Home Svenska SVT:s Twitter-drag efter Elon Musks övertagande

SVT:s Twitter-drag efter Elon Musks övertagande

0

Publicerad 28 mars 2023 kl 19.09

Media. Det är inte längre möjligt att kommentera inlägg från SVT Nyheter på Twitter. SVT motiverar sitt beslut med hänvisning till “oroväckande rapporter” om “desinformation och kränkande inlägg” under Elon Musks ägarskap.

Dela artikeln

TwittraDela

I ett blogginlägg skriver nyhetsdivisionschefen Anne Lagercrantz om SVT:s beslut och den påstådda utvecklingen på Twitter:

“När vi utvärderar vår närvaro på sociala medier vill vi prioritera ner Twitter. Eller snarare – vi vill inte lägga mer kraft på Twitter. Under våra publiceringar händer det allt för ofta att brottsoffer namnges eller hånas, och att kommentarerna är sexistiska eller rasistiska. Det ska ses mot bakgrund av oroväckande rapporter om utvecklingen av plattformen där ambitioner om att få bukt med desinformation och kränkande inlägg i snabb takt övergivits. Vi har inte heller möjlighet att själva ta bort enskilda kommentarer under våra publiceringar på Twitter.”

SVT har dock i dagsläget inga planer på att ta sina konton på plattformen helt.

“Trots de negativa avigsidorna ser vi att det finns ett nyhets- och samhällsintresse på plattformen. I den funktionen har SVT Nyheter en roll”, skriver Anne Lagercrantz.