SIMO Solis Lite Hotspot Review: Wi-Fi Wingman in zakformaat

0
160

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Werkt niet
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
 • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
 • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en waard om te kopen
 • 8 – Fantastisch, bijna best-in-class
 • 9 – Best-in-class
 • 10 – Perfectie op het randje

Prijs: $140 Amazon Solis

Hannah Stryker/How-To Geek

De Solis Lite Hotspot is superhandig voor kortdurend gebruik, maar houd er rekening mee dat de onbeperkte abonnementen een limiet voor redelijk gebruik hebben en dat de afhankelijkheid van mobiele netwerken enkele nadelen heeft.

Of je nu een frequente reiziger of een eenmalige reis naar het buitenland plant, de Solis Lite is een voordelig alternatief voor dure internationale data-abonnementen. Met zijn lange batterijduur, brede dekking en onbeperkte LTE-data is deze hotspot een effectieve oplossing om onderweg verbonden te blijven.

De Solis Lite Wi-Fi Hotspot is compact en gemakkelijk mee te nemen en heeft geen simkaart nodig om te werken. Of u nu reist voor werk of vrije tijd, dit apparaat is een uitstekende oplossing om verbonden te blijven met internet zonder afhankelijk te zijn van openbare Wi-Fi-netwerken of dure data-abonnementen. Hoewel de afhankelijkheid van mobiele netwerken een aantal uitdagingen met zich meebrengt, en de schijnbaar “onbeperkte” dataplannen kunnen ernstig beperkend zijn voor zware gebruikers. Ik heb de Solis Lite mogen gebruiken tijdens mijn drie weken durende vakantie in India, en hier is alles wat je moet weten voordat je de uitspatting doet.

Dit is wat we leuk vinden

  < li>Lichtgewicht en compact ontwerp
 • Eenvoudig installatie- en verbindingsproces
 • Geen simkaarten of roamingkosten
 • Uitstekende wereldwijde dekking
 • Werkt zoals een powerbank

En wat we niet doen

 • Onbeperkte data-abonnementen hebben ook snelheidslimieten
 • Abonnementen kunnen lang duur zijn -term use
 • Ondersteunt geen 5G-netwerken
 • Werkt niet in gebieden met zwakke mobiele netwerken

How-To Geek's deskundige recensenten gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Heeft u een mobiel hotspot-apparaat nodig?< br>Bouwkwaliteit en inhoud van de doos: de basis is goed
Installatie en app-ervaring: algeheel gemak
Prestaties en levensduur van de batterij: doet wat het belooft
Moet u de Solis Lite wifi-hotspot kopen?

Heeft u een mobiel hotspot-apparaat nodig?

De beste mobiele hotspot-apparaten bieden een reeks voordelen voor iedereen die betrouwbare internettoegang nodig heeft voor reizen naar het buitenland zonder zich elke keer over te geven aan gekke wetenschappersberekeningen over data-abonnementen en simkaarten. U kunt meteen dure roamingkosten op uw telefoon vermijden en meerdere simkaarten overbodig maken. Bovendien kun je een enkele verbinding delen met je familie en vrienden, zodat iedereen verbonden kan blijven en zijn of haar apparaten tegelijkertijd kan gebruiken voor zaken als het vinden van een routebeschrijving, het bestellen van een rit of het surfen op internet.

GERELATEERDWat is een mobiele hotspot?

Bovendien betekent het hebben van een mobiele hotspot dat u nooit meer teleurgesteld zult zijn door onbetrouwbare geleende wifi van hotels, cafés of winkels.

Maar daar houden de voordelen van een speciaal wifi-apparaat niet op. Doordat u uw telefoon niet meer als mobiele hotspot hoeft te gebruiken, bespaart u ook de batterij en hoeft u minder vaak een grote powerbank mee te nemen. En als je ooit in de problemen komt met een lege telefoonbatterij, kunnen apparaten zoals de Solis Lite zelfs fungeren als een draagbare oplader en je telefoon opladen.

