De 10 beste sciencefictionfilms op HBO Max in 2023

0
111
Jason Fitzpatrick/How-To Geek

De scifi-selectie op HBO Max bevat klassiekers uit de hele filmgeschiedenis, maar ook recente blockbusters en een paar verborgen juweeltjes. Hier zijn 10 van de beste scifi-films om te streamen op HBO Max.

Update, 23-03-23:Na het doornemen van onze gids, ontdekten we dat Blade Runner 2049, Terminator 3: Rise of the Machines en V for Vendetta allemaal HBO Max verlieten, dus hebben we ze vervangen door drie nieuwe keuzes.

Inhoudsopgave

Kolossaal
Dune
Ex Machina
Godzilla
Zwaartekracht
The Matrix
Maan
Solaris
Tenet
2001: A Space Odyssey

Kolossaal< /h2>

Video afspelen

Een mix van kaiju-film in Godzilla-stijl en coming-of-age-drama, Nacho Vigalondo’s Colossal is anders dan al het andere dat er is. Anne Hathaway is uitstekend als een alcoholische schrijver die terug naar haar geboorteplaats verhuist om haar leven op de rails te krijgen. Ze komt weer in contact met een oude vriend, gespeeld door Jason Sudeikis, die haar steunt en behulpzaam is, maar altijd met bijbedoelingen.

Oh, en ze manifesteert zich als een gigantisch monster in Seoul, Zuid-Korea, wanneer ze op een bepaald moment een bepaalde locatie binnenstapt. Vigalondo gebruikt de structuur van een scifi-rampenfilm om een ​​verhaal te vertellen over herstel, volwassenheid en giftige mannelijkheid.

Bekijk op HBO Max

Dune

Video afspelen

Aanpassing van Frank Herbert’s klassieke scifi-roman Dune heeft was in het verleden een bijna onoverkomelijke taak, maar regisseur Denis Villeneuve krijgt het hier door de grootsheid en de gekheid van Herberts wereld vast te leggen. This Dune past de eerste helft van de roman aan en speelt zich duizenden jaren in de toekomst af op een barre woestijnplaneet.

Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, een koninklijke erfgenaam die mogelijk ook een geprofeteerde leider is van de inheemse bevolking van de planeet. Villeneuve dompelt het publiek onder in een prachtige, onheilspellende wereld vol mysterieuze personages, waardoor een epische strijd ontstaat.

Bekijk op HBO Max

GERELATEERD: The 10 Best Comedy Films op HBO Max in 2022

Ex Machina

Video afspelen

Filmmaker Alex Garland deconstrueert de allure van sexy vrouwelijke androïden in Ex Machina. Techmagnaat Nathan Bateman (Oscar Isaac) maakt precies dat soort Android en nodigt vervolgens werknemer Caleb Smith (Domhnall Gleeson) uit op zijn afgelegen terrein om Ava (Alicia Vikander) te ontmoeten en ermee te communiceren.

Vikander maakt van Ava beide verleidelijk en intimiderend, en Garland geeft de hele film een ​​toon van onheilspellende angst. Ava is gewoon intelligent en manipulatief genoeg om gevaarlijk te zijn, ook al denken de arrogante mensen altijd dat ze controle over haar hebben.

Bekijk op HBO Max

Godzilla h2>

Video afspelen

De gigantische hagedis Godzilla die de stad stampt, werd in de loop der jaren een beetje een popcultuur-punchline, maar de originele Japanse Godzilla uit 1954 is een serieuze en effectieve rampenfilm. De film neemt de nog verse erfenis van de atoombom over en presenteert Godzilla als een letterlijke manifestatie van de gevaren van ongecontroleerde nucleaire proliferatie. Er heerst een echt gevoel van dreiging terwijl het monster door Tokio raast, en hoewel Godzilla zelf er misschien een beetje gek uitziet, is de film dat allesbehalve.

Bekijk op HBO Max

GERELATEERD: De 10 beste horrorfilms op HBO Max in 2023

Zwaartekracht

Video afspelen

Alfonso Cuarón's Gravity, een showcase voor Oscar-genomineerde ster Sandra Bullock, biedt een masterclass in spanning, terwijl Bullock's astronaut Dr. Ryan Stone een weg terug naar de aarde moet vinden nadat ruimtepuin haar spaceshuttle heeft beschadigd. George Clooney speelt mee als luitenant Matt Kowalski, een meer ervaren astronaut die de veiligheid van Stone boven die van hem stelt.

Zwaartekracht is evenzeer een overlevingsdrama als een sciencefictionfilm, waarin de harde verlatenheid van het vacuüm van de ruimte, waar zelfs de kleinste misrekening onmiddellijk fataal kan zijn. Cuarón brengt op briljante wijze die enorme, meedogenloze leegte over.

