Waarom je zou moeten slapen met je deur dicht

0
100
Cozine/Shutterstock.com

Slaap je met je slaapkamerdeur open of dicht? Misschien voelt u zich meer op uw gemak als het open is, zodat u 's nachts kunt horen wat er in uw huis gebeurt. Maar de simpele handeling om je slaapkamerdeur elke nacht gesloten te houden, kan uiteindelijk je leven redden.

Een gesloten deur kan de beste manier zijn om jezelf veilig te houden tijdens een huisbrand, waardoor je tijd hebt om te ontsnappen.

Kan een gesloten deur echt zoveel doen? Het is tenslotte maar een stuk hout, toch? Nou, dat “stuk hout” kan een verschil van 1000 graden maken in een ruimte.

Als u uw deur open heeft staan ​​en uw huis in brand vliegt, stijgt de temperatuur snel tot ondraaglijke niveaus. Het vuur verspreidt zich ook sneller naar uw kamer en u wordt vrijwel onmiddellijk blootgesteld aan gevaarlijke hoeveelheden koolmonoxide en schadelijke rook.

Kidde Rookmelder 2-Pack

Een effectieve rookmelder kan je leven redden!

Amazon

$42.22
 

Wanneer u uw Als u deel uitmaakt van uw nachtelijke routine, heeft u meer tijd om te reageren. U hoort de rookmelder afgaan en beseft dat u op zijn minst een paar minuten de tijd heeft om na te denken en veilig het huis te verlaten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het inademen van te veel rook.

Bovendien kunt u de rookmelder horen afgaan.

maak er een gewoonte van om deuren achter je te sluiten in elke kamer die je verlaat. Zolang je een veilige en gemakkelijke route hebt om je huis te verlaten, hoe meer gesloten deuren, hoe beter. Het vuur zal zich niet zo snel verspreiden en meer van uw gezin zal tijd hebben om in veiligheid te komen. Deze simpele handeling, gecombineerd met andere brandveiligheidsregels, kan uiteindelijk uw leven redden.