  Als automatische updates van de PS5-systeemsoftware echter zijn uitgeschakeld of als je er gewoon zeker van wilt zijn dat de console up-to-date is:

  1. Selecteer het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van het startscherm van de PS5.

  1. Voer de categorie Systeem in.
  1. Selecteer software-update > Systeemsoftware-update en instellingen.

  1. Selecteer Systeemsoftware bijwerken.
  1. Selecteer Bijwerken via internet.

  1. Wacht tot je PlayStation-console communiceert met de servers van Sony voor nieuwere updates. Selecteer Update als er een update in behandeling is.

  Bovendien moet u de Discord-app op uw mobiel (iOS of Android) of desktop (pc en Mac) bijwerken naar de nieuwste versie. Leer hoe u Discord op elk platform kunt updaten.

  Koppel je PSN-account aan Discord

  Ervan uitgaande dat de PlayStation 5-systeemsoftware en de Discord-app op je mobiele of desktopapparaat up-to-date zijn, moet je begin met het koppelen van je Discord-account aan het PlayStation Network. Dit gaat als volgt:

  1. Ga naar het instellingenscherm van de PS5 en selecteer Gebruikers en accounts.

  1. Selecteer Gekoppelde services in de zijbalk. Kies vervolgens de optie met het label Discord.
  1. Selecteer Account koppelen.

  1. Selecteer Accepteren en doorgaan.

  1. Open de Camera-app op je iPhone of Android en scan de QR-code op het scherm. Als u een desktopapparaat gebruikt, opent u een webbrowser, gaat u naar Discord's Connect Your Device-pagina (https://www.discord.com/activate) en voert u de code op het scherm in.

  Opmerking: als je problemen hebt met het koppelen van accounts, selecteer je de optie Browser gebruiken en volg je de instructies op het scherm om je PSN- en Discord-accounts te koppelen via de console zelf.

  1. Er zou een PlayStation Network-autorisatiescherm moeten verschijnen op je mobiel of desktop-apparaat. Scrol omlaag en selecteer Autoriseren en vervolgens Sluiten.
  1. Selecteer de knop Sluiten op de PS5's Uw accounts zijn gekoppeld bevestigingsscherm.

  Doe mee met een Discord Voice Chat op PS5

  Nu je je PSN- en Discord-accounts hebt gekoppeld , kun je direct een Discord-voicechat starten op PS5 vanaf je mobiel of desktopapparaat. Om dat te doen:

  1. Open Discord op je mobiel of desktopapparaat en selecteer een spraakkanaal waar je lid van wilt worden.
  2. Selecteer Deelnemen op PlayStation. Sleep op een mobiel apparaat de hendel onderaan het scherm omhoog om de optie weer te geven.
  1. Selecteer je PS5-console en kies Join Call op PlayStation.
  2. Wacht tot Discord het gesprek doorverbindt naar je PS5 – je zou het label Verbonden op PS5 moeten zien als bevestiging.
  1. A Je bent lid geworden van de Discord voicechat-melding zou moeten verschijnen op de PS5. Selecteer de knop View Discord Voice Chat om de Discord Voice Chat-kaart te openen.

  1. Gebruik de Discord Voice Chat-kaartopties om de audiobalans, het volumeniveau en andere audio-uitvoerinstellingen van de headset aan te passen. U kunt ook een lijst met deelnemers in de chat bekijken en indien nodig mensen dempen.

  Het vervolgkeuzemenu bovenaan de Discord Voice Chat-kaart vermeldt het aantal voicechats waar je deel van uitmaakt. Gebruik het om te schakelen tussen Discord en andere actieve PlayStation-party's.

  Opmerking: de Discord Voice Chat-kaart onthult de game-activiteit van elke deelnemer, zoals de titel van de videogame en het spelapparaat. Evenzo zendt Discord uw spelstatus uit zodat anderen deze kunnen zien.

  De Discord Voice Chat-kaart is toegankelijk via het Control Center van de PS5 in de game. Druk op de PS-knop, selecteer Game Base en je zou de Discord-voicechat moeten vinden op het tabblad Partijen.

  Selecteer Verlaten op de Discord Voice Chat-kaart of Oproep beëindigen op uw mobiel of desktopapparaat om een ​​Discord Voice Chat af te sluiten .

  Ontkoppel Discord-account van PS5

  Als je later besluit dat je Discord niet op je PS5 wilt gebruiken, kun je de accounts ontkoppelen via de instellingen van de console. Dit gaat als volgt:

  1. Ga naar het instellingenscherm van de PS5 en selecteer Gebruikers en accounts.
  1. Gekoppelde services selecteren > Meningsverschil.

  1. Selecteer Account ontkoppelen.

  Discord is niet langer gekoppeld aan je PlayStation-account. Voel je vrij om ze opnieuw te koppelen wanneer je maar wilt.

  Krijg Discord op je PS5

  Discord-integratie kan je game-ervaring op de PlayStation 5 aanzienlijk verbeteren. Of je nu strategieën coördineert, tips en trucs deelt of gewoon bij wilt praten , biedt het platformonafhankelijke karakter van Discord een uitstekende manier om in contact te blijven met je favoriete gaminggemeenschappen. Microsoft heeft een tijdje geleden ook Discord geïmplementeerd op de Xbox Series X en Series S, dus verwacht gamers aan de andere kant van het zwembad om mee te doen!