Bekijk op HBO Max

The Matrix

Video afspelen

The Matrix synthetiseerde invloeden uit cyberpunk, anime, vechtsportfilms, existentiële filosofie en meer en bracht een revolutie teweeg in zowel scifi- als actiefilms, en het blijft buitengewoon invloedrijk meer dan twee decennia na de release. Van de revolutionaire speciale effecten tot de vragen over de aard van de werkelijkheid, de Wachowski's’ film is altijd oogverblindend en betoverend.

Het is een snelle thriller over mensen die strijden tegen de controle van almachtige machines, een liefdesverhaal tussen vrijheidsstrijders gespeeld door Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss , en een wonder van sci-fi wereldbouw.

Kijk op HBO Max

GERELATEERD: De beste sciencefictionfilms op Amazon Prime Video in 2022

Maan

Video afspelen

Moon, een showcase voor acteur Sam Rockwell, heeft in wezen slechts één personage op het scherm, aangezien Sam Bell van Rockwell in zijn eentje een mijnbouwinstallatie op de maan exploiteert. Of is hij alleen? Regisseur en co-auteur Duncan Jones zorgt voor indrukwekkende plotwendingen terwijl Sam vreemde herinneringen en verdacht gedrag onderzoekt van de vriendelijk klinkende robot (ingesproken door Kevin Spacey) die hem helpt de basis te runnen.

Rockwell trekt de aandacht voor de hele speelduur, en Jones onderzoekt grote ethische vragen terwijl hij een spannend, boeiend verhaal vertelt.

Bekijk op HBO Max

Solaris

Spelen Filmpje

De Russische filmmeester Andrei Tarkovsky levert met Solaris een grimmige meditatie over het menselijk bestaan. Gebaseerd op de roman van Stanislaw Lem, speelt Solaris zich af op een ruimtestation boven een mysterieuze planeet. Er wordt een psycholoog gestuurd om het vreemde gedrag van de bewoners van het station te onderzoeken, en hij ontdekt dat ze verschijningen van hun overleden dierbaren hebben gezien.

Solaris bevat angstaanjagende beelden en optredens als de personages worstelen om de effecten van de planeet op hen te begrijpen en om te onderscheiden wat echt is en of dat er toe doet.

Kijk op HBO Max

GERELATEERD: Waar elke 'Predator'-film te streamen in 2023

Tenet

Video afspelen

Christopher Nolan's Tenet is een opzettelijk verwarrend spionageverhaal over tijdreizen, of beter gezegd over personages die zowel vooruit als achteruit door de tijd navigeren. Het ingewikkelde plot is misschien moeilijk te doorgronden, maar Nolan levert geweldige actiescènes, vooral in scènes die aan het begin van de film verschijnen en later terugkeren, alleen in de tegenovergestelde richting.

Er zijn genoeg verhaallijnen om te volgen dat de mogelijk wereldbeëindigende inzet duidelijk is, en Nolan behoudt een sfeer van mysterie die de film eerder intrigerend dan frustrerend maakt.

Bekijk op HBO Max

2001: A Space Odyssey

Video afspelen

Stanley Kubrick's sciencefictionklassieker 2001: A Space Odyssey is een fascinerende mix van intellectuele uitdaging en trippy mind-bender. De film begint bij het aanbreken van de mensheid met primaten die gereedschappen ontdekken, voordat wordt ingezoomd op de toekomst om een ​​zelfbewuste computer te laten zien die zich langzaam tegen zijn menselijke meesters keert.

Kubrick stelt vragen over de aard van het bestaan ​​en neemt ook een psychedelische reis naar de kosmos. Killer computer HAL 9000 is huiveringwekkend, maar de film is het meest verontrustend in zijn abstracte, onverklaarbare finale.

Watch on HBO Max The Best Streaming Devices of 2023 Roku Streaming Stick 4K Buy at Amazon Fire TV Stick Lite Buy at Amazon Best Roku Streaming Device Roku Ultra Buy at Amazon Fire TV Stick 4K Koop bij Amazon Beste Google TV-apparaat Chromecast met Google TV (2020) Koop bij Best Buy Beste Android TV-apparaat NVIDIA SHIELD TV Pro Koop bij Amazon Beste Apple TV-apparaat Apple TV 4K (3e generatie) Koop bij Amazon LEES VOLGENDE

  • › De beste sciencefictionfilms op Amazon Prime Video in 2022
  • › De beste sciencefictionfilms op Netflix in 2022
  • › 13 gratis tv-programma's die u nu kunt streamen op HBO Max
  • › De 10 beste comedyfilms op HBO Max in 2022
  • › Waar elke ‘Predator’ Film in 2023
  • › De 10 beste HBO-originelen op HBO Max
  • › De 10 beste videogamefilms die beschikbaar zijn om te streamen in 2023
  • › DirectX 11 versus DirectX 12: wat is beter voor gamen?