Bouwkwaliteit en inhoud van de doos: basis goed

Hannah Stryker/How-To Geek

 • Inhoud doos: Solis Lite Hotspot, USB-A naar USB-C oplaadkabel, USB-A naar USB-C adapter
 • Afmetingen: 3,5 x 3,5 x 0,9 inch (8,89 x 8,89 x 2,29 inch cm)
 • Gewicht: 5.44oz (154g)
 • Poorten: 1x USB-C

Ondanks het dragen van de ‘Lite’ moniker, de Solis Lite is allesbehalve licht op de inhoud van de doos. Naast het hotspot-apparaat bevat het pakket essentiële documentatie, een USB type-A naar type-C oplaadkabel en een USB type-A naar type-C-converter voor gemakkelijke aansluiting op type-C-poorten. Hoewel er geen stroomadapter wordt meegeleverd, suggereert de bescheiden lengte van de oplaadkabel dat veel mensen er waarschijnlijk voor zullen kiezen om de hotspot op te laden en te bedienen via de USB-poorten van hun laptop.

Het apparaat zelf heeft de vorm van een hockeypuck met een dikte van 1 inch en ongeveer zo breed als een waterfles. Het meet 3,5 inch breed en weegt iets minder dan 6 gram. Het is vrij gemakkelijk mee te nemen in de zakken van een tas, en ik vermoed dat de meesten het zelfs in hun jas-/jeanszak kunnen dragen, hoewel een iets langere, minder dikke vorm ervoor zou hebben gezorgd dat uw zakken minder snel uitpuilen. Volledige weergave in-/uitschakelen1 van 3Vorige dia
Hannah Stryker/How-To GeekNext Slide Vorige Slide
Hannah Stryker/How-To GeekNext Slide Vorige Slide
Hannah Stryker/How-To GeekNext Slide

De enkele, levendige oranje kleurstelling van de Solis wifi-hotspot wordt geaccentueerd door een lange witte LED-streep aan de bovenkant die ook dienst doet als batterij-indicator. Aan het ene uiteinde van deze strip bevindt zich een verzonken aan/uit-knop, terwijl drie kleine LED's bovenaan de Wi-Fi-status, netwerksterkte en internetverbinding weergeven. Het apparaat voelt redelijk goed gebouwd aan, met een matte plastic textuur die voorkomt dat het wegglijdt of van oppervlakken glijdt.

Het enige echte minpunt dat ik heb met het ontwerp van de Solis Lite is dat de USB- De C-poort heeft een verhoogde lip eromheen, waardoor de meeste type-C-kabels niet goed kunnen worden ingevoerd, dus u moet de meegeleverde oplaadkabel vasthouden.

Installatie- en app-ervaring: algeheel gemak

Het instellen van de Solis Lite was verrassend eenvoudig. Eerst moet je de Solis Wi-Fi app downloaden, beschikbaar voor iPhone/iPad en Android. Wanneer u het hotspot-apparaat voor de eerste keer inschakelt, duurt het ongeveer drie tot vijf minuten om verbinding te maken met een netwerk, wat wordt aangegeven wanneer de witte LED's stoppen met knipperen.

De standaard Wi-Fi-netwerknaam en het wachtwoord staan ​​onderaan de hotspot afgedrukt en elk apparaat wordt geleverd met 1 GB aan gratis data om u te helpen direct online te gaan. U kunt dan extra data voor betalen per GB kopen of u aanmelden voor terugkerende abonnementen met prijzen vanaf $ 9/dag.

Volledige weergave1 van 4 in-/uitschakelenVorige dia
Rushil AgrawalVolgende dia Vorige dia
Rushil AgrawalVolgende dia Vorige dia
Rushil AgrawalVolgende dia Vorige dia
Rushil AgrawalNext Slide

De app-ervaring is vrij eenvoudig. U krijgt verschillende tabbladen om uw Wi-Fi-netwerkstatus, abonnementsdetails, resterende gegevens, opties om nieuwe abonnementen te kopen, accountinformatiedetails, enz. Te bekijken. Er is ook een optie om SignalScan, Solis’ gepatenteerde technologie die kan scannen naar het sterkste beschikbare netwerk in uw regio. Daarover straks meer.

