Beoordeling van de verwijderingsservice voor persoonlijke gegevens van Incogni: blijf van mijn gegevens af!

0
56

Beoordeling:
7/10
? < ul>

 • 1 – Werkt niet
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
 • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
 • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en waard om te kopen
 • < li>8 – Fantastisch, bijna best-in-class

 • 9 – Best-in-class
 • 10 – Perfectie op het randje
 • Prijs :
  Vanaf $ 6,49/maand
  Incogni

  Persoonlijke informatie is een hulpbron in de wereld van digitale marketing, reclame en productonderzoek. Deze hulpbron wordt geoogst, verhandeld en opgeslagen. Meestal heb je geen zeggenschap over wie er met je persoonlijke gegevens terechtkomt. Incogni zorgt ervoor dat u dat doet.

  Weet u wie uw e-mail, contacten en andere persoonlijke informatie heeft? Ik durf te wedden dat het meer datamakelaars zijn dan je denkt. Pas nadat ik Incogni had gebruikt, besefte ik op hoeveel websites mijn gevoelige informatie was opgeslagen – houd uw persoonlijke informatie persoonlijk.

  Dit is wat we leuk vinden

  • Werkt snel
  • Overzicht van elke gegevensbron
  • Grondige analyse van gevoelige gegevens
  • Scrubt persoonlijke informatie uit ongewenste bronnen

  En wat we niet doen

  • Geeft wat persoonlijke informatie in e-mails
  • Uitnodigingen sommige makelaars om rechtstreeks contact met u op te nemen

  De deskundige recensenten van How-To Geek gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Meer lezen >>

  Inhoudsopgave

  Wat doet Incogni?
  Hoe Werkt Incogni?
  Hoe gebruikt u Incogni
  Dashboard
  Gedetailleerde weergave
  Help
  Moet u zich abonneren op Incogni?

  Wat doet Incogni?

  Incogni is een “verwijderingsservice voor persoonlijke gegevens” wat betekent dat het het web scant op databases die waarschijnlijk uw gevoelige informatie opslaan en contact opneemt met de makelaars achter hen om deze te verwijderen.

  In de woorden van Incogni uit de Wat is Incogni? ondersteuningspagina, “Incogni neemt namens u contact op met gegevensmakelaars en verzoekt om verwijdering van al uw persoonlijke gegevens die zij hebben.” Het algoritme van de service scant meer dan 180 makelaars en bepaalt van wie persoonlijke gegevens moeten worden verwijderd.

  Kortom, Incogni haalt uw persoonlijke gegevens uit de handen van degenen die deze niet zouden moeten hebben .

  Hoe werkt Incogni?

  Icogni e-mail met persoonlijke informatie verwijderd

  Dus Incogni verwijdert uw persoonlijke gegevens uit makelaarsdatabases, maar hoe doet het dat? Volgens de ondersteuningspagina van Incogni over dit onderwerp gebruikt “[Incogni] een algoritme dat voorspelt hoe waarschijnlijk het is dat een bepaalde gegevensmakelaar over uw gegevens beschikt.

  Het algoritme van de service analyseert de lijst met makelaars om te voorspellen welke uw persoonlijke gegevens kunnen hebben. Vervolgens stuurt Incogni een e-mail naar elke makelaar met uw naam, fysiek adres en e-mailadres, zodat zij kunnen verifiëren dat uw persoonlijke gegevens in hun administratie zijn opgeslagen.

  Als dit je deed huiveren, zou ik hetzelfde kunnen zeggen. In een poging om persoonlijke gegevens te verwijderen, stuurt Incogni een e-mail met een aantal van mijn persoonlijke gegevens als bijlage. Kan de makelaar de gegevens in die e-mail nu niet gewoon bewaren? Wanneer je je echter verdiept in waarom Incogni dit doet, begrijp je al wat meer.

  Vanaf het moment dat Incogni verzoekt om verwijdering van jouw gevoelige gegevens, mag die makelaar deze niet meer bewaren. “Privacywetten, zoals de AVG, CCPA en PIPEDA van de EU en het VK, verbieden gegevensmakelaars om de gegevens die worden verstrekt in gegevensverwijderingsverzoeken te bewaren en te gebruiken voor andere doeleinden dan de verwerking van het verzoek. Dit betekent dat de door hen ontvangen gegevens alleen kunnen worden gebruikt voor identificatiedoeleinden.

  Dus zodra makelaars de kennisgeving van Incogni ontvangen, worden ze sterk gestimuleerd om uw persoonlijke gegevens te verwijderen, anders riskeren ze hoge boetes te betalen voor het overtreden van privacywetten.

