Varför du ska sova med stängd dörr

0
112
Cozine/Shutterstock.com

Sover du med sovrumsdörren öppen eller stängd? Du kanske känner dig mer bekväm med att ha den öppen så att du kan höra vad som händer i ditt hem på natten. Men den enkla handlingen att hålla sovrumsdörren stängd varje natt kan rädda ditt liv.

En stängd dörr kan vara det bästa sättet att skydda dig själv under en brand, vilket ger dig tid att fly.

Kan en stängd dörr verkligen göra så mycket? När allt kommer omkring är det bara en träbit, eller hur? Tja, den där “biten av trä” kan göra 1000 graders skillnad i ett rum.

Om du har dörren öppen och ditt hus brinner kommer temperaturen snabbt att stiga till outhärdliga nivåer. Elden kommer också att spridas in i ditt rum snabbare, och du kommer att utsättas för farliga nivåer av kolmonoxid och skadlig rök nästan omedelbart.

Kidde rökdetektor 2-pack

En effektiv rökdetektor kan rädda ditt liv!

Amazon

42,22 USD
 

När du stänger din Om du är en del av din nattrutin har du mer tid att reagera. Du kan höra brandvarnaren gå och inse att du åtminstone har några minuters tid att tänka och fly hemmet på ett säkert sätt utan att behöva oroa dig för att andas in för mycket rök.

Dessutom, ta för vana att stänga dörrar bakom dig i varje rum du lämnar. Så länge du har en säker och enkel väg att lämna ditt hem, desto fler stängda dörrar desto bättre. Branden kommer inte att sprida sig lika snabbt, och fler i din familj kommer att hinna komma i säkerhet. Denna enkla handling, i kombination med andra brandsäkerhetsregler, kan rädda ditt liv.