De 10 bästa Sci-Fi-filmerna på HBO Max 2023

0
89
Jason Fitzpatrick/How-To Geek

Sci-fi-utbudet på HBO Max inkluderar klassiker från hela filmhistorien såväl som nya storfilmer och en några dolda pärlor. Här är 10 av de bästa sci-fi-filmerna att streama på HBO Max.

Uppdatering, 23/3/23:Efter att ha granskat vår guide fann vi att Blade Runner 2049, Terminator 3: Rise of the Machines och V for Vendetta alla lämnade HBO Max, så vi har ersatt dem med tre nya val.

Innehållsförteckning

Kolossal
Dune
Ex Machina
Godzilla
Gravity
The Matrix
Moon
Solaris
Tenet
2001: A Space Odyssey

Kolossal< /h2>

Spela upp video

Nacho Vigalondos Colossal är en blandning av kaiju-film i Godzilla-stil och uppväxtdrama som inte liknar något annat där ute. Anne Hathaway är utmärkt som en alkoholiserad författare som flyttar tillbaka till sin hemstad för att få ihop sitt liv. Hon återuppstår med en gammal vän som spelas av Jason Sudeikis, som är stödjande och hjälpsam, men alltid med baktankar.

Åh, och hon manifesterar sig som ett jättemonster i Seoul, Sydkorea, närhelst hon kliver in på en viss plats vid en viss tidpunkt. Vigalondo använder strukturen i en sci-fi-katastroffilm för att berätta en historia om återhämtning, mognad och giftig maskulinitet.

Se på HBO Max

Dune

Spela upp video

Anpassar Frank Herberts klassiska sci-fi-roman Dune har varit en nästan oöverstiglig uppgift tidigare, men regissören Denis Villeneuve får den här och fångar storheten och det konstiga i Herberts värld. This Dune anpassar första halvan av romanen, som utspelar sig tusentals år i framtiden på en hård ökenplanet.

Timothée Chalamet spelar Paul Atreides, en kunglig arvtagare som också kan vara en profeterad ledare för planetens infödda folk. Villeneuve fördjupar publiken i en vacker, förbjudande värld full av mystiska karaktärer och sätter igång en episk kamp som kommer.

Se på HBO Max

RELATERAT: De 10 bästa komedierna Filmer på HBO Max 2022

Ex Machina

Spela upp video

Filmskaparen Alex Garland dekonstruerar tjusningen hos sexiga kvinnliga androider i Ex Machina. Teknikmogulen Nathan Bateman (Oscar Isaac) skapar just den typen av android, och bjuder sedan in den anställde Caleb Smith (Domhnall Gleeson) till sin avlägsna anläggning för att träffa och interagera med Ava (Alicia Vikander).

Vikander gör Ava både lockande och skrämmande, och Garland ger hela filmen en ton av olycksbådande fruktan. Ava är bara intelligent och manipulativ nog att vara farlig, även om de arroganta människorna alltid tror att de har kontroll över henne.

Se på HBO Max

Godzilla

h2>

Spela upp video

Stadsstampande jätteödla Godzilla blev lite av en popkulturell punchline med åren, men den ursprungliga japanska Godzilla från 1954 är en allvarlig och effektiv katastroffilm. Filmen tar på sig det fortfarande fräscha arvet från atombomben, och presenterar Godzilla som en bokstavlig manifestation av farorna med okontrollerad kärnvapenspridning. Det finns en verklig känsla av hot när monstret härjar genom Tokyo, och även om Godzilla själv kan se lite fånig ut är filmen allt annat än.

Se på HBO Max

RELATERAT: De 10 bästa skräckfilmerna på HBO Max 2023

Gravity

Spela upp video

Alfonso Cuarón’s Gravity är en uppvisning för den Oscar-nominerade stjärnan Sandra Bullock och erbjuder en mästarklass i spänning, eftersom Bullocks astronaut Dr Ryan Stone måste hitta en väg tillbaka till jorden efter att rymdskräp skadat hennes rymdfärja. George Clooney medverkar som Lt. Matt Kowalski, en mer erfaren astronaut som sätter Stone’s säkerhet över sin egen.

Gravity är lika mycket ett överlevnadsdrama som en sci-fi-film, som betonar en hård ödeläggelse av rymdens vakuum, där även den minsta missräkning kan bli omedelbart dödlig. Cuarón förmedlar den stora, oförlåtande tomheten på ett briljant sätt.

Se på HBO Max

The Matrix

Spela upp video

Genom att syntetisera influenser från cyberpunk, anime, kampsportsfilmer, existentiell filosofi och mer revolutionerade The Matrix både sci-fi och actionfilmer, och den är fortfarande utomordentligt inflytelserik mer än två decennier efter lanseringen. Från dess revolutionerande specialeffekter till dess frågor om verklighetens natur, Wachowskis’ filmen är genomgående bländande och fascinerande.

Det är en fartfylld thriller om människor som kämpar mot kontrollen av allsmäktiga maskiner, en kärlekshistoria mellan frihetskämpar spelade av Keanu Reeves och Carrie-Anne Moss , och ett under av sci-fi-världsbyggande.

Se på HBO Max

RELATERAT: De bästa sci-fi-filmerna på Amazon Prime Video 2022

Månen

Spela upp video

Moon är en uppvisning för skådespelaren Sam Rockwell och har i princip bara en karaktär på skärmen, eftersom Rockwells Sam Bell driver en gruvanläggning för mån själv. Eller är han själv? Regissören och medförfattaren Duncan Jones skapar imponerande vändningar när Sam undersöker konstiga minnen och misstänkt beteende av den vänligt klingande roboten (med röst av Kevin Spacey) som hjälper honom att styra basen.

Rockwell får uppmärksamhet för hela speltiden, och Jones utforskar stora etiska frågor samtidigt som han berättar en spännande, engagerande historia.

Se på HBO Max

Solaris

Play Video

Den ryske filmmästaren Andrei Tarkovsky levererar en skarp meditation över mänsklig existens med Solaris. Baserad på Stanislaw Lems roman utspelar sig Solaris på en rymdstation ovanför en mystisk planet. En psykolog skickas för att undersöka det märkliga beteendet hos stationens invånare, och han upptäcker att de har stött på uppenbarelser av sina döda nära och kära.

Solaris presenterar hemska bilder och uppträdanden som karaktärerna kämpar för att förstå planetens effekter på dem och för att urskilja vad som är verkligt och om det ens spelar någon roll.

Se på HBO Max

RELATERAT: Var kan man streama alla “Predator”-filmer 2023

Tenet

Spela upp video

Christopher Nolan’s Tenet är en medvetet förvirrande spionageberättelse om tidsresor, eller snarare om karaktärer som navigerar tiden både bakåt och framåt. Den täta handlingen kan vara svår att lista ut, men Nolan levererar på de fantastiska actionscenerna, särskilt i scener som dyker upp tidigt i filmen och sedan återkommer, men rör sig bara i motsatt riktning.

Det finns tillräckligt många narrativa trådar att följa att de potentiellt slutande insatserna är klara, och Nolan behåller en luft av mystik som gör filmen mer spännande snarare än frustrerande.

Se på HBO Max

2001: A Space Odyssey

Spela upp video

Stanley Kubricks sci-fi-klassiker 2001: A Space Odyssey är en fascinerande blandning av intellektuell utmaning och trippy mind-bender. Filmen börjar vid människans gryning med primater som upptäcker verktyg, innan de zoomar in i framtiden för att visa en självmedveten dator som sakta slår på sina mänskliga mästare.

Kubrick ställer frågor om tillvarons natur och tar också en psykedelisk resa in i kosmos. Mördardatorn HAL 9000 är kylig, men filmen är mest oroande i sin abstrakta, oförklarliga final.

Watch on HBO Max The Best Streaming Devices of 2023 Roku Streaming Stick 4K Buy at Amazon Fire TV Stick Lite Buy at Amazon Best Roku Streaming Device Roku Ultra Buy at Amazon Fire TV Stick 4K Köp på Amazon Bästa Google TV-enhet Chromecast med Google TV (2020) Köp på Best Buy Bästa Android TV-enhet NVIDIA SHIELD TV Pro Köp på Amazon Bästa Apple TV-enhet Apple TV 4K (3rd Gen) Köp på Amazon LÄS NÄSTA

  • › De bästa sci-fi-filmerna på Amazon Prime Video 2022
  • › De bästa sci-fi-filmerna på Netflix 2022
  • › 13 gratis TV-program du kan streama på HBO Max just nu
  • › De 10 bästa komedifilmerna på HBO Max 2022
  • › Var kan man streama varje ‘Predator’ Film 2023
  • › De 10 bästa HBO-originalen på HBO Max
  • › De 10 bästa videospelsfilmerna som är tillgängliga att streama 2023
  • › DirectX 11 vs. DirectX 12: Vilket är bättre för spel?