Voor mijn verblijf van een maand in het buitenland ging ik voor het Global Unlimited Data Subscription-pakket, dat de meest praktische optie bleek te zijn voor mijn behoeften. Het is echter vermeldenswaard dat deze optie wordt geleverd met een snelle datalimiet van 20 GB. Nadat deze limiet is overschreden, worden de datasnelheden teruggebracht tot een onopvallende 512 Kbps, wat misschien niet voldoende is voor meer dan gewoon surfen op het web.

Wat betreft de Global Daypass-plannen, deze pakketten leggen geen hogesnelheidsdatalimieten op, maar ze werken onder de Fair Use Policy. Met andere woorden, als u een bepaalde hoeveelheid dataverbruik overschrijdt, kunnen de internetsnelheden afnemen tot 3G- of zelfs 2G-niveaus, afhankelijk van de locatie, de bandbreedte van de provider en het totale dataverbruik. Desalniettemin is het geruststellend om te weten dat er flexibele data-abonnementen beschikbaar zijn om tegemoet te komen aan verschillende reisbehoeften.

Prestaties en batterijduur: Maakt zijn beloften waar

Laten we het nu hebben over netwerkprestaties. De Solis Lite maakt gebruik van virtuele SIM-technologie om verbinding te maken met meer dan 200 mobiele netwerken in 135 ondersteunde landen. Tijdens mijn reizen in India was de Solis Lite bijna altijd verbonden met het Airtel-netwerk, de toonaangevende telecomoperator van India. Voor de VS is AT&T het voorkeursnetwerk.

Net als bij gewone mobiele connectiviteit, hangt de goede internetverbinding in grote mate af van de netwerksterkte in uw gebied. Dat betekent dat u niet op Solis Lite kunt vertrouwen in gebieden zonder mobiele connectiviteit, zoals vliegtuigen, cruiseschepen en afgelegen gebieden ver van stedelijke infrastructuur.

Tijdens mijn reizen was ik voornamelijk in en rond Indiase metrosteden als Delhi en Mumbai. Hoewel mijn Solis Lite altijd een netwerk vond, waren er momenten dat ik nauwelijks snelheden van meer dan 1 Mbps kon halen met de Solis Lite binnen. Om de snelheden te verbeteren, moest ik de hotspot af en toe dichter bij een raam of balkon plaatsen, wat de netwerksnelheden enigszins verhoogde.

Bij andere gelegenheden behaalde ik respectabele snelheden van ongeveer 15-20 Mbps, perfect geschikt voor surfen op het web, videogesprekken, videostreaming en andere essentiële online activiteiten. Het is vermeldenswaard dat mijn Galaxy Z Fold 4, die op een Airtel-simkaart draaide, min of meer vergelijkbare gegevensoverdrachtssnelheden opleverde. In tegenstelling tot mijn telefoon kan de Solis Lite echter geen verbinding maken met 5G-netwerken en is hij beperkt tot 2G/3G/4G/LTE.

GERELATEERD Hoe u gratis Wi-Fi-hotspots kunt vinden tijdens het reizen

De Solis Lite kan tot 10 apparaten tegelijkertijd verbinden, hoewel mijn gebruik beperkt was tot ongeveer 3-4 items tegelijk. Het projecteert een 2,4 GHz wifi-netwerk en ik had geen problemen om smartphones, smart-tv's en laptops op zijn netwerk aan te sluiten. De sterkte van het wifi-netwerk was indrukwekkend, waardoor ik verbonden kon blijven met de hotspot, zelfs als ik me tussen verschillende kamers bewoog.

Qua batterijduur presteerde de 4.700 mAh-cel in de Solis Lite bewonderenswaardig goed. Tijdens mijn gebruik merkte ik dat het hotspot-apparaat gemiddeld slechts ongeveer 10% van zijn batterij per uur verloor. Ik moet nog ervaren dat de batterijduur van het apparaat in één sessie leegraakt, maar ik heb het comfortabel acht tot negen uur gedurende twee tot drie dagen bij meerdere gelegenheden gebruikt voordat ik het moest opladen.

Je kunt ook de USB-poort van de Solis Lite gebruiken om de batterij van je telefoon op te laden, hoewel de laadsnelheid met slechts 5 W behoorlijk laag is.