  Incogni is meer dan gegevens voor eenmalig gebruik wel een afhaaltool. Het biedt ook waardevol onderhoud van maand tot maand; hoe meer u koopt, verkoopt en communiceert met anderen op internet, hoe meer uw informatie wordt verzameld en opgeslagen. Met een maandelijks Incogni-abonnement blijf je op de hoogte van waar je gegevens terechtkomen.

  Incogni gebruiken

  Incogni is gemakkelijk te gebruiken. Het moeilijkste deel van het proces is aanmelden; zodra u uw account heeft aangemaakt, kunt u achterover leunen en Incogni zijn werk laten doen.

  Dashboard

  Het tabblad Dashboard is eenvoudig maar effectief. De bovenste rij laat zien hoeveel verzoeken Incogni heeft verzonden naar makelaars die uw gegevens hebben geregistreerd, hoeveel van die verzoeken nog moeten worden opgelost en het aantal makelaars dat sindsdien uw persoonlijke gegevens van hun servers heeft verwijderd.

  Zodra u zich aanmeldt, zouden deze cijfers snel moeten stijgen en de komende week blijven binnendruppelen (afhankelijk van hoeveel van uw gegevens toegankelijk zijn voor makelaars).

  Onder de top rij is een cirkeldiagram met twee helften: In uitvoering en Voltooid. Dit is een herhaling van dezelfde informatie die wordt weergegeven in de bovenste rij, maar het geeft je een snelle visuele weergave van hoeveel Incogni al heeft gescrubd.

  Rechts van het cirkeldiagram staat een klein gedeelte met tips. Deze linken naar artikelen die veelgestelde vragen beantwoorden, zoals “Wat moet ik doen als ik een e-mail ontvang van een gegevensmakelaar?

  Ik waardeer het eenvoudige ontwerp van het dashboard van Incogni. Elke app die met je persoonlijke gegevens omgaat, moet tenslotte transparant en gemakkelijk te navigeren zijn, hoewel ik denk dat het misschien zelfs te simplistisch is. Ik zou graag wat meer informatie willen zien, zoals een korte (vijf items of zo) lijst van de laatste voltooide verhuizingen of misschien een paar tips om te voorkomen dat mijn gegevens in handen komen van beruchte makelaars.< /p>

  Gedetailleerde weergave

  Het tabblad Gedetailleerde weergave is aanzienlijk meer betrokken. Hier kunt u een uitsplitsing zien van welke databases uw informatie bevatten of op een bepaald moment bevatten, hoe gevoelig die informatie is (tot een maximum van 10) en de huidige status van elk Incogni-verzoek (In behandeling of Voltooid).< /p>

  Onder “Type makelaar” bovenaan de pagina staat een klein menu waarmee u kunt wisselen tussen privé- en openbare databases. Verschillende bedrijven en makelaars zullen bevolken, afhankelijk van wat ze doen met uw persoonlijke gegevens. Openbare databases geven uw contactgegevens en achtergrondinformatie weer aan hun gebruikers (een website voor het zoeken op achtergrond of een “zoeksite voor mensen“), terwijl privédatabases meer geïnteresseerd zijn in het discreet verkopen van uw persoonlijke gegevens voor marketing- en reclamedoeleinden.

  p> GERELATEERDHoe u uw persoonlijke gegevens kunt verwijderen uit People-Finder Websites

  Net onder het menu Makelaartype staat een rij met zoekmodifiers—“Category” sorteert lijstitems op branche (“Marketing,” “Financieel,” “Recruitment” en “Risk Mitigation”), & #8220;Gegevensgevoeligheid” is een bereik van hoe belangrijk de opgeslagen gegevens zijn van één tot 10, en “Data Status” sorteert de lijst op voortgang van het verzoek.

  Als u naar de lijst zelf gaat, vindt u een klein pijlpictogram naast elke makelaar. Als u op een bedrijf in de lijst klikt, krijgt u meer details over wat voor soort persoonlijke gegevens het heeft opgeslagen (zoals “Contacten” en “Carrière”), en alle andere relevante informatie die Incogni heeft over het.

  Het is vermeldenswaard dat een paar weken na aanmelding bij Incogni 75 verzoeken om gegevensverwijdering zijn voltooid, maar dat er nog 72 in behandeling zijn. Incogni vermeldt dat sommige datamakelaars graag de tijd nemen, maar dat ze verplicht zijn om binnen 30 tot 45 dagen na de formele kennisgeving te reageren. 100% van mijn gegevens uit openbare databases, waarvan vele de hoogste gegevensgevoeligheidsclassificatie hebben vanwege hun zeer persoonlijke aard, werd binnen een tijdsbestek van twee weken verwijderd. Sommige privédatabases hebben daarentegen nog steeds informatie zoals mijn contacten, carrièrestatus en demografie in hun systeem.

  Ik kan alleen maar hopen dat deze privédatabases aan hun einde van de vereiste voldoen in overeenstemming met de juridische kennisgeving ingediend door Incogni, maar voorlopig blijven ze mijn informatie verhandelen en verkopen.

  Help

  Ten slotte brengt het tabblad Help u naar de ondersteuningspagina van Incogni, waar u meer informatie kunt vinden over alles waarbij u hulp nodig heeft (of kunt vinden waar u contact met iemand kunt opnemen als het antwoord niet op de site staat).

  Er zijn een paar bijzonder informatieve stukken verspreid over de tabbladen, die informatie bieden over vragen als “Wat zijn gegevensmakelaars?,” “Verwijderen jullie mijn gegevens van het dark web?,” en “Hoe weet u of een gegevensmakelaar mijn persoonlijke gegevens heeft?

  Als u uw persoonlijke gegevens gewoon wilt hebben op plaatsen waar ze niet zouden moeten zijn, heeft u dit tabblad niet nodig. Maar als u meer wilt weten over het proces en wat er precies met uw gevoelige informatie gebeurt, vindt u hier de bronnen.

  Moet u zich abonneren op Incogni?

  Als u uw persoonlijke gegevens serieus neemt, en dat zou u ook moeten doen, is Incogni een geweldig hulpmiddel om te identificeren welke makelaars uw informatie in handen hebben en om het uit hun databases te wissen.

  Ik heb tijdens het gebruik van de service slechts een paar pijnpunten opgemerkt, voornamelijk met betrekking tot de e-mail die Incogni ter kennisgeving naar bedrijven stuurt. De melding zelf bevat wat gevoelige informatie, hoewel Incogni u verzekert dat het legaal niet in de database van een makelaar kan blijven nadat de melding is verstrekt. Toch is het moeilijk voor te stellen dat mijn volledige naam, fysieke adres en e-mailadres worden verzonden naar honderden makelaars die al dan niet over mijn gegevens beschikken.

  De e-mailmelding opent ook de deur voor makelaars om rechtstreeks contact met u op te nemen via e-mail, iets wat mij een paar keer is overkomen nadat ik mijn gegevens in Incogni had ingevoerd. Meestal bevat deze e-mail een link om te “bevestigen” uw gegevensverwijdering, wat eigenlijk gewoon weer een extra hoepel is waar u doorheen moet springen voordat uw gegevens weer in uw handen zijn. Incogni heeft echter een ondersteuningspagina die is gewijd aan wat u moet doen als u een e-mail ontvangt van een gegevensmakelaar.

  Door voorbij die twee kleine nadelen te kijken, biedt Incogni een essentiële service in de huidige wereld van datahandel en -verkoop. U kunt zich vandaag abonneren voor $ 12,99/maand of $ 77,88/jaar, en u kunt op elk moment opzeggen.

  Beoordeling:
  7/10
  ?

  • 1 – Werkt niet
  • 2 – Nauwelijks functioneel< /li>
  • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
  • 4 – Functies, maar heeft tal van problemen
  • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
  • < li>6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen

  • 7 – Geweldig en de moeite waard om te kopen
  • 8 – Fantastisch, bijna best-in-class
  • 9 – Best-in-class
  • 10 – Perfectie op het randje

  Prijs: < strong>
  Vanaf $ 6,49/maand Incogni

  Dit is wat we leuk vinden

  • Werkt snel
  • Overzicht op elke gegevensbron
  • Grondige analyse van gevoelige gegevens
  • Scrubt persoonlijke informatie van ongewenste bronnen

  En wat we niet doen

  • Biedt wat persoonlijke informatie in e-mails
  • Nodigt enkele makelaars uit om rechtstreeks contact met u op te nemen

  LEES VOLGENDE

  • › Apple Pay Later is er, maar u moet waarschijnlijk wegblijven
  • › U kunt nu Microsoft Edge's realtime delen van tabbladen
  • › Berichten overzetten van Android naar iPhone
  • › Amazon’s “Sidewalk” Mesh-netwerk komt naar meer apparaten
  • › Lenovo heeft zojuist nieuwe yoga- en slanke Windows-laptops onthuld
  • › Steam neemt afscheid van Windows 7 en 8