The Best Mobile Hotspots of 2023 Best Unlocked Mobile Hotspot Netgear Nighthawk M6 MR6150 Amazon

$699.99
$799.99 Save 13%

Beste mobiele hotspot voor internationale reizen Solis Lite Amazon

$139,99
 

Beste mobiele hotspot van Verizon Orbic Snelheid 5G UW Verizon Beste T-Mobile mobiele hotspot Inseego MiFi X Pro 5G T-Mobile Beste AT&T mobiele hotspot Netgear Nighthawk M6 MR6110 Beste koop

Moet u de Solis Lite wifi-hotspot kopen?

Hannah Stryker/How-To Geek

De Solis Lite Wi-Fi-hotspot is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een draagbare en handige internetconnectiviteitsoplossing die het gedoe van het kopen van buitenlandse simkaarten of internationale dataplannen elimineert. Met zijn brede scala aan ondersteunde landen en de mogelijkheid om tot 10 apparaten tegelijk aan te sluiten, is de Solis Lite ideaal voor frequente reizigers.

Er zijn enkele beperkingen waar u rekening mee moet houden, zoals het beleid voor redelijk gebruik dat het hogesnelheidsdataverkeer beperkt en mogelijk dure data-abonnementen in vergelijking met lokale simkaarten in uw land van bestemming. Bovendien, hoewel de sterkte van het mobiele netwerk meestal sterk genoeg is in stedelijke gebieden, kunt u op bepaalde locaties verbindingsproblemen krijgen. Als u een langetermijnoplossing nodig heeft, kan het de moeite waard zijn om een ​​lokale simkaart te overwegen of een draagbare hotspot te huren in het land dat u bezoekt.

Als je op zoek bent naar een draagbare hotspot, is de GlocalMe G4 PRO een alternatieve optie die het bekijken waard is. Met een groot scherm kun je eenvoudig je dataverbruik en netwerkstatus bijhouden zonder dat je een app nodig hebt. Wat betreft opties voor wereldwijde dekking, bieden zowel de GlocalMe G4 PRO als de Solis Lite een indrukwekkende dekking in tal van landen (respectievelijk 140 versus 135). De GlocalMe G4 PRO biedt op bepaalde locaties echter meer lokale netwerkopties.

En als u op zoek bent naar nog hogere datasnelheden, biedt de Numen Air van GlocalMe een vergelijkbare functieset als de G4 PRO met als bijkomend voordeel dat u toegang heeft tot 5G-netwerken in bepaalde landen.

Concluderend kan ik vol vertrouwen zeggen dat de Solis Lite een uitstekende optie is voor prijsbewuste reizigers die onderweg verbonden moeten blijven. Hoewel ik er graag hogere datasnelheden of een sterkere netwerkverbinding van had gehad, is de no-nonsense, probleemloze ervaring de vraagprijs zeker waard. Ondanks zijn beperkingen is het een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk apparaat dat niet zal teleurstellen.

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Niet werk
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Ernstig gebrekkig op de meeste gebieden
 • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
 • 5 – Prima, maar laat veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en de moeite waard om te kopen
 • 8 – Fantastisch, bijna best- in zijn klasse
 • 9 – Beste in zijn klasse
 • 10 – Borderline-perfectie

Prijs: $140 Amazon Solis

Dit is wat we leuk vinden

 • Lichtgewicht en compact ontwerp< /li>
 • Eenvoudig installatie- en verbindingsproces
 • Geen simkaarten of roamingkosten
 • Uitstekende wereldwijde dekking
 • Werkt als een powerbank

En wat we niet doen

 • Onbeperkte data-abonnementen hebben ook snelheidslimieten
 • Plannen kunnen duur zijn voor langdurig gebruik
 • Ondersteunt geen 5G-netwerken
 • Werkt niet in gebieden met zwakke mobiele netwerken

LEES VOLGENDE

 • › Je iPhone, iPad, Mac, & Apple Watch krijgt vandaag nieuwe functies
 • › Microsoft Teams is nu sneller, met een Windows 11-achtig ontwerp
 • › Documenten online ondertekenen met SIGN.PLUS
 • › Werk uw pc nu bij om de beveiligingsfout van Snipping Tool te verhelpen
 • › Hoe u het Masters-toernooi van 2023 kunt bekijken
 • › Intel's nieuwe kleine pc heeft een 13e generatie Core i7